مطالعه جریان در تبخیرکننده صفحه‌ای تغذیه پیشرو با استفاده از مدل‌سازی دینامیک سیال

امیدرضا روستاپور؛ حمیدرضا گازر؛ حسن صفی‌یاری

دوره 14، شماره 4 ، اسفند 1392، ، صفحه 87-104

https://doi.org/10.22092/aridse.2014.102102

چکیده
  تغلیظ موجب کاهش درصد آب موجود در مواد غذایی مایع و افزایش عمر مفید آن‌ها می‌شود. تغلیظ به روش‌های مختلف به کمک تبخیرکننده‌ها انجام می‌شود. برای کنترل فرایند تبخیر، مطالعه و شبیه‌سازی رفتار دینامیکی تبخیرکننده­ها، قبل از طراحی و ساخت آن­ها، ضروری است.  در این تحقیق فرایند تغلیظ آب انار از 18 به 50 درصد، به‌صورت یک مدل دو فاز ...  بیشتر

تأثیر سیال‌سازی دانه در فرآیند خشک کردن و خصوصیات زراعی بذر کلزا

حمیدرضا گازر؛ امیرحسین شیرانی راد

دوره 12، شماره 3 ، آذر 1390، ، صفحه 101-116

https://doi.org/10.22092/aridse.2011.102281

چکیده
  به‌منظور کاهش زمان خشک شدن و ارتقای شاخص­های کیفی بذور خشک شده از روش­های مختلف استفاده می­شود که هوا دهی مناسب با سیال‌سازی محصول به‌هنگام خشک شدن از آن جمله است.  در این تحقیق با استفاده از یک دستگاه خشک‌کن بستر سیال آزمایشگاهی، بذور کلزا با20 درصد رطوبت بر پایة وزن خشک، در محدوده دمایی30 تا 60 درجه سلسیوس با بازه­های دمایی ...  بیشتر

تعیین برخی از خواص فیزیکی میوة زغال‌آخته

علی‌ماشاءاله کرمانی؛ حمیدرضا گازر؛ احمد صادقی

دوره 11، شماره 2 ، شهریور 1389، ، صفحه 85-94

چکیده
  در این تحقیق تعدادی از خواص فیزیکی یک نوع زغال‌آخته از منطقۀ الموت قزوین (روستای هیر) اندازه‌گیری و ارزیابی شد.  مقادیر متوسط طول، عرض، و ضخامت (ارتفاع)، وزن هزار میوه و یک میوه، قطر متوسط هندسی، حجم، مساحت سطح رویه، مساحت سطح مقطع، کُرویت، چگالی حقیقی (میوه)، چگالی توده، تخلخل و سرعت حد میوة رسیدة زغال‌آخته (با رطوبت 30/73 درصد بر ...  بیشتر

تاثیر تغییرات دما و سرعت هوا بر فرایند خشک‌شدن و کیفیت کلزا

حمیدرضا گازر؛ سعید مینایی

دوره 9، شماره 1 ، خرداد 1387، ، صفحه 109-154

چکیده
  در این تحقیق با به­کارگیری یک دستگاه خشک­کن آزمایشگاهی سه واحدی قابل اتصال به کامپیوتر، فرایند خشک‌شدن کلزا به‌صورت تک­لایه و پیوسته بررسی شد و با استفاده از طرح آماری کاملاً تصادفی تاثیر تغییرات دو عامل مهم یکی دمای خشک‌کردن و دیگری سرعت جابه­جایی هوای گرم بر پارامتر زمان و تغییر آهنگ خشک‌کردن، ضرایب نفوذ رطوبت، و انرژی ...  بیشتر