جداسازی و شناسایی باکتری‌های لاکتیکی موجود در پنیر سنتی کوزه

مصطفی قادری؛ اصلان عزیزی؛ حمید عزت‌پناه؛ محمدامین حجازی؛ امیرهومن حمصی

دوره 14، شماره 3 ، آذر 1392، ، صفحه 83-96

https://doi.org/10.22092/aridse.2013.102088

چکیده
  پنیر کوزه یکی از پنیرهای سنتی ایران است که به دلیل داشتن عطر و طعم قوی بازارپسندی بالایی دارد.  در تهیۀ این نوع پنیر از مایۀ آغازگر استفاده نمی­شود.  یکی از مهم­ترین عوامل دخیل در رسیدن پنیر و توسعۀ عطر و طعم آن، فلور لاکتیکی آن است و از این رو شناسایی باکتری­های لاکتیکی مؤثر در رسیدن این نوع پنیر ضروری به نظر می­رسد.  در ...  بیشتر

مقایسة برخی ویژگی‌های شیمیایی، فیزیکی و حسی شیر بافت‌دار با شیر بی‌چربی و پر‌چرب در دورة نگهداری

مرجان نوری؛ حمید عزت‌پناه؛ سلیمان عباسی؛ مهدی امین‌افشار؛ هما بهمدی

دوره 13، شماره 4 ، اسفند 1391، ، صفحه 41-50

https://doi.org/10.22092/aridse.2013.102161

چکیده
  هدف اصلی این پژوهش، مقایسة خواص شیمیایی، فیزیکی، و حسی شیر بافت­دار با شیر بی­چربی و پر­چرب در دورة نگهداری 1، 3، و 5 روزه در دمای 1­±­4 درجه سلسیوس است.  به منظور تولید شیر بافت­دار، شیر بی­چربی به مدت 15 دقیقه در دمای 60 درجه سلسیوس حرارت داده شد و به دنبال آن 4/0 میلی­لیتر محلول مایه پنیر به 100 میلی­لیتر شیر افزوده شد.  ...  بیشتر