ORIGINAL_ARTICLE
برآورد شوری خاک در محدوده ریشه نیشکر با مدیریتهای مختلف آبیاری و زهکشی در کشت و صنعت امام خمینی با استفاده از مدل SaltMod
نیشکر از جمله گیاهانی است که در ناحیۀ گرم خوزستان، آب مصرفی بسیار بالایی دارد و استفادۀ بهینه از آب برای کشت پایدار نیشکر با اهمیت است. بررسیهایمتعدد دربارۀمصرفآبنیشکرنشان میدهد کهدربرخی از کشت و صنعتها، مصرف آب بیش از نیاز واقعی نیشکر است. این تحقیق بهمنظور پیشبینی آثار بلند مدت (10 ساله) مدیریتهای مختلف آبیاری و زهکشی بر شوری خاک، عمق زهاب، عمق سطح ایستابی، کفایت و راندمان آبیاری توسط مدل SaltMod در کشت و صنعت امام خمینی اجرا شد. بدین منظور، چندین حالت مختلف از جمله کاهش عمق آب آبیاری، کاربرد عامل کنترل زهکشی، کاهش عمق نصب زهکش زیرزمینی و شوری آب آبیاری فرض و توسط مدل اجرا شد. نتایج مدل با استفاده از دادههای جمعآوری شده در مزرعه واسنجی شد. براساس پیشبینی مدل، استفاده از عامل کنترل زهکشی (در مدل ضریبی برای کاربرد زهکشی کنترل شده در نظر گرفته شده که بین صفر تا یک متغیر است) بیشتر از 25/0، بدون کاهش در مصرف آب آبیاری سبب بالا آمدن سطح ایستابی به محدودۀ ریشه خواهد شد. اما با کاهش 20 درصد مصرف آب آبیاری، کاربرد عامل کنترل زهکشی تا 5/0، هیچگونه محدودیتی در شوری خاک و عمق سطح ایستابی پیش نخواهد آمد. علاوه بر این، عمق زهاب از حدود 07/2 متر در فصل آبیاری به 26/1 متر کاهش خواهد یافت. پیشبینی مدل SaltMod نشان میدهد که در زهکشهای زیرزمینی با فاصلۀ 70 متر، افزایش عمق نصب بیش از 5/1 متر فایدهای ندارد و تغییری در کاهش شوری خاک بهوجود نخواهد آورد. در صورت استفاده از آب آبیاری با شوری بیشتر از 7/1 دسی زیمنس بر متر، شوری خاک منطقۀ ریشه از 3 دسی زیمنس بر متر بیشتر خواهد شد.
https://idser.areeo.ac.ir/article_102012_6f86d670202133caa0af1877b25409e9.pdf
2015-05-22
1
18
10.22092/aridse.2015.102012
خوزستان
شوری منطقۀ ریشه
عامل کنترل زهکشی
عمق زهاب
نیشکر
SaltMod
آرش
محجوبی
arashmahjoobi@gmail.com
1
مدیر دفتر فنی و مهندسی شبکههای آبیاری و زهکشی سازمان آب و برق خوزستان
LEAD_AUTHOR
عدنان
صادقی لاری
2
استادیار گروه مهندسی آب دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه هرمزگان
AUTHOR
Abdel-Dayem, M.S. and Ritzema, H.P. 1990. Using SALTMOD to predict of salinity in Nile Delta. In ILRI Annual Report. 1989. Wageningen. 63–73.
1
Akram, M., Liaghat, A.M and Hasanoghli, A. 2007. Agricultural drainage water management in arid and semi-arid areas. Drainage & Environment Working Group of IRNCID. (in Farsi)
2
Akram, M., Tajik, F. and Akram, S. 2008. Controled drainage, a suitable environmental method to become better irrigation efficiency. Proceedings of the 5th Drainage & Environment Workshop. Nov. 6. Tehran. Iran. 89-106. (in Farsi)
3
Anon. 2010. Disposal problems of drainage water in Southern Iran. Drainage & Environment Working Group of IRNCID. Proceeding of the 6th Drainage & Environment Workshop. Jan. 6. Ahvaz. Iran.
4
1-22. (in Farsi)
5
Bahçeci, I. and Nacar, A. S. 2007. Estimation of root zone salinity, using SALTMOD, in the arid region of Turkey. Irrig. Drain. 56(5): 601–614.
6
Christen, E. W. and Skehan, D. 2001. Design and management of subsurface horizontal drainage to reduce salt loads. J. Irrig. Drain. Eng. 127(3):148-155.
7
Golabi, M. 2009. Mathematical modeling of sugarcane response to use of saline irrigation water and application in SALTMED model in order to irrigation water management for sugarcane in semi-arid areas. Ph.D Thesis. Faculty of Water Sciences Engineering Irrigation and Drainage Department. Shahid Chamran University of Ahwaz. (in Farsi)
8
Haghverdi, A., Mohamadi, k., Movahed, A., Ghahreman, B. and Afshar, M. 2011. Estimation of soil salinity profile in Tabriz irrigation and drainage network using SaltMod and ANN models. J. Water Soil. 25(1): 174-186. (in Farsi)
9
Hunsigi, G. and Srivastava, S. C. 1977. Modulation of ET (evapotranspiration) values of sugar cane because of high water table. Proceedings of the 16th ISSCT Congress. Australia. 1557–1564.
10
Hurst, C. A., Thorburn, P. J., Lockington, D. and Bristowc, K. L. 2004. Sugarcane water use from shallow water tables: Implications for improving irrigation water use efficiency. Agric. Water Manang. 65(1): 1-19.
11
Jafari, S., SheiniDashtegol, A., Naseri, A. and Baniabbas, N. 2006. Investigation the water applied and presentation of new methods to approach the efficient use of irrigation water by hydroflum in Amirkabir sugarcane agro-industry. 2nd National Conference on Irrigation and Drainage Networks. Shahid Chamran University of Ahvaz. (in Farsi)
12
Kazemi Zarivan, M., Nazemi, Sadrodini, A. and Ghorbani, M. A. 2013. Modeling temporal and spatial variations of soil salinity in downstream lands of Hajilarchay dam in East Azarbaijan province using SaltMod. J. Res. Water. 12, 21-31. (in Farsi)
13
Mahjoubi, A. 2012. Investigation the effects controlled drainage on soil salinity, irrigation management and sugarcane yield (case study: Imam Khomeini project). Ph.D Thesis. Faculty of Water Sciences Engineering Irrigation and Drainage Department. Shahid Chamran University of Ahvaz. (in Farsi)
14
Nazari, B., Liaghat, A., Parsinejad., M and Naseri, AB. 2008. Optimization of the subsurface drainage depth with considerations of economic and environmental. Proceedings of the 5 th drainage & environment workshop. Nov. 6. Tehran. Iran. 106-122. (in Farsi)
15
Oosterbaan, R. J. 2002. SaltMod: Description of Principles, User Manual, and Examples of Application. International Institute for Land Reclmatation and Improvement (ILRI). Wageningen. The Netherlands.
16
Oosterbaan, R. J. and Abu Senna, M. 1990. Using SALTMOD to predict drainage for salinity control. Towards integration of irrigation and drainage management. Proceedings of the Jubilee Symposium at the Occasion of the 40th Anniversary of ILRI. Wageningen the Netherlands. 43–49.
17
Sadeghi-atar, M., Behnia, A. K. and Kaveh, F. 2000. Total Irrigation Efficiency of Dez Network in year 1993-94. Proceedings of the 10th Conference of IRNCID. Nov. 15-16. Iran. 36-50.
18
SheiniDashtegol, A. and Elhamifard, M. 2006. Effects of salinity on quality and quantity of sugarcane. 2nd National Conference on Irrigation and Drainage Networks. Shahid Chamran University of Ahvaz. (in Farsi)
19
Srinivasulu,A., Sujani, R. C., Lakshmi, G.V., Satyanarayana, T.V. and Boonstra, J. 2004. Model studies on salt and water balances at Konanki Pilot Area, Andhra Pradesh, India. Irrig. Drain. Sys.18, 1–17.
20
Tempest, Q. B. and Pando, M. A. 2013. Characterization and demonstration of reuse applications of sewage sludge ash. Int. J. Geomate. 4, 552-559.
21
Wahba, M. A. S., Christen, E. W. and Amer, M. H. 2005. Irrigation water saving by management of existing subsurface drainage in Egypt. Irrig. Drain. 54(2): 205-215.
22
ORIGINAL_ARTICLE
بررسی تأثیر ویژگیهای هیدرودینامیکی غیراشباع بر میزان تراوش و پایداری شیب بالادست سد خاکی همگن در اثر تخلیه سریع مخزن
تحلیل تراوش از بدنۀ سدهای خاکی، علاوه بر تعیین مقدار هدر رفت آب، در تحلیل پایداری این سازهها نیز نقش بسیار اساسی و با اهمیتی دارد. در این پژوهش، تأثیر خصوصیات هیدرولیکی مصالح و همچنین نسبت و شدت تخلیۀ آب در معیارها و پارامترهای طراحی سد، شامل موقعیت و شکل منحنی فریاتیک، فشار آب حفرهای و پایداری شیب بالادست سد خاکی همگن در وضعیت تخلیۀ سریع مخزن بررسی شده است. بدین منظور، تحلیلهای تراوش و پایداری با نرمافزار Geostudio، زیر برنامههای seep/w و slope/w (بهترتیب مبتنی بر روشهای المان محدود و تعادل حدی) با انتخاب جنس مصالح سد از پایگاه داده خاکهای غیر اشباع انجام گردید. مدلسازیهای مورد نظر در دو حالت پایدار و گذرا و با اعمال چهار شدت تخلیه متفاوت اجرا شد. نتایج این پژوهش نشان میدهد که بهدلیل نبود اختلاف معنیدار در ضرایب اطمینان حاصل، اعمال ضریب نفوذپذیری ثابت یا متغیر تأثیری بر پایداری شیب پاییندست سد خاکی همگن در تحلیل وضعیت پایدار ندارد و در این حالت، منحنیفریاتیک مستقل از ضریب نفوذپذیری عمل میکند. بررسی نتایج مدل عددی حاکی از تأثیر قابل توجه منحنی مشخصه رطوبتی و تغییرات شیب (mw)این تابع در شدت تخلیه و پس از آن فشار آب حفرهای و مقاومت برشی ناشی از اعمال مکش توسط این منحنی است. بهطوریکه با کاهش آن و نزدیک شدن به حالت ثابت، روند ضرایب اطمینان و موقعیت حالات بحرانی نیز تغییر میکند. علاوه بر آن، در صورت بهکارگیری رطوبت ثابت (اشباع) در وضعیت تخلیۀ سریع مخزن، حالت بحرانی رویۀ بالادست در شرایط مخزن نیمهپر و در شرایط تخلیۀ تراز آب مخزن اتفاق میافتد. با کاهش رطوبت ناحیۀ غیراشباع و کمتر شدن قابلیت زهکشی خاک، ضرایب اطمینان حالت بحرانی در نزدیکی تخلیۀ کامل اتفاق میافتد و بهطور کمی در شرایطی است که تراز آب مخزن تخلیه شده باشد.
https://idser.areeo.ac.ir/article_102013_9d242d5b96c6df4301c5324c29e9ceef.pdf
2015-05-22
19
36
10.22092/aridse.2015.102013
پایداری شیب
تخلیۀ سریع
تراوش
سد خاکی
منحنی مشخصۀ رطوبتی
ثمر
بهروزی نیا
1
دانشآموخته کارشناسی ارشد سازههای آبی
AUTHOR
حجت
احمدی
hojjat.a@gmail.com
2
استادیار دانشگاه ارومیه
AUTHOR
نادر
عباسی
nader_iaeri@yahoo.com
3
دانشیار بخش تحقیقات آبیاری و زهکشی مؤسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی
LEAD_AUTHOR
Alinezhad. H. and Zomorodian, S. M. A. 2010. Optimal horizontal and oblique drainage in homogeneous earth dam. Proceedings of the 5th National Congress on Civil Engineering. May. 4-6. Mashhad. Iran. (in Farsi)
1
Anon. 1996. The UNSODA Unsaturated Soil Hydraulic Database. User Manual. Vol. 1. National Service Center for Environmental Publications (NSCEP). United State Environmental Protection Agency. Washington D. C.
2
Anon. 1980. Earth Manual. 2nd Ed. United States Bureau of Reclamation (USBR). Department of Interior, Washington D. C.
3
Anon. 1987. Design of Small Dams. United States Bureau of Reclamation (USBR). Department of Interior, Col., USA.
4
Berilgen, M. M. 2007. Investigation of stability of slope under drawdown condition. Computers and Geotechnics, 81-91.
5
Childs, E. C. and Collis-George, N. 1950. The permeability of porous materials. Proc. Royal Society. London. 201(1066): 392–405.
6
Chu-Agor, M., Fox, G. A., Cancienne, R. M. and Wilson, G. V. 2008. Seepage caused tension failures and erosion undercutting of hillslopes. J. Hydrol. 359, 247-259.
7
Fredlund, D. G. and Rahardjo, H. 1993. Soil Mechanics for Unsaturated Soils. John Wiley & Sons Inc. New York.
8
Griffiths, D. V. and Lane, P. A. 2000. Assessment of stability of slopes under drawdown condition. J. Geotech. Geoenviron. Eng. 126(5): 443-450.
9
Krahn, J. 2004. Seepage Modeling with seep/w. Geo-Slope International LTD. Calgary, Alberta, Canada.
10
Lopez-Acosta, N. P., Fuente de la, H. A. and Auvinet, G. 2013. Safety of a protection levee under rapid drawdown conditions. Coupled analysis of transient seepage and stability. Proceedings of the 18th International Conference on Soil Mechanics and Geotechnical Engineering. September 2-6. Paris. 3305-3308.
11
Mahdavi, E., Ghorbanbeygi, S. and Sadatibaladehi, S. H. 2010. Evaluation of methods for determining the safety factors of slope stability in slope/w software. Proceedings of the 3rd National Congress on Urban Management and Construction Stability. May. 20. Arak. Iran. (in Farsi)
12
Montaseri, M., Deiminiat, A. and Ghezelsofloo, A. A. 2010. Optimization of Clay Core Dimensions in Earth Dams Using Genetic Algorithm. Water. Soil Science (Agric. Sci.). 20(3): 73-86. (in Farsi)
13
Moradi, G. H., Azadi, A. and Hoseinzadeh, Y. 2011. Investigation effective parameters on upstream slope stability of earth dam subjected to rapid drawdown. Proceedings of the 6th National Congress on Civil Engineering. Apr. 26-27.
14
Morgenstern, N. 1963. Stability charts for earth slopes during rapid drawdown. Geotechnique. 13, 121-131.
15
Nian, T., Jiang, J., Wan, Sh. and Luan, M. 2011. Strength reduction FE analysis of the stability of bank slopes subjected to transient unsaturated seepage. Electronic J. Geotech. Eng. 16, 165-177.
16
Paronuzzi, P., Rigo, E. and Bolla, A. 2013. Influence of filling-drawdown cycles of the Vajont reservoir on Mt. Toc slope stability. Geomorphology. 191, 75-93.
17
Souliyavong, T., Gallage, C., Egodawatta, P. and Maher, B. 2012. Factors affecting the stability analysis of earth dam slopes subjected to reservoir drawdown. Proceedings of the 2nd International Conference on Geotechnique, Construction Materials and Environment. Nov. 14-16. Kuala Lumpur. Malaysia.
18
Vafaeiyan, M. 2006. Excute Information of Earth Dam. 2nd ED. Semnan. Iran. (in Farsi)
19
Vanapalli, S. K., Fredlund, D. G., Pufahl, D. E. and Clifton, A. W. 1996. Model for the prediction of shear strength with respect to soil suction. Canadian Geotech. J. 33(3): 379-392.
20
ORIGINAL_ARTICLE
خصوصیات فیزیکوشیمیایی و مکانیکی فیلمهای خوراکی بر پایه کفیران و پروتئینهای آب پنیر
در این پژوهش، فیلمهای مرکب خوراکی کفیران- پروتئینهای آب پنیر با نسبتهای مختلف (30:70، 50:50، 70:30، 90:10) به روش قالبریزی ساخته شدند. نتایج بررسی خواص فیزیکی شامل ضخامت، میزان رطوبت، انحلالپذیری در آب و خواص مکانیکی شامل کرنش در نقطه پارگی و استحکام کششی، آهنگ عبور بخار آب و ریزساختار فیلمها نشان میدهد که افزایش مقدار پروتئینهای آب پنیر از صفر تا 50 درصد (حجمی/حجمی) باعث کاهش نفوذپذیری نسبت به بخار آب فیلمها از 11-10×95/3به میزان 11-10×39/3 گرم بر متر بر ثانیه بر پاسکال شده است و استحکام کششی و انعطافپذیری فیلمها افزایش و بهترتیب از 30/5 و 39/60 به 54/6 مگاپاسکال و 79/83 درصد رسیده است، ولی با افزایش مقدار پروتئینهای آب پنیر از 50 درصد، نفوذپذیری افزایش و استحکام کششی و انعطافپذیری فیلمها کاهش مییابد. تصاویر میکروسکوپ الکترونی نشان دهنده ایجاد ساختار یکنواخت در فیلمهای مرکب است و جداسازی فاز مشاهده نمیشود، که به دلیل سازگاری این دو بیوپلیمر با هم است.
https://idser.areeo.ac.ir/article_102014_e95cda495a73e11f82964322c74f77d4.pdf
2015-05-22
37
50
10.22092/aridse.2015.102014
خواص مکانیکی
فیلمهای مرکب خوراکی
کفیران- پروتئینهای آب پنیر
محسن
زلفی
1
دانشجوی کارشناسی ارشد
AUTHOR
فرامرز
خدائیان
2
دانشیارگروه علوم و مهندسی صنایع غذایی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران
LEAD_AUTHOR
سیدمحمدعلی
ابراهیم زاده موسوی
3
استاد گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران
AUTHOR
مریم
هاشمی
4
استادیار پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی ایران
AUTHOR
Anker, M., Berntsen, J., Hermansson, A. M and Stading, M. 2001. Improved water vapor barrier of whey protein film by addition of an acetylated monoglyceride. Innov. Food Sci. Emer. Technol. 3, 81-92.
1
Anon. 1995. Standard Test Methods for Water Vapor Transmission of Materials American Society for Testing and Materials. E96 M. Annual Book of Standards. American Society for Testing and Materials (ASTM).
2
Brindle, L. P. and Krochta, J. M. 2008. Physical properties of whey protein–hydroxypropylmethylcellulose blend edible films. Food Eng. Physic. Properties. 73, 446-454.
3
Debeaufort, F., Quezada-Gallo, J. A. and Voilley, A. 1998. Edible films and coatings: tomorrow’s packagings: A Review .Critical Reviews in Food Science and Nutrition. 38, 299-313.
4
Ferreira, O. C., Nunes, A. C., Delgadillo, I. and Lopes-da-Silva, A. J. 2009 .Characterization of chitosan–whey protein films at acid pH. Food Res. Int. 42, 807-813.
5
Ghanbarzadeh, B. and Oromiehi, R. A. 2008. Biodegradable biocomposite films based on whey protein and zein: Barrier, mechanical properties and AFM analysis. Int. J. Biol. Macromol. 43, 209-215.
6
Ghasemlou, M., Khodaiyan, F., Oromiehie, A. and Yarmand, M. S. 2011a .Development and characterisation of a new biodegradable edible film made from kefiran, an exopolysaccharide obtained from kefir grains. Food Chem. 27, 1496-1502.
7
Ghasemlou, M., Khodaiyan, F., Oromiehie, A. and Yarmand, M. S., 2011b. Characterization of edible emulsified films with low affinity to water based on kefiran and oleic asid. Int. J. Biol. Macromol. 49, 378–384.
8
Gontard, N., Duchez, C., Cuq, B. and Guilbert, S. 1994. Edible composite films of wheat gluten and lipids: Water vapour permeability and other physical properties. Food Sci. Technol. 29, 39-50.
9
Gounga, M. H., Xu, Sh. Y. and Wang, Zh. 2007. Whey protein isolate-based edible films as affected by protein concentration, glycerol ratio and pullulan addition in film formation. J. Food Eng. 83, 521–530.
10
Leuangsukrerk, M., Phupoksakul, T., Tananuwong, K., Borompichaichartkul, Ch. and Janjarasskul, T. 2014. Properties of konjac glucomannane whey protein isolate blendfilms. LWT - Food Sci. Technol. 59, 94-100.
11
Longares, A., Monohan, F. J., O’Riordan, E. D. and O’Sullivan, M. 2005. Physical properties of edible films made from mixtures of sodium caseinate and WPI. Int. Dairy J. 15, 1255-1260.
12
Motedayen, A. A., Khodaiyan, F. and Salehi, E. A. 2013. Development and characterisation of composite films made of kefiran and starch. Food Chem. 136, 1231–1238.
13
Ojagh, S. M., Rezaei, M., Razavi, S. A. and Hosseini, S. M. 2010. Development and evaluation of a novel biodegradable film made from chitosan and cinnamon essential oil with low affinity toward water. Food Chem. 122, 161-166.
14
Oses, J., M, Fabregat-Vázquez., R, Pedroza-Islas., Tomás, A S. and Cruz-Orea, A. 2009. Development and characterization of composite edible films based on whey protein isolate and mesquite gum. J. Food Eng. 92, 56-62.
15
Piermaria, J. M. 2008. Gelling properties of kefiran, a food-grade polysaccharide obtained from kefir grain. Food Hydrocolloids. 22, 1520-1527.
16
Piermaria, J. A., Pinotti, A., Garcia, M. A. and Abraham, A. G. 2009. Films based on kefiran, an exopolysaccharide obtained from kefir grain: Development and characterization. Food Hydrocolloids. 23, 684-690.
17
Piermaria, J., Bosch, A., Pinotti, A., Yantorno, O., Alejandra Garcia, M. and Graciela Abraham, A. 2011. Kefiran films plasticized with sugars and polyols: water vapor barrier and mechanical properties in relation to their microstructure analyzed by ATR/FT-IR spectroscopy. Food Hydrocolloids. 25, 1261-1269.
18
Sawyer, L., Kontopidis, G. and Wu, S. Y. 1999. Beta-lactoglobulin – a three-dimensional perspective. Int. J. Food Sci. Technol. 34, 409–418 .
19
Tharanathan, R. N., 2003. Biodegradable films and composite coatings: past, present and future. Food Sci. Technol, 14, 71-78.
20
Vilaseca, F., Mendez, J. A., Pelach, A., Llop, M., Canigueral, N., Girones, J., Turon, X., and Mutje, P., 2007. Composite materials derived from biodegradable starch polymer and jute strands. Process Biochemistry, 42, 329-334.
21
Yoo, Z. and Krochta, J. M. 2011. Whey protein–polysaccharide blended edible film formation and barrier, tensile, thermal and transparency properties. J. Sci. Food Agric. 91, 2628–2636.
22
Zhou, J. J., Wang, S. Y. and Gunasekaran, S. 2009. Preparation and characterization of whey protein film Incorporated with TiO2 nanoparticles. J. Food Sci. 74, 50-55.
23
ORIGINAL_ARTICLE
بررسی اثر اسید اولئیک بر ویژگیهای فیزیکی، مکانیکی و سد کنندگی فیلم خوراکی ثعلب
فیلمهای جدید خوراکی بر پایه ثعلب(که از گیاه ثعلب، Orchis mascula بهدست میآید) و اسید اولئیک با نسبتهای 10، 20 و 30 (درصد وزنی/ وزنی) با استفاده از روش تشکیل امولسیون با هدف بهبود سدکنندگی نسبت به بخار آب و خواص مکانیکی آنها تهیه شدند. با افزایش غلظت اسید اولئیک تا 30 درصد وزنی درصد فیلمهای تهیه شده از ثعلب، نفوذپذیری به اکسیژن (27درصد)، ازدیاد طول (86 درصد) و ضخامت (2درصد) به طرز معنیداری (05/0>P) افزایش یافت، درحالیکه استحکام کششی (37 درصد)، انحلالپذیری (39درصد)، شفافیت (13درصد) و نفوذپذیری به بخار آب (54 درصد) کاهش پیدا کرد. با افزایش غلظت اسید اولئیک، رنگ فیلم ثعلب کمی به زرد متمایل شد، اگرچه هنوز هم در ظاهر شفاف به نظر میرسید. با توجه به خواص مطلوب سدکنندگی و ضد رطوبتی فیلم ثعلب، میتوان از آن برای بستهبندی آن دسته از مواد غذایی که رطوبت کمی دارند و یا میل ترکیبی چندانی به آب ندارند، استفاده کرد.
https://idser.areeo.ac.ir/article_102015_b5ad4baa7322b8b37fb502ef023fb15d.pdf
2015-05-22
51
64
10.22092/aridse.2015.102015
اسید اولئیک
ثعلب
خواص مکانیکی
نفوذپذیری نسبت به بخار آب و گاز
محمد
اکرامی
1
دانشجوی کارشناسی ارشد
AUTHOR
زهرا
امامجمعه
2
استاد گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران
LEAD_AUTHOR
میلاد
محمدیکیا
3
دانشجوی کارشناسی ارشد گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران
AUTHOR
Anon. 1995. Standard Test Methods for Water Vapor Transmission of Materials American Society for Testing and Materials. E96 M. Annual Book of Standards. American Society for Testing and Materials (ASTM).
1
Anon. 1997. Standard Test Method for Transparency of Plastic Sheeting. D1746-09. Annual Book of Standards. American Society for Testing and Materials (ASTM).
2
Anon. 2001. Standard Test Method for Tensile Properties of Thin Plastic Sheeting. D882-12. Annual Book of Standards. American Society for Testing and Materials (ASTM).
3
Anon. 2010. Standard Test Method for Oxygen Gas Transmission Rate through Plastic Film and Sheeting Using a Coulometric Sensor. D3985. Annual Book of Standards. American Society for Testing and Materials (ASTM).
4
Bertan, L., Tanada-Palmu, P., Siani, A. and Grosso, C. 2005. Effect of fatty acids and ‘Brazilian elemi’on composite films based on gelatin. Food Hydrocolloids. 19(1): 73-82.
5
Bourtoom, T. 2008. Edible films and coatings: characteristics and properties. Int. Food Res. J. 15(3): 237-248.
6
Callegarin, F., Gallo, J-AQ., Debeaufort, F. and Voilley, A. 1997. Lipids and biopackaging. J. Amer. Oil Chemists' Soc. 74(10): 1183-1192.
7
Cha, D. S. and Chinnon, M. S. 2004. Biopolymer-based antimicrobial packaging: A Review. Crit. Rev. Food Sci. Nutr. 44, 223237.
8
Chiumarelli, M. and Hubinger, M. D. 2012. Stability, solubility, mechanical and barrier properties of cassava starch–Carnauba wax edible coatings to preserve fresh-cut apples. Food Hydrocolloids. 28(1): 59-67.
9
Cuq, B., Gontard, N., Cuq, J. L. and Guilbert, S. 1996. Functional properties of myofibrillar protein-based biopackaging as affected by film thickness. J. Food. Sci. 61(3): 580-584.
10
Debeaufort, F., Quezada-Gallo, J-A. and Voilley, A. 1998. Edible films and coatings: tomorrow's packagings: A Review. Food Sci. 38(4): 299-313.
11
Dickinson, E. 2009. Hydrocolloids as emulsifiers and emulsion stabilizers. Food Hydrocolloids. 23(6): 1473-1482.
12
Donhowe, G. and Fennema, O. 1993. Water vapor and oxygen permeability of wax films. J. Amer. Oil Chemists’ Soc. 70(9): 867-873.
13
Ekrami, M. and Emam-Djomeh, Z. 2013. Water vapor permeability, optical and mechanical properties of Salep-based edible film. J. Food Process. Pres. 38(4): 1812-1820.
14
Farhoosh, R. and Riazi, A. 2007. A compositional study on two current types of salep in Iran and their rheological properties as a function of concentration and temperature. Food Hydrocolloids. 21(4): 660-666.
15
Fernandez, L., de Apodaca, E.D., Cebrián, M., Villarán, M. C. and Maté, J. I. 2007. Effect of the unsaturation degree and concentration of fatty acids on the properties of WPI-based edible films. Eur. Food Res. Technol. 224(4): 415-420.
16
Gennadios, A., Rhim, J., Handa, A., Weller, C. and Hanna, M. 1998. Ultraviolet radiation affects physical and molecular properties of soy protein films. J. Food Sci. 63(2): 225-228.
17
Gerard, J. 1975. The Herbal or General History of Plants. New York: Dover Publications Inc. VII. 1633, 493-522.
18
Ghasemlou, M., Khodaiyan, F., Oromiehie, A. and Yarmand, M. S. 2011. Characterization of edible emulsified films with low affinity to water based on kefiran and oleic acid. Int. J. Biol. Macromol. 49(3): 378-384.
19
Gontard, N., Duchez, C., Cuq, J. L. and Guilbert, S. 1994. Edible composite films of wheat gluten and lipids: water vapour permeability and other physical properties. Int. J. Food Sci. Technol. 29(1): 39-50.
20
Guilbert, S., Cuq, B. and Gontard, N. 1997. Recent innovations in edible and/or biodegradable packaging materials. Food Add. Contam. 14(6-7): 741-751.
21
Hosseini, M., Razavi, S. and Mousavi, M. A. 2009. Antimicrobial, physical and mechanical properties of chitosan‐based films incorporated with thyme, clove and cinnamon essential oils. J. Food Process Preserv. 33(6): 727-743.
22
Karel, M., Proctor, B. and Wiseman, G. 1959. Factors affecting water vapor transfer through food packaging films. Food Technol. 13(1): 69-74.
23
Kaya, S. and Tekin, A. R. 2001. The effect of< i> salep content on the rheological characteristics of a typical ice-cream mix. J. Food Eng. 47(1): 59-62.
24
Kayacier, A. and Dogan, M. 2006. Rheological properties of some gums-salep mixed solutions. J. Food Eng. 72(3): 261-265.
25
Khwaldia, K., Banon, S., Desobry, S. and Hardy, J. 2004. Mechanical and barrier properties of sodium caseinate–anhydrous milk fat edible films. Int. J. Food Sci. Technol. 39(4): 403-411.
26
Lee, K.Y., Shim, J. and Lee, H. G. 2003. Mechanical properties of gellan and gelatin composite films. Carbohydrate Polymers. 56(2): 251-254.
27
Mikkonen, K. S., Rita, H., Helén, H., Talja, R. A., Hyvönen, L. and Tenkanen, M. 2007. Effect of polysaccharide structure on mechanical and thermal properties of galactomannan-based films. Biomacromolecules. 8(10): 3198-3205.
28
Morillon, V., Debeaufort, F., Blond, G., Capelle, M. and Voilley. A. 2002. Factors affecting the moisture permeability of lipid-based edible films: A Review. Critical Reviews. Food Sci. Nut. 42(1): 67-89.
29
Nie, N. H., Bent, D. H. and Hull, C. H. 1975. SPSS: Statistical Package for the Social Sciences. Vol. 227. McGraw-Hill New York. 260-344.
30
Nisperos-Carriedo, M. O. 1994. Edible coatings and films based on polysaccharides. In: Krochta, J. M., Baldwin, E. A. and Nisperos-Carriedo, M. O. (Eds.) Edible coatings and films to improve food quality. Lancaster, PA: Technomic Publishing Company. 305– 335.
31
Pérez-Mateos, M., Montero, P. and Gómez-Guillén, M. 2009. Formulation and stability of biodegradable films made from cod gelatin and sunflower oil blends. Food Hydrocolloids. 23(1): 53-61.
32
Rios, L. M., Moore, C. and Jones, P. R. 2007. Persistent organic pollutants carried by synthetic polymers in the ocean environment. Marine Pollution Bulletin. 54(8): 1230-1237.
33
Shaw, N. B., Monahan, F. J., O’Riordan, E. D. and O’sullivan, M. 2001. Effect of soy oil and glycerol on physical properties of composite WPI films. J. Food Eng. 51, 299-304.
34
Taqi, A., Askar, K. A., Nagy, K., Mutihac, L. and Stamatin, I. 2011. Effect of different concentrations of olive oil and oleic acid on the mechanical properties of albumen (egg white) edible films. African J. Biotechnol. 10(60): 12963-12972.
35
Tharanathan, R. N. 2003. Biodegradable films and composite coatings: past, present and future. Trends Food Sci. Technol. 14, 71–8.
36
Zahedi, Y., Ghanbarzadeh, B. and Sedaghat, N. 2010. Physical properties of edible emulsified films based on pistachio globulin protein and fatty acids. J. Food Eng. 100(1): 102-108.
37
Zargari, A. 1990. Medicinal Plants. 4th Ed. Tehran University Pub. (in Farsi)
38
ORIGINAL_ARTICLE
تأثیر افزودن دو نوع قوام دهنده روی خواص فیزیکوشیمیایی، حسی و میکروبی ماست میوهای قالبی
ماست میوهای یکی از پر مصرفترین فراوردههای تخمیری شیر، در اکثر کشورهای جهان به حساب میآید. اما استفاده از میوه و فراوردههای آن، به احتمال موجب تغییر در خواص ویسکوالاستیکماست، و به تبع آن تغییر در آباندازی و ویژگیهای حسی ماست میوهای میشود. یک روش برای بهبود این ویژگیها در ماست میوهای استفاده از قوام دهندههاست. در این تحقیق تأثیر دو قوام دهنده، کربوکسی متیل سلولز و گوار، روی ویژگیهای مختلف ماست میوهای قالبی بررسی شد و این نتیجه به دست آمد که افزودن کربوکسی متیل سلولز و گوار در ماست میوهای، بهترتیب تا غلظت 2/0 و 06/0 درصد، آباندازی را کاهش و ظرفیت نگهداری آب را افزایش میدهد. همچنین، نوع و درصد این قوام دهندهها در غلظتهای مورد آزمایش، بر رشد کپک و مخمر تأثیر معنیداری (05/0P<) نشان نمیدهد. افزایش غلظت قوام دهندهها تا حدی مشخص، روی ویژگیهای حسی از جمله روی رنگ و ظاهر، سفتی، پیوستگی و چسبندگی نیز تأثیر منفی ندارد. این دو هیدروکلوئید از طریق مکانیسمهای متفاوت و جداگانه در شکلگیری و تشکیل شبکة ماست تاثیر میگذارند و به هیچ وجه اثر همافزایی در بهبود ساختار ژلی ماست میوهای و بهبود ویژگیهای فیزیکوشیمیایی ندارند.
https://idser.areeo.ac.ir/article_102016_d25c9ba54d6a6d4cd28e7dc7afbbbbb6.pdf
2015-05-22
65
78
10.22092/aridse.2015.102016
آباندازی
خواص میکروبی
ماست میوهای قالبی
ویژگیهای حسی
هیدروکلوئیدها
اکبر
زمانی
1
دانشآموخته کارشناسی ارشد گروه علوم و صنایع غذایی دانشکده کشاورزی دانشگاه تبریز
AUTHOR
هادی
الماسی
2
استادیار گروه علوم و صنایع غذایی دانشکده کشاورزی دانشگاه ارومیه
LEAD_AUTHOR
بابک
قنبرزاده
3
استاد گروه علوم و صنایع غذایی دانشکده کشاورزی دانشگاه تبریز
AUTHOR
Afonso, I. M. and Joao, M. M. 1999. Rheological monitoring of structure evolution and development in stirred yoghurt. J. Food Eng. 42, 183–190.
1
Akhtar, M., Murray, B.S. and Dickinson, E. 2006. Perception of creaminess of model oil-in-water dairy emulsions: Influence of the shear-thinning nature of a viscosity-controlling hydrocolloid. Food Hydrocolloids. 20, 839–847.
2
Anon. 2003. Microbial Properties of Yoghurt. Institute of Standards and Industrial Research of Iran, ISIRI. No. 2406. (in Farsi)
3
Barrantes, E., Tamine, A., Davies, G. and Barclay, M. 1994. Production of low-calorie yogurt using skim milk powder and fat-substitutes, 2. Compositional Quality. Milchwissenschaft. 49(5): 135–139.
4
Canganella, F., Ovidi, M., Paganini, S., Vettraino, A. M., Bevilacqua, L. and Trovatelli, L. D. 2008. Survival of undesirable microorganisms in fruit yoghurts during storage at different temperatures. Food Microbiol. 15, 71–77.
5
Chandan, R. C. 2006. Manufacturing Yogurt and Fermented Milks. Blackwell Pub. Ltd.
6
Decourcelle, N., Lubbers, S., Vallet, N., Rondeau, P. and Guichard, E. 2004. Effect of thickeners and sweeteners on the release of blended aroma compounds in fat-free stirred yoghurt during shear conditions. Int. Dairy J. 14, 783–789.
7
Do Espírito Santo, A. P., Perego, P., Converti, A. and Oliveira, M. N. 2012. Influence of milk type and addition of passion fruit peel powder on fermentation kinetics, texture profile and bacterial viability in probiotic yoghurts. LWT - Food Sci. Technol. 47, 393-399.
8
Everett, D. W. and McLeod, R. E. 2005. Interactions of polysaccharide stabilizers with casein aggregates in stirred skim-milk yoghurt. Int. Dairy J. 15, 1175–1183.
9
Fiszman, S. M., Luch, M. A. and Salvador, A. 1999. Effect of addition of gelatin on microstructure of acidic milk gels and yoghurt and on their rheological properties. Int. Dairy J. 9, 895–901.
10
Gallardo-Escamilla, F. J., Kelly, A. L. and Delahunty, C. M. 2007. Mouth feel and flavor of fermented whey with added hydrocolloids. Int. Dairy J. 17, 308–315.
11
Kumar, P. and Mishra, H. N. 2004. Mango soy fortified set yoghurt: effect of stabilizer addition on physicochemical, sensory and textural properties. Food Chem. 87, 501–507.
12
Lucey, J. A. 2002. Formation and physical properties of milk protein gels. J. Dairy Sci. 85(2): 281–294.
13
Malone, M. E., Appelqvist, A. M. and Norton, I. T. 2003. Oral behavaiour of hydrocolloids and emulsions. Part 2. Taste and Aroma Release. Food Hydrocolloids. 17, 775–784.
14
Mataragas, M., Dimitriou, V., Skandamis, P. N. and Drosinos, E. H. 2011. Quantifying the spoilage and shelf-life of yoghurt with fruits. Food Microbiol. 28, 611-616.
15
Nongonierma, B., Cayot, P., Springett, M., Le Quere, J., Cachon, R. and Voilley, A. 2007. Transfers of small analytes in a multiphasic stirred fruit yoghurt model. Food Hydrocolloids. 21, 287–296.
16
Penney, V., Henderson, G., Blum, C. and Johnson-Green, P. 2010. The potential of phytopreservatives and nisin to control microbial spoilage of minimally processed fruit yogurts. Innov. Food Sci. & Emerg. Technol. 5, 369–375.
17
Pereira, R., Matia-Merino, L., Jones, V. and Singh, H. 2006. Influence of fat on the perceived texture of set acid milk gels: A Sensory Perspective. Food Hydrocolloids. 20, 305–313.
18
Ramaswamy, H. S. and Basak, S. 1992. Pectin and raspberry concentrate effects on the rheology of stirred commercial yogurt. J. Food Sci. 57(2): 357–360.
19
Sanchez-Segarra, P. J., Garcoa-Martinez, M. M., Gordillo-Otero, J., Doaz-Valverde, A., Amaro-Lopez, M. A. and Moreno-Rojas, R. 2000. Influence of the addition of fruit on the mineral content of yoghurts: nutritional assessment. Food Chem. 70, 85–89.
20
Shaker, R. R., Jumah, R. Y. and Abu Jdayil, B. 2000. Rheological properties of plain yoghurt during coagulation process: Impact of fat content and preheat treatment of milk. J. Food Eng. 44, 175–180.
21
Syrbe, A., Bauer, W. J. and Klostermeyer, H. 1998. Polymer science concepts in dairy system-An overview of milk protein and food hydrocolloid interaction. Dairy J. 8, 179–193.
22
Unal, B., Metin, S. and Isikli, N. D. 2003. Use of response surface methodology to describe the combined effect of storage time, locust bean gum and dry matter of milk on the physical properties of low-fat set yoghurt. Int. Dairy J. 13, 909–916.
23
ORIGINAL_ARTICLE
بررسی امکان افزایش سرعت پیشروی نشاکار نیمهخودکار با تغییر الگوی کاشت از تک نشایی به چند نشایی
در سالهای اخیر یک ماشین نشاکار نیمهخودکار 9 ردیفه مخصوص نشای ریشه لخت پیاز ساخته شده که بیشنه ظرفیت مزرعهای موثر آن با 9 کارگر نشاگذار 3/0 هکتار در روز است. این ظرفیت با سرعت پیشروی 8 سانتیمتر در ثانیه بهدست میآید که با حداکثر سرعت نشاگذاری کارگران (یک نشا در ثانیه) برای تأمین تراکم 75-70 بوته در متر مربع متناسب است. با افزایش ظرفیت مزرعهای میتوان بهرهوری ماشین را بهبود داد. با توجه به محدودیت موجود در افزایش سرعت پیشروی (سرعت نشاگذاری) تنها عامل برای بالا بردن ظرفیت مزرعهای، افزایش عرضکار است که خود به سنگین شدن ماشین و ضرورت استفاده از تراکتورهای سنگین میانجامد و صرفۀ اقتصادی استفاده از ماشین را با تردید مواجه میکند. بنابراین، قراردادن بیش از یک نشا در هر سلول موزع به همراه افزایش سرعت پیشروی راه حلی برای افزایش ظرفیت مزرعهای با حفظ تراکم بوتهای مورد نیاز پیشنهاد شد. در این خصوص، سه سرعت پیشروی شامل: 8، 12 و 16 سانتیمتر در ثانیه بهترتیب با قراردهی یک، دو و سه نشا در سلولهای موزع به همراه تیمار شاهد (روش دستی کاشت نشا) در یک طرح تحقیقاتی بلوکهای کامل تصادفی از نظر شاخصهای زراعی، فنی و اقتصادی با هم مقایسه شدند. نتایج نشان میدهد که با تغییر الگوی کاشت از تک نشایی به دو نشایی و افزایش 50 درصد سرعت پیشروی، تعداد نشای مستقر شدۀ نهایی تا 24 درصد و عملکرد کل محصول نیز به همان میزان، در مقایسه با روش تک نشایی (ماشینی)، افزایش یافتهاست. ولی در تیمار سه نشایی افزایش 53 درصد در تعداد نشای نهایی نسبت به تک نشایی، تنها افزایش 17 درصد در عملکرد محصول را به همراه داشت. علت این امر را میتوان به کوچک شدن اندازه و وزن سوخهای تولید شده در تیمار سه نشایی نسبت به دو نشایی به علت افزایش تراکم بوتهای مربوط دانست. تعداد نشاهای مستقر شده و عملکرد کل محصول در الگوی کاشت تک نشایی در روش دستی و ماشینی یکسان بود. ارزیابی اقتصادی تیمارهای آزمایش نشان میدهد عملی کردن الگوی کاشت دو و سه نشایی بهجای تک نشایی دارای سودآوری اقتصادی است. افزایش سود خالص حاصل از تیمارهای دو و سه نشایی به جای تک نشایی به ترتیب 32 و 12درصد برآورد شده است. مقایسۀ اقتصادی بین دو تیمار الگوی کاشت سه نشایی و دو نشایی نیز حاکی از آن است که عملی کردن تیمار سه نشایی بهجای دو نشایی، از نظر اقتصادی برتری ندارد. تیمار دو نشایی از نظر اقتصادی نسبت به تیمار سه نشایی برتری دارد اما در مواردی که سرعت عملیات اهمیت مییابد الگوی سه نشایی نیز از نظر اقتصادی توجیهپذیر است.
https://idser.areeo.ac.ir/article_102017_32820a618f0765bc26d41da4e2d4beb6.pdf
2015-05-22
79
94
10.22092/aridse.2015.102017
ارزیابی اقتصادی
الگوی کاشت
نشاکار نیمه خود پیاز
اردشیر
اسدی
1
عضو هیات علمی بخش تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی، مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی اصفهان
LEAD_AUTHOR
اورنگ
تاکی
2
استادیار پژوهش بخش تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی، مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی اصفهان
AUTHOR
مختار
میران زاده
3
محقق بخش تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی، مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی اصفهان
AUTHOR
محمد
طهری
4
دانشجوی رشته مکانیک ماشینهای کشاورزی دانشگاه شهرکرد
AUTHOR
Anon. 1985. U. S. Department of Agriculture. United States standard for grades of Bermuda–Granex–Grano type onions. U.S. Dept. Agric. Agr. Marketing Serv. Washington, D.C.
1
Brewster, J. L. 1994. Onions and Other Vegetable Alliums (Crop Production in Horticulture 3). CAB Int. Wallingford, UK. 236.
2
Chung, B. 1998. Multi-plant module transplants of bulb onions. Acta Hort. 247, 187-191.
3
Dereje, A., Derbew, B. and Getachew, T. 2012. Influence of bulb topping and intra row spacing on yield and quality of some shallot (Allium Cepa Var. Aggregatum) varieties at Anededworeda, western Amhara. African J. Plant Scie. 6(6): 190-202.
4
Farhmand, S., Ahmadian, A. and Ghomashei, A. 2010.Evaluation of a gripper type transplanter in
5
bare-root seedlings of onion. Technical Report. Esfahan Agriculture Organization. (in Farsi)
6
Ghahramanian, G. 1998. Development of an onion transplanter. M. Sc. Thesis. Faculty of Agriculture, Shiraz University. Shiraz. Iran. (in Farsi)
7
Grant, D. G. and Carter B. V. 1994. The influence of cultural factors on the bulb of the onion
8
(Allium cepa L.) cultivar ‘Pukekohe Longkeeper’. Acta Hort. 433, 527-532.
9
Herison, C., Joseph, G., Masabni, G. and Bernard, H. Z. 1993. Increasing seedling density, age, and nitrogen fertilization increases onion yield. Hort Sci. 28(1): 23-25.
10
Kanton, R. A . L., Abbey, L., Hilla, R. G., Tabil, M. A. and January, N. D. 2002. Density affects plant development and yield of bulb onion (Allium cepa L.) in Northern Ghana. J. Veg. Crop Prod. 8, 15-27.
11
Peters, R. J., Kowithayakorn, T., Chalard, T. and Rabinowitch, H. D. 1994. The effect of date of harvest on shelf life of onions stored by hanging from leaves. Acta Hort. 358, 365-368.
12
Rumpel, J. and Felczynski, K. 2000. Effect of plant density on yield and bulb size of direct sown onions. Acta Hort. 533, 179-185.
13
Russo, V. M. 2004. Greenhouse-grown transplants as an alternative to bare-root transplants for onions. Hort Sci. 39, 1267-1271.
14
Russo, V. M. 2008. Plant density and nitrogen fertilizer rate on yield and nutrient content of onion developed from greenhouse-grown transplants. Hort Sci. 43(6): 1759-1764.
15
Saeey, M. 2011. Economical comparison of surface and drip irrigation for tomato cultivated under polyetilen mulch in Jiroft district. Iranian J. Irrig. Res. 5(8): 89-98. (in Farsi)
16
Schrader, W. 2000. Using transplants in vegetable production. Available at:http:// anrcatalog.ucdavis.edu.
17
Soltani, Gh. 1990. Engineering Economics. Shiraz University Press. Shiraz. Iran. (in Farsi)
18
Taki, O. 2013. Development of a self-propelled transplanter for dense planting of bare-root onion seedlings. Final Research Report. Esfahan Agriculture Research Center. (in Farsi)
19
Taki, O. and Asadi, A. 2012. A creeper gearbox for MF-285 tractor. Iran Patent. No. 75789. (in Farsi)
20
Taki, O. and Asadi, A. 2014. Development of a semi-Automatic transplanter for dense planting of bare- root onion seedlings. J Agri. Eng. Res. 15(3): 67-80. (in Farsi)
21
ORIGINAL_ARTICLE
مدل سازی مسیر جریان میوه پوستگیری شده و پوستگیری نشده زیتون تلخ از یک مخزن
در این پژوهش میوه زیتون تلخ به دو صورت پوستگیری شده و پوستگیری نشده تهیه و خصوصیات سیالی آنها شامل میانگین قطر هندسی، ضریب کرویت، چگالی ظاهری، زاویۀ اصطکاک ایستایی، زاویۀ اصطکاک داخلی اندازهگیری شد. چگونگی حرکت و مقدار جریان خروجی آنها درون مخزن مکعب مستطیلی نیز بررسی و مدلسازی شد. در این بررسی، حداقل قطر خروج از مخزن برای میوه پوستگیری شده و پوستگیری نشده بهترتیب 4/4 و 3/6 سانتیمتر بهدست آمد. مقایسه مقدار جریان خروجی از دهانهای با قطر 5/5 سانتیمتر نشان میدهد که سرعت جریان خروجی میوه پوستگیری شده و پوستگیری نشده بهترتیب برابر با 586 و 554 سانتیمتر مکعب در ثانیه است. در مخزن سه منطقه افزایش سرعت، کاهش سرعت و افزایش مجدد سرعت از یکدیگر قابل تمایز بود. برای بیان موقعیت افقی دانه بهصورت تابعی از زمان یک تابع نمایی و برای بیان موقعیت عمودی و سرعت لحظهای بهصورت تابعی از زمان دو رابطه درجه سه پیشنهاد شد که با ضریب تبیین بالا از دادههای آزمایشگاهی عبور کردند. سرعت جریان در دهانه خروجی بهصورت تابعی از قطر دهانه با استفاده از دو مدل بورلو و گرگوری بررسی شد. مقایسه این دو نشان میدهد که مدل بورلو با 997/0=R2 بهتر از مدل گرگوری در دادههای آزمایشگاهی برازش شده است.
https://idser.areeo.ac.ir/article_102018_bce8ccb9a4151a6837179cf118256a3e.pdf
2015-05-22
95
108
10.22092/aridse.2015.102018
جریان خروج دانه
زیتون تلخ
مخزن
مدلسازی
آسیه
محمدی
1
دانشجوی بخش مهندسی مکانیک ماشینهای کشاورزی دانشگاه شهید باهنر کرمان
AUTHOR
احمد
غضنفری مقدم
2
استاد پژوهشکده باغبانی دانشکده کشاورزی دانشگاه شهید باهنر کرمان
LEAD_AUTHOR
شهین
نوربخش
3
عضو هیات علمی پژوهشکده باغبانی دانشکده کشاورزی دانشگاه شهید باهنر کرمان
AUTHOR
Abbaspour Fard, M. H., Emadi, B. and Khojastehpour, M. 2009. Effect of particle shape on bed structure and flow characteristics of materials discharged from a Hopper using a DE model. J. Agric. Sci. Nat. Res. 15(6): 233-242. (in Farsi)
1
Abou-Chakra, H. and Tuzun, U. 1999. Coefficient of friction of binary granular mixtures in contact with a smooth wall. PART I: Direct shear box measurements of the effects of particle size ratio and particle surface roughness. Chem. Eng. Sci. 54, 5901-5912.
2
Beverloo, R. 1961. The flow of granular solids through orifices. Chem. Eng. Sci. 15, P 262.
3
Casandroiu, T. and Mieila, C. 2010. Theoretical development of a mathematical model to evaluate gravimetrical flow rate of seeds through orifices. U. P. B. Sci. Bull. 72, 269-280.
4
Chang, C. S. and Converse. H. H. 1998. Flow rates of wheat and sorghum through horizontal orifices. Ame. Soc. Agric. Eng. 31, 300-304.
5
Choi, J., Kudrolli, A. and Bazant, M. Z. 2005. Velocity profile of granular flows inside silos and hoppers. J. Physics. 17, 2533-2548.
6
Cleary, P. W. 1999. The Effect of particle Shape on hopper discharge. 2nd International Conference on CFD in the Minerals and Process Industries. Melbourne, Australia. 111-122.
7
Fedler, C. B.1988. Modelling applications in agricultural engineering: Mathematical models describing the flow of granular material. J. Matt. Comput. Model. 11, 510-513.
8
Fowler, R. T. and Glastonbury, J. R. 1958. The flow of granular solids through orifices. Chem. Eng. Sci. 10, 150-156.
9
Gregory, J. M. and Fedler, C. B. 1987. Equation describing granular flow through circular orifices. Trans. ASAE. 30(2), 529-532.
10
Karimi, H. 2005. Iran herbs Culture (trees, shrubs, flowers, homemade types of plants). Flag Pub. 2, 295. (in Farsi)
11
Khanavi, M., Haj Akhundi, A., Sadeghi pour, H. R., Vosughi, M. and Arbabi, R. A. 2007. The influence of alcohol extracts of neem fruits (Meliaindica L.( and Persian lilac) Meliaazedarach L.( fruits on fertility of rats. J. Reproduct. Infer. 7-16. (in Farsi)
12
Mabrouk, R. and Chaouki, J. 2007. Wall surface effects on particle-wall friction factor in upward gas-solid flows. Powder Technol. 186, 80-88.
13
Mieila, C. and Casandroiu, T. 2009. Aspects regarding influence of geometrical shape of orifices about seeds gravimetric flow rate. Agric. Eng. 28(2): 43-48.
14
Mohsenin, N. N. 1978. Physical properties of plant and animal materials. Gorden and breach science publishers, NewYork.
15
Mortazavi, A. Saifkordi, A. Sadeghi, A. Gholamhossein Pour, A. 2009. Introduction to Food Engineering. Ferdowsi University of Mashhad Pub. Vol(1). (in Farsi)
16
Nedderman, R. M. 1985. The Flow of Granular Materials through Orifices. Particle Technol. 91, 281-294.
17
Nedderman, R. M. 1992. Statics and Kinematics of Granular Materials. Cambridge: Cambridge University Press.
18
Oldal, I., Keppler, I., Csizmadia, B. and Fenyvesi, L. 2011. Outflow properties of silos: The effect of arching. Adv. Powder Technol. 23, 290-297.
19
Razavi, M. A. and Akbari, R. 2006. Biophysical Properties of Agricultural and Food Materials. Ferdowsi University of Mashhad Pub. (in Farsi)
20
Zarandi, M., Ghazanfari Moghadam, A. and Noorbakhsh, S. 2011. Investigating and Modeling the process of dehulling Persian Lilac fruits using Sodium Hydroxide with different concentrations and temperatures. Sci. J. Agric. 34(1): 57-64. (in Farsi)
21
ORIGINAL_ARTICLE
ارزیابی فنی بذرکارهای کاشت مستقیم (کاشت بیخاکورزی) رایج در کاشت گندم در منطقه خراسان رضوی
این آزمایش به منظور ارزیابی بذرکارهای کاشت مستقیم رایج در کشت غلات در خراسان رضوی در یک سیستم تناوبی مبتنی بر گندم با استفاده از طرح آزمایشی بلوکهای کامل تصادفی در سه تکرار اجرا شد. تیمارهای این آزمایش عبارتاند از کاشت مستقیم گندم در بقایای گندم با استفاده از خطی کارهای کشت مستقیم با نامهای تجاری: 1- اسفوجیا، 2- بالدان، 3- تندر (نمونهای از کارندههای ساخت ایران) و 4- سیماتو. پارامترهای مورد بررسی در این طرح عبارتاند از: ظرفیت مزرعهای کارندهها، میزان صدمات مکانیکی وارده به بذرها، ضریب یکنواختی عمق کاشت بذر، عملکرد گندم، درصد سبز شدن بذر، تعداد سنبله در متر مربع، تعداد دانه در سنبله، وزن هزار دانه و شاخص برداشت. نتایج حاصل از تجزیه و تحلیلها نشان میدهد که تیمارهای آزمایشی بر ضریب یکنواختی توزیع عمقی بذر، ظرفیت مزرعهای و شاخص برداشت در سطح احتمال 1 درصد و بر درصد جوانهزنی بذر، تعداد سنبله در متر مربع، تعداد دانه در سنبله و عملکرد در سطح احتمال 5 درصد تأثیر معنیدار دارد ولی بر وزن هزار دانه و صدمات مکانیکی به بذر تأثیری معنیداری ندارد. مشخص شد که کاشت با بذرکار اسفوجیا بهترین نتایج را از نظر یکنواختی عمق کاشت بذر و تعداد سنبله در متر مربع بهدست میدهد. بذرکارهای اسفوجیا و تندر ساخت شرکت برزگر همدان از نظر درصد جوانهزنی، عملکرد، تعداد دانه در سنبله و شاخص برداشت بهترتیب بهترین نتایج را بهدست دادهاند.
https://idser.areeo.ac.ir/article_102019_73a204f1563f48c6ef1f907599c84e82.pdf
2015-05-22
109
118
10.22092/aridse.2015.102019
بیخاکورزی
خطیکار
کشت مستقیم
گندم
سعید
ظریف نشاط
1
استادیارپژوهش مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی خراسان رضوی
LEAD_AUTHOR
محمدحسین
سعیدیراد
2
دانشیار مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی خراسان رضوی
AUTHOR
صمد
نظرزاده اوغاز
3
مربی پژوهشی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی خراسان رضوی
AUTHOR
عباس
مهدینیا
4
مربی پژوهشی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی خراسان رضوی
AUTHOR
Afzalinia, S. 1995. Evaluation and comparison of two row planter in Fars province. M. Sc. Thesis. Faculty of Agriculture. Sshiraz university. Shiraz. Iran. (in Farsi).
1
Afzalinia, S. 1998. Evaluation of tomato pneumatic planters. J. Agric. Eng. Res. 12, 1-14. (in Farsi)
2
Botta, G. F., Becerra, A. T. and Melcon, F. B. 2009. Seedbed compaction produced by traffic on four tillage regimes in the rolling Pampas of Argentina. Soil Till Res. 105(1): 128-134.
3
De Vita, P., Di Paolo, E. Fecondo, G. Di Fonzo, N. and Pisante, M. 2007. No-tillage and conventional tillage effects on durum wheat yield, grain quality and soil moisture content in southern Italy. Soil Till. Res. 92, 69–78.
4
Desbioles, J. 2004. Mechanics and features of Disc openers in Zero-till application. Agricultural Machinery Research and Design Center. University of South Australia.
5
Exner, D. N. Thompson, R. L. and Thompson, S. N. 1996. Practical xperience and on-farm research with weed management in an Iowa ridge-tillage-based system. J. Prod. Agric. 9(4):496-500.
6
Grisso, R. D, Holshouser, D. and Pitman, R. 2002. Equipment Considerations for No-Till Soybean Seeding. Virginia Cooperative Extension Pub. 442-456.
7
Hemmat, A. and Taki. O. 2002. Grain yield of irrigated winter Wheat as affected by stubbel-tillage management and seeding rates in central Iran. Soil Till. Res. 63, 57-64.
8
Hofman, V., Fanning, C. and Deilbert, E. 1988. Reduced tillage seeding equipment for small grains. North Dakota State Univ. Ext. Serv. Bull. AE-826.
9
Martinez, E. Fuentes, J. Silva, P. Valle, S. and Acevedo, E. 1988. Reduced tillage seeding equipment for small grains. North Dakota State Univ. Ext. Serv. Bull. AE-826.
10
Merrill, S. D., Black, A. L. and Bauer, A. 1996. Conservation tillage affects root growth of dryland spring wheat under drought. Soil Sci. Soc. Am. J. 60(2): 575-583.
11
Peruzzi, M., Taffaelli, M. and Ciolo, S. D. 1996. Evaluation on the performamces of a peculiar combined machine for direct drilling and two no-till drills for hard winter wheat and maize cultivation. International Conference on Agricultural Engineering. Sep. 23-26. Madrid. Spain.
12
Senapati, P. C., Mohapatra, P. K. and Dikshit, U. N. 1992. Field evaluation of seeding devices for
13
finger-millet. A. M. A. 23(3): 21-2.
14
Taki, O. 2005. Development of direct drill with active opener for using in no tillage systems. Research Report. No. 96/1367. Isfahan Agricultural Research Center. (in Farsi)
15