اثر پرتوهای بتا بر تغییرات کمی و کیفی سیب‌زمینی طی انبارداری

فرزاد گودرزی؛ حمیدرضا ذوالفقاریه

دوره 12، شماره 3 ، آذر 1390، ، صفحه 45-56

https://doi.org/10.22092/aridse.2011.102255

چکیده
  نگهداری سیب‌زمینی پس از برداشت با مشکلات عمده‌ای همراه است.  تقریباً 30 درصد محصول تولیدی کشور طی چند ماه نگهداری از بین می‌رود.  استفاده از نگهدارنده‌های شیمیایی نه تنها به نگهداری مناسب محصول در انبار کمک نمی‌کند، بلکه اثراتجانبی نامطلوبی را نیز به‌دنبال دارند.  در این مطالعه اثر پرتو بتا بر نگهداری غده‌های سیب‌زمینی ...  بیشتر

اثر زمان و دوز (مقدار)های مختلف پرتوتابی الکترون سریع بر تغییرات کمی و کیفی سیر سفید (Allium sativum L.) در مدت نگهداری در انبار

فریبا بیات؛ حمیدرضا ذوالفقاریه

دوره 12، شماره 2 ، شهریور 1390، ، صفحه 51-68

https://doi.org/10.22092/aridse.2011.102232

چکیده
  با فرایند پرتوتابی می­توان از ضایعات سیر در انبارها جلوگیری کرد.  زمان و دوز(مقدار) پرتو دو عامل موثر در انجام فرایند پرتوتابی هستند، بنابراین توده سیر سفید همدان 30 و 45 روز پس از برداشت با دوزهای 0، 25، 50، 75، 100، و 150 گری پرتوهای الکترون سریع پرتودهی ‌شدند.  طی8 ماه نگهداری در دو شرایط انبار سرد و کنترل نشده برخی عوامل کمی و کیفی سوخ­ها ...  بیشتر