@article { author = {شیخ‌الاسلامی, زهرا and مختاریان, علی}, title = {Quality and Shelf Life of Torkaman Grape Cultivars and Local Cultivars}, journal = {Irrigation and Drainage Structures Engineering Research}, volume = {14}, number = {4}, pages = {1-12}, year = {2014}, publisher = {Agricultural Engineering Research Institute}, issn = {2476-4000}, eissn = {2476-4019}, doi = {10.22092/aridse.2014.102091}, abstract = {The table grape (Vitis viniferal) is a non-climacteric fruit with a relatively low rate of physiological activity and is subject to serious water loss after harvest that can result in dry brown stems, shattered grapes, and wilted and shriveled grapes. Grapes can be stored for a short time, but increasing living standards have increased the demand for fresh grapes in Iran. The possible introduction of new grape varieties of good quality with long shelf lives has been a focus of attention. The present study compared the performance of 8 Torkaman cultivars and 3 local cultivars (Koladary, Kajangor, Rezghy). The result showed that the Torkaman cultivars had good quality and quantity characteristics and, most importantly, longer shelf lives and are recommended as potential varieties for cultivation.}, keywords = {quality,Shelf life,Torkaman grapes}, title_fa = {بررسی کیفیت و عمر انباری ارقام انگور ترکمن و مقایسه آن با رقم‌های محلی}, abstract_fa = {انگور میوه­ای نافرازگرا است کهمیزان فعالیت فیزیولوژیک آن پایین است، اما در معرض کاهش شدید آب قرار دارد.  انگور عمر انباری کوتاهی دارد و پس از دو تا سه روز، مشکلاتی مثل خشک شدن و قهوه‌ای شدن ساقه، ریزش حبه‌ها و حتی چروکیدگی و پلاسیده شدن حبه‌ها و در برخی موارد آسیب‌های میکروبی در آن به‌وجود می‌آید.  با توجه به افزایش تقاضا برای مصرف تازه­خوری انگور، ارقام و نمونه‌های جدیدی که بتوانند از نظر خصوصیات کیفی با نمونه‌های موجود رقابت کند و عمر انباری بالاتری نیز داشته باشند، شدیداً مورد توجه هستند.  پس از وارد کردن 8 رقم انگور اهدایی ترکمنستان، این ارقام به مدت 6 سال در باغ به حالت قرنطینه نگهداری و سپس در ایستگاه طرق مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی خراسان رضوی کشت گردید­.  کیفیّت و قابلیّت انبارداری این نمونه‌ها در این پروژه مورد بررسی قرار گرفت و در نهایت ارقام ترکمن با ارقام داخلی مقایسه شدند.  بر همین اساس این هشت رقم در کنار ارقام داخلی (کج انگور، کلاهداری و رزقی) کشت شدند و پس از برداشت محصول، بسته‌بندی و نگهداری در سردخانه، خصوصیات کیفی و کمّی و عمر انبارداری این نمونه­ها بررسی و مقایسه شد.  نتایج نشان داد که ارقام ترکمن خصوصیات کیفی و کمّی مناسب و از همه مهم­تر عمر انباری بالایی دارند و می­توانند به ­عنوان ارقام جدید معرفی و استفاده شوند.}, keywords_fa = {انگور ترکمن,خوّاص کیفی,عمر انبارمانی}, url = {https://idser.areeo.ac.ir/article_102091.html}, eprint = {https://idser.areeo.ac.ir/article_102091_4f7f3be13c1b8ac7b6fa0ea00346e874.pdf} } @article { author = {فرهمندفر, رضا and مرتضوی, سیدعلی and کدخدایی, رسول and طباطبایی‌یزدی, فریده and کوچکی, آرش and حسینی, مریم}, title = {Effect of Ultrasound and Temperature on Crystallinity and Microscopic Properties of Rice Starch Granules Suspended in Water Using Response Surface Methodology (RSM)}, journal = {Irrigation and Drainage Structures Engineering Research}, volume = {14}, number = {4}, pages = {13-24}, year = {2014}, publisher = {Agricultural Engineering Research Institute}, issn = {2476-4000}, eissn = {2476-4019}, doi = {10.22092/aridse.2014.102093}, abstract = {Starch is a major source of energy in the human diet. Physical, chemical, and enzymatic modifications provide changes that are not available or controllable in commercially available native starches. The effect of one physical treatment, ultrasound, was investigated on the crystallinity and microscopic properties of rice starch. In this research, rice starch despersions (8%) were sonicated and scanning electron microscopy and light microscopy were used to study the morphological changes to the rice starch granules. The dried samples were analyzed using x-ray diffraction to evaluate the crystalline fraction of the starches. Response surface methodology was used to evaluate the effects of temperature (45-65 °C), time (10-300 s), and amplitude (0%-100%) on the crystallinity and microscopic properties of rice starch granules. The results showed that ultrasound did not change the x-ray diffraction pattern (A type) and that crystallinity decreased as the temperature and time increased. Higher temperatures and amplitudes decreased the degree of crystallinity in rice starch. When temperature, time, and amplitude increased simultaneously, some granules started to lose their polyhedral shapes, and pores and fissures were detected on the surface of the granules.}, keywords = {Degree of crystallinity,Micrographs,rice,starch,Ultrasound}, title_fa = {ارزیابی اثر فراصوت و دما بر ویژگی‌های کریستالی و میکروسکوپی گرانول‌های نشاستۀ برنج معلق در آب به روش سطح پاسخ (RSM)}, abstract_fa = {نشاسته منبع اصلی انرژی در رژیم انسان است.  اصلاحات فیزیکی، شیمیایی و آنزیمی می­تواند باعث تغییراتی گردد که در نشاسته­های طبیعی تجاری موجود، قابل دسترس یا قابل کنترل نیست لذا در این تحقیق از فراصوت برای بررسی اثر روش­های فیزیکی بر خصوصیات کریستالی و خمیری نشاستۀ برنج استفاده شد.  در این تحقیق، به دیسپرسیون نشاستۀ برنج (8 درصد) فراصوت داده شد و برای مطالعه تغییرات ریخت­شناسی برنج میکروسکوپ الکترونی روبشی (SEM) و میکروسکوپ نوری مورد استفاده قرار گرفت.  برای بررسی بخش­های کریستالی نشاسته­ها، نمونه­های خشک شده با استفاده از پراش اشعۀ ایکس (XRD) آنالیز شدند.  برای ارزیابی تأثیرات سه متغیر دمای فرآیند (65-45 درجۀ سلسیوس)، مدت زمان (300-10 ثانیه) و دامنۀ فراصوت (100-0 درصد) بر خصوصیات کریستالی و میکروسکوپی نشاستۀ برنج، از روش سطح پاسخ (RSM) استفاده شد.  یافته­ها نشان داد که فراصوت تغییری در الگوی پراش اشعۀ ایکس (نوع A) ایجاد نمی‌کند و با افزایش دما و زمان، درجۀ کریستالی روند کاهشی به خود می‌گیرد.  در دماها و دامنه­های فراصوت بالا تمایل برای کاهش درجۀ کریستالی نشاستۀ برنج مشاهده شد.  افزایش هم­زمان دما، زمان و دامنۀ فراصوت، و ایجاد سوراخ و شکاف در سطح گرانول­ها احتمالاً به واکنش­گرها اجازه نفوذ راحت­تر می‌دهند و باعث افزایش سرعت واکنش­های شیمیایی می­شوند.}, keywords_fa = {برنج,تصویر میکروسکوپی,درجۀ کریستالی,فراصوت,نشاسته}, url = {https://idser.areeo.ac.ir/article_102093.html}, eprint = {https://idser.areeo.ac.ir/article_102093_dfc3433bbf3d0ae8b22263781c191116.pdf} } @article { author = {داداشی, سعید and سیدمحمد موسوی, سیدمحمد موسوی and امام‌جمعه, زهرا and ارومیه‌ای, عبدالرسول}, title = {Thermal Properties, Water Vapor Permeability and Morphology of Polylactic Acid Bionanocomposites}, journal = {Irrigation and Drainage Structures Engineering Research}, volume = {14}, number = {4}, pages = {25-40}, year = {2014}, publisher = {Agricultural Engineering Research Institute}, issn = {2476-4000}, eissn = {2476-4019}, doi = {10.22092/aridse.2014.102097}, abstract = {The present study developed an improved nanocomposite based on polylactic acid (PLA) biopolymer. The structural properties of PLA nanocomposites of clay and cellulose nanoparticles were evaluated for level and water vapor permeability (WVP) using thermal and casting methods. Thermal tests (DSC) showed that pure PLA had a glass transition point (Tg) of 53.83, a melting point (Tm) of 153.95°C and crystallization (x%) of 41.36%. With the incorporation of clay nanoparticles, Tg and x% increased, while Tm showed no significant change. The micro-crystal cellulose (MCC) nanoparticles were not compatible with the polymer matrix, so there was no effect on the thermal properties. WVP results showed that pure PLA had high permeability; the addition of clay nanoparticles strongly decreased WVP. The sample with 7% clay had a permeability of 0.92×10-11 g/m.S.Pa. WVP of the film increased significantly as a result of the hydrophilic nature of the MCC. The SEM images of the samples confirmed the results.}, keywords = {Nanoparticle,Permeability,polylactic acid,SEM,Thermal properties}, title_fa = {خواص حرارتی، نفوذپذیری نسبت به بخار آب و مورفولوژی بیونانوکامپوزیت‌های پلی‌لاکتیک‌اسید (PLA)}, abstract_fa = {هدف مطالعه حاضر توسعه نانوکامپوزیت‌های جدید بهبود یافته بر پایه بیوپلیمر پلی­لاکتیک­اسید (PLA) است.  برای رسیدن به این هدف، نانو کامپوزیت‌های PLAبا استفاده از نانوذرات رسی و سلولزی در سطوح مختلف با روش کستینگ تهیه شدند و خواص حرارتی، نفوذپذیری نسبت به بخار آب (WVP) و ساختار آن­ها ارزیابی شد.  نتایج آزمون حرارتی (DSC) نشان می‌دهد که نقطه انتقال شیشه‌ای (Tg)، نقطه ذوب (Tm) و درصد کریستالیزاسیون (χ%)PLA خالص، به ترتیب 83/53، 95/153 درجة سلسیوس و 36/41 درصد است.  در اثر الحاق نانوذرات رس، نقطه انتقال شیشه‌ای و درصد کریستالیزاسیون روند صعودی دارند در حالی­که نقطه ذوب تغییر محسوسی نشان نمی‌دهد.  نانو ذره سلولز میکروکریستال به ­دلیل ناسازگار بودن با بستر پلیمری تأثیری بر خواص حرارتی ندارد.  نفوذپذیری نسبت به بخار آب در PLAخالص بالاست که با افزودن نانوذرات رس به آن، به شدت کاهش می‌یابد به طوری­که در نمونه حاوی 7 درصد به مقدار 11-10X 92/0 رسیده است.  سلولز میکروکریستال (MCC) به دلیل ماهیت آب­ دوست بودن، منجر به افزایش چشمگیر نفوذپذیری به بخار آب فیلم‌ها گردید.  تصاویر SEMتهیه شده از نمونه‌ها نیز نتایج قبلی را تأیید می‌کنند. }, keywords_fa = {پلی‌لاکتیک‌اسید,خواص حرارتی,نانو ذره,نفوذپذیری,SEM}, url = {https://idser.areeo.ac.ir/article_102097.html}, eprint = {https://idser.areeo.ac.ir/article_102097_ae2a355f6627a13ed8854d983f0024e7.pdf} } @article { author = {توکلی, علیرضا and لیاقت, عبدالمجید and علیزاده, امین}, title = {Soil Water Balance, Sowing Date and Wheat Yield Using AquaCrop Model under Rainfed and Limited Irrigation}, journal = {Irrigation and Drainage Structures Engineering Research}, volume = {14}, number = {4}, pages = {41-56}, year = {2014}, publisher = {Agricultural Engineering Research Institute}, issn = {2476-4000}, eissn = {2476-4019}, doi = {10.22092/aridse.2014.102099}, abstract = {Simulation models of the effect of water on crop yield are valuable tools for improving on-farm water management and water productivity. The AquaCrop model has recently been developed by the FAO to predict crop productivity, net water requirements, and water use efficiency for different scenarios, including rainfed and limited irrigation. The model is suitable for evaluating different regions and crops. The present research examined the efficiency of the AquaCrop model for simulating yield, soil moisture content, and crop canopy response to water availability for wheat in rainfed areas. The region under study in Iran was the upper Karkheh River basin in the Selseleh region of Lorestan province during 2005-2007. The on-farm trials included three irrigation treatments (rainfed, single irrigation only at planting time, single irrigation only in spring). To evaluate the model performance and accuracy of prediction, maximum error, normalized root mean square error, and index of agreement were computed from observed and simulated variables (grain yield, soil moisture content, evapotranspiration). The reliability index of normalized RMSE was 8.34% to 10.56% and of efficiency was 0.78 to 0.93. This indicates that the model was able to accurately simulate soil water content of the root zone, grain yield, and crop canopy under research conditions when compared with field data. The d-statistic indicates that the closer the index value is to unity, the better the agreement between the two variables compared and vice versa. The AquaCrop model for estimation of sowing date under rainfed conditions was not efficient because it required a minimum value for precipitation. The model performed satisfactorily for simulation of grain yield, soil water content, and crop canopy for the rainfed and limited irrigation treatments. The AquaCrop requires minimal input data that is readily available or can easily be collected, making it a user-friendly option for users. }, keywords = {AquaCrop Model,Crop canopy,Single irrigation,Transpiration,Water Productivity}, title_fa = {بررسی موازنه آب خاک، تاریخ کاشت و عملکرد گندم با استفاده از مدل AquaCrop در شرایط دیم و آبیاری محدود}, abstract_fa = {مدل­های شبیه­سازی، به دلیل ارائه تأثیرات کمّی آب بر عملکرد محصول، ابزاری ارزشمند برای بهبود مدیریت مصرف آب در مزرعه و فزونی بهره‌‌وری آب هستند.  مدل AquaCrop که سازمان خوار بار و کشاورزی جهان (فائو) آن را توسعه داده است، قابلیت بررسی روند تولید را تحت گزاره‌‌های مختلف دارد.  در این تحقیق به­منظور ارزیابی کارایی نرم‌‌افزار AquaCrop از داده­های دو سالۀ گندم دیم (86-1384) حاصل از یک طرح تحقیقاتی در بالادست حوضۀ کرخه (استان لرستان) استفاده شده است.  آزمایش­های مزرعه­ای شامل: دیم، یک نوبت آبیاری در زمان کاشت و یک نوبت آبیاری در بهار بود که در مزارع کشاورزان اجرا شد.  کاربرد نرم‌افزار AquaCrop در تحلیل نتایج مزرعه‌ای آزمایش‌های آبیاری محدود گندم دیم، حاکی از قابلیت‌‌های این نرم‌افزار در برآورد عملکرد، موازنۀ آب خاک و درصد پوشش گیاهی است.  میانگین انحراف نرمال شده مقادیر شبیه­سازی شده از مقادیر اندازه­گیری شدهبرای درصد پوشش گیاهی، مقدار آب خاک و عملکرد دانه به­ ترتیب برابر 53/8، 34/10 و 34/8 درصد به­دست آمد که مطلوب به نظر می‌رسد.  ضریب کارآیی مدل در تخمین عملکرد، موازنۀ آب خاک و درصد پوشش سبز به ­ترتیب 93/0، 78/0 و 92/0 است.  شاخص سازگاری نزدیک به یک است که نشان از سازگاری مقادیر رطوبت آب خاک، عملکرد دانه و درصد پوشش گیاهی در مدل با مقادیر واقعی دارد.  این مدل تخمین تاریخ مناسب کاشت را برای شرایط دیم فقط منوط به عامل بارش و وقوع میزان مشخص آن کرده است و از این­رو نمی‌تواند برای مناطق سرد و نیمه­سرد کارآمد ‌باشد، اما در بقیه موارد نتایج نشان‌‌دهنده توانمندی مدل در تخمین مناسب عملکرد تحت شرایط دیم و آبیاری محدود است. }, keywords_fa = {بهره‌‌وری آب,پوشش گیاهی,تک‌‌آبیاری,تعرق,AquaCrop}, url = {https://idser.areeo.ac.ir/article_102099.html}, eprint = {https://idser.areeo.ac.ir/article_102099_5be231849e76c7980e99e772821c94d0.pdf} } @article { author = {زارعی, قاسم and شهپری, سیدعلی}, title = {Hydraulic Characteristics of Porous Clay Capsules in a Subsurface Irrigation System at Three Soil Textures}, journal = {Irrigation and Drainage Structures Engineering Research}, volume = {14}, number = {4}, pages = {57-72}, year = {2014}, publisher = {Agricultural Engineering Research Institute}, issn = {2476-4000}, eissn = {2476-4019}, doi = {10.22092/aridse.2014.102100}, abstract = {The latest recommendations of the International Commission on Irrigation and Drainage from the 8th Micro-irrigation Congress held in 2011 in Iran was to develop a global orientation for subsurface micro-irrigation methods. The congress focused attention on the international dimensions of water scarcity, especially in arid and semi-arid regions of the world. Aridity and the cumulative effect of successive droughts in Iran have made the clay subsurface irrigation system of concern to farmers, experts, and researchers. Although this irrigation method is traditional and has both advantages and disadvantages over other subsurface micro-irrigation methods, with modification to its mechanism, it can be a suitable application for Iran. The hydraulic properties of porous clay capsules have a major effect on the performance of clay subsurface irrigation systems. The present study determined the relationship between seepage rate-time and seepage rate-hydrostatic pressure of porous clay capsules used in clay subsurface irrigation systems. The experiments examined three soil textures (sandy loam, silty clay loam, silty clay) under actual field conditions on the large scale. They were conducted as a randomized complete block design with a split plot layout and three replications. The results obtained over three months of operation at 2, 3 and 4 m of hydrostatic pressure show that the daily seepage rate of porous clay capsules were significantly affected by soil texture. In addition, the effect of operating pressure on the seepage rate of porous clay capsules in the three soils was significant. Also, the results of testing of seepage rate-hydrostatic pressure over a two-week period for the three soil types showed a nonlinear relationship (power) between the two irrigation system design factors. The best hydrostatic pressure for porous clay capsules in the three soil textures was 3.5-4 m.}, keywords = {Clay capsule irrigation,Hydraulic properties,Hydrostatic pressure,Seepage rate,Sub-surface irrigation}, title_fa = {ویژگی‌های هیدرولیکی کپسول‌های سفالی سامانه آبیاری زیرسطحی در سه بافت خاک‌}, abstract_fa = {با توجه به ابعاد جهانی کم­آبی، به­ویژه در مناطق خشک و نیمه­خشک جهان، کمیتۀ بین‌المللی آبیاری و زهکشی (ICID) در هشتمین کنگرۀ بین‌المللی آبیاری میکرو سال 2011 در ایران، توسعۀ روش‌های آبیاری میکرو زیرسطحی را به­عنوان جهت‌گیری جهانی،توصیه کرده است.  در سال­های اخیر به­دلیل وجود خشکی و بروز خشکسالی­های متعدد در کشور، روش آبیاری زیرسطحی سفالی مورد توجه کشاورزان، کارشناسان و محققان قرار گرفته است.  اگرچه این روش آبیاری، سنتی است و نسبت به سایر روش­های آبیاری زیرسطحی مزایا و معایب خاص خود را دارد، اما به­نظر می­رسد بتوان با تغییرات و تمهیداتی در مکانیزم این روش آبیاری، کاربردهای مناسبی برای آن در کشور توصیه کرد.  در سیستم آبیاری زیرسطحی سفالی، چگونگی عملکرد هیدرولیکی کپسول­های سفالی یکی از عوامل اصلی تعیین­کننده کارآیی سیستم است.  در این پژوهش، دو رابطه یکی آبدهی-زمان و دیگری آبدهی- فشار کپسول­های سفالی ارائه شده­اند که در سیستم آبیاری زیرسطحی استفاده می­شوند.  این آزمایش­ها در سه نوع بافت متفاوت خاک لوم شنی، لوم رسی سیلتی و رسی سیلتی و در شرایط صحرایی اجرا شده است.  سیستم آزمایشی در قالب طرح اسپلیت پلات با بلوک­های کاملا تصادفی طراحی و اجرا شد.  کرت اصلی شامل سه بافت خاک و کرت فرعی شامل سه فشار کارکرد حاصل از ارتفاع­های متفاوت آب سفال با سه تکرار در نظر گرفته شد.  نتایج اندازه­گیری طی سه ماه و با سه فشار حاصل از دو، سه و چهار متر ارتفاع آب نشان می­دهد که آبدهی روزانه سفال به­طور معنی­داری تحت تأثیر بافت خاک قرار می­گیرد.  همچنین، فشار کارکرد سفال تأثیر معنی­داری در آبدهی سفال­ در هر سه خاک دارد.  نتایج اندازه­گیری رابطۀ آبدهی- فشار کپسول­های سفالی با هفت فشار کارکرد 5/1، 2، 5/2، 3، 5/3، 4 و 5/4 متر حاصل از ارتفاع آب در هر سه نوع خاک طی مدت دو هفته نشان می­دهد که بین این دو عامل طراحی سیستم آبیاری، رابطۀ غیرخطی (توانی) برقرار است و بهترین فشار کارکرد کپسول سفالی برای هر سه خاک فشاری است که از ارتفاع ، 4- 5/3 متر آب به دست می­آید.  }, keywords_fa = {آبدهی,آبیاری زیرسطحی سفالی,فشار کارکرد,کارکرد هیدرولیکی}, url = {https://idser.areeo.ac.ir/article_102100.html}, eprint = {https://idser.areeo.ac.ir/article_102100_c2aca16c6ca88595de1b2e724cc22232.pdf} } @article { author = {صفری, محمود and علیزاده, محمدرضا and گرامی, کریم}, title = {Comparison of Three Conventional Rice Combine Harvesters in Mazandaran, Iran}, journal = {Irrigation and Drainage Structures Engineering Research}, volume = {14}, number = {4}, pages = {73-86}, year = {2014}, publisher = {Agricultural Engineering Research Institute}, issn = {2476-4000}, eissn = {2476-4019}, doi = {10.22092/aridse.2014.102101}, abstract = {Two types of paddy combine harvester (head-feed and whole-crop) are commonly available in different widths in developed countries. The use of combine harvesters can greatly decrease labor costs and efficiency. Combine harvesters have been introduced in several East Asian countries (China, Japan, South Korea) to decrease costs, but their technical and economic performance has not yet been studied. The current study examined three combine harvesters with different mechanisms and widths: Iseki (2 rows, head-feed; Japan), Kukje (3 rows, head-feed, South Korea); Jiangsu (whole-crop, China). The experiment was conducted in a randomized complete block design with three replications. The results showed that there were significant differences between treatments for field efficiency, loss, feed rate, theoretical and effective field capacity, and cost per ha. There was no significant difference in slippage among the combine harvesters. The whole-crop combine had the highest rate of loss at 1.74% (excluding natural loss) and soil compaction. The whole-crop combined cost per ha was lowest at 1.3873 million rials. It can be concluded that the whole-crop combine performed the best of the tested combines.}, keywords = {Combine harvester,Harvesting,Paddy Field,rice}, title_fa = {مقایسه سه نوع کمباین متداول برنج در منطقه مازندران}, abstract_fa = {در کشورهای توسعه یافته،کمباین‌های برداشت برنج با عرض کارهای مختلف در دو نوع خوشه تغذیه و بوته تغذیه در دسترس هستند.  در سال‌های اخیر هر دو نوع کمباین برنج از کشورهای آسیای شرقی از جمله چین، ژاپن و کره جنوبی وارد کشور شده ولی عملکرد آن­ها از نظر فنی و اقتصادی بررسی یا ارزیابی نشده است.  این تحقیق، به منظور رسیدن به هدف فوق و انتخاب ماشین مناسب برداشت انجام شد.  تیمارهای مورد ارزیابی عبارت بودند از: 1- کمباین خوشه تغذیه دو ردیفه ISEKI، 2-کمباین خوشه تغذیه سه ردیفه KUKJEو 3-کمباین بوته تغذیه JIANGSU.  این تحقیق در قالب آزمایش بلوک‌های کامل تصادفی و با 3 تکرار در مزرعه مرکز توسعه وتکنولوژی هراز (کاپیک) به اجرا درآمد.  نتایج نشان می‌دهد که در سطح احتمال 5 درصد بین تیمارهای آزمایشی از نظر درصد ضایعات، جریان جرمی، ظرفیت‌های نظری و مؤثر و هزینه‌های برداشت محصول در هکتار، اختلاف معنی‌داری وجود دارد ولی از نظر درصد لغزش، بین آن­ها اختلاف معنی‌دار نیست.  از نظر بازده مزرعه‌ای، کمباین بوته تغذیه با 9/65 درصد در گروه الف، کمباین سه ردیفه KUKJEبا 36/48 درصد در گروه ب و کمباین دو ردیفه ISEKIدر گروه آخر قرار گرفت.  از نظر بالا بودن میزان ضایعات، کمباین بوته تغذیه با 74/1 درصد تلفات دانه (بدون احتساب ریزش طبیعی) در گروه اول و سایرکمباین‌ها در گروه بعد قرارگرفتند.  کمباین بوته تغذیه نسبت به دو کمباین دیگر دارای  کم­ترین هزینه برداشت به ازای هر هکتار شالیزار است.  با توجه به نتایج به­دست آمده، از نظر فنی و اقتصادی، استفاده از کمباین بوته تغذیه به­منظور برداشت برنج توصیه می‌شود. }, keywords_fa = {برداشت مکانیزه برنج,برنج,کمباین برنج,کمباین بوته تغذیه,کمباین خوشه تغذیه}, url = {https://idser.areeo.ac.ir/article_102101.html}, eprint = {https://idser.areeo.ac.ir/article_102101_0aa291de3b53aa0afc6b880e4dcd1328.pdf} } @article { author = {روستاپور, امیدرضا and گازر, حمیدرضا and صفی‌یاری, حسن}, title = {Flow in a Forward-Feed Plate Evaporator Using Computational Fluid Dynamics}, journal = {Irrigation and Drainage Structures Engineering Research}, volume = {14}, number = {4}, pages = {87-104}, year = {2014}, publisher = {Agricultural Engineering Research Institute}, issn = {2476-4000}, eissn = {2476-4019}, doi = {10.22092/aridse.2014.102102}, abstract = {Concentration decreases the amount of waterin liquid food and increases shelf life. Several types of evaporators are used for concentration, thus, it is necessary to simulate the process before design to control efficiency. The flow of pomegranate juice was simulated in a forward-feed flat plate evaporator at concentrations of 18 to 50 Brix in a two-phase mixture model using computational fluid dynamics. The results show that a vacuum developed in the evaporator column causing a slight drop in pressure at the inlet. Temperature increased at high intensities at the flow entrance zone. The magnitude of the velocity of the vapor increased as the flow increased from the inlet toward the outlet of the evaporator. Radial velocity was at a maximum in the middle of the flow medium and decreased gradually toward the boundary layer. The volume fraction of the pomegranate juice decreased and the volume fraction of the steam increased gradually from the inlet toward the outlet of the evaporator. This model can be applied for other liquids, but it is first necessary to define the thermo-physical properties of the liquid at different concentrations.  }, keywords = {Computational fluid dynamics,Evaporator,Mixture model,Volume fraction}, title_fa = {مطالعه جریان در تبخیرکننده صفحه‌ای تغذیه پیشرو با استفاده از مدل‌سازی دینامیک سیال}, abstract_fa = {تغلیظ موجب کاهش درصد آب موجود در مواد غذایی مایع و افزایش عمر مفید آن‌ها می‌شود. تغلیظ به روش‌های مختلف به کمک تبخیرکننده‌ها انجام می‌شود. برای کنترل فرایند تبخیر، مطالعه و شبیه‌سازی رفتار دینامیکی تبخیرکننده­ها، قبل از طراحی و ساخت آن­ها، ضروری است.  در این تحقیق فرایند تغلیظ آب انار از 18 به 50 درصد، به‌صورت یک مدل دو فاز مخلوط در یک تبخیرکننده صفحه‌ای جریان اجباری تغذیه پیشرو، با استفاده از نرم­افزار فلوئنت، شبیه‌سازی شده است.  بر اساس نتایج به­­دست آمده، مکش در ستون تبخیر توسعه می‌یابد و تنها در ابتدای مسیر، از ورودی تا فاصلۀ حدود 20 سانتی‌متری از ورودی، مقداری افت فشار وجود دارد.  روند تغییر دما نشانگر افزایش دما در ستون تغلیظ است، که در ابتدا با شدت زیاد و با ادامه یافتن فرایند، با شدت کمتری رخ می‌دهد.  با ادامۀ جریان بخار به­­سمت خروجی، مقدار متوسط سرعت افزایش می‌یابد.  بررسی تغییرات شعاعی اندازه سرعت نشان­دهنده حداکثر سرعت در وسط محیط جریان و کاهش تدریجی آن تا مرزهای جداره واحد تغلیظ است.  در ستون تغلیظ، جزء حجمی آب انار به­تدریج کاهش اما جزء حجمی بخار افزایش می‌یابد.  نتایج حاصل از این مدل‌سازی قابل تعمیم برای محصولات مایع دیگر نیز هست، اما ضرورت دارد ویژگی­های حرارتی- فیزیکی مایع مورد نظر را در سطوح مختلف غلظت برای نرم‌افزار تعریف کرد. }, keywords_fa = {تبخیرکننده,جزء حجمی,مدل مخلوط,مدل‌سازی دینامیک سیال}, url = {https://idser.areeo.ac.ir/article_102102.html}, eprint = {https://idser.areeo.ac.ir/article_102102_103461fe5d512b32926ac67ec2d3ac8b.pdf} } @article { author = {حجازی‌پور, حجت and ابراهیمی, رحیم and قاسمی ورنامخواستی, مهدی}, title = {Fabrication and Evaluation of a Single-shell Barrel-type Mechanized Walnut Cracker}, journal = {Irrigation and Drainage Structures Engineering Research}, volume = {14}, number = {4}, pages = {105-116}, year = {2014}, publisher = {Agricultural Engineering Research Institute}, issn = {2476-4000}, eissn = {2476-4019}, doi = {10.22092/aridse.2014.102103}, abstract = {Walnuts are one of the most important nut crops worldwide. The area under cultivation increases every year. In 2008, the Food and Agriculture Organization reported exports of about $17.1 billion. The country of Iran is the 4th largest producer of walnuts in the world. Stages from production to consumption are very important, because the condition and quality of the shelled nutmeats affects the marketable yield. The present study fabricated a single-shelled barrel-typewalnut cracker and assessed it for quality at 4 sizes of nutmeat, 4 rotor speeds, and 4 humidity levels with three replications. The results of statistical analysis found that the best quality nutmeats were achieved at 10% to 14% moisture (level 1), 280 rpm rotor speed, and 55.30-75.31 mm walnut size (Juglans regia).}, keywords = {Industrial walnut cracker machine,Quality of nut,Sorting of walnut}, title_fa = {ساخت و ارزیابی دستگاه گردوشکن تک پوسته‌ای خمره‌ای}, abstract_fa = {گردو یکی از محصولات مهم خشکباری دنیاست و سطح زیر کشت آن هر ساله رو به فزونی است.  بر اساس آمار سازمان خواروبار و کشاورزی جهان (FAO)، میزان صادرات این محصول در سال 2008 حدود 17/1 میلیارد دلار بوده است.  ایران منشا تولید گردو و سومین کشور تولیدکننده این محصول در دنیاست.  توجه به مراحل مختلف از تولید تا مصرف گردو بسیار با اهمیت است.  از آن­جا که مغز گردوی با کیفیت بسیار بالا بازارپسندتر است، لذا شرایطی که بتواند این موضوع مهم را عملی سازد بسیار ارزشمند خواهد بود. برای دستیابی به این هدف، دستگاه گردوشکن تک پوسته‌ای خمره‌ای ساخته و ارزیابی شد.  به همین منظور نحوه شکستن محصول و کیفیت مغز آن در چهار گروه اندازه‌بندی متفاوت، چهار دور روتور دوار دستگاه و در چهار سطح رطوبتی با سه تکرار در هر نمونه بررسی شد.  نتایج پس از ویرایش داده‌ها به­صورت آماریتجزیه و تحلیل و مشخص شد که مغز گردوی با کیفیت بالا در سطح رطوبتی 10 تا 14 درصد، سرعت280 دور بر دقیقه روتور دوار دستگاه و از گردوهایی به‌دست می‌آید که قطر بزرگ­تر آن­ها 75/31 تا 55/30 میلی‌متر باشد.}, keywords_fa = {درجه‌بندی گردو,دستگاه گردوشکن صنعتی,کیفیت مغز گردو}, url = {https://idser.areeo.ac.ir/article_102103.html}, eprint = {https://idser.areeo.ac.ir/article_102103_91b75564f903e6b46f94421ae35600f4.pdf} }