قابل توجه پژوهشگران محترم:

 

(لطفا قبل از ارسال مقاله موارد زیر را ملاحظه فرمایید)

 

بر اساس آیین‌نامه "تعیین هزینه پردازی مقاله در نشریات علمی دسترسی باز " ابلاغ شده توسط وزارت علوم، تحقیقات و فناوری طی نامه و/16042 مورخ 1400/2/1؛
-    برای وصول اولیه و ارزیابی‌های علمی مقالات هزینه دریافت نمی‌شود.
-    در خصوص مقالاتی که فرایند داوری را طی کرده‌اند اما مورد پذیرش نهایی برای انتشار قرار نگرفته‌اند، هزینه دریافت نمی‌شود.
-    در صورت پذیرش مقاله، مبلغ 2000000 ریال برای تأمین هزینه‌های داوری، ویراستاری، صفحه‌آرایی ... دریافت خواهد شد.
-    از مقالاتی که نویسنده اول یا نویسنده مسئول آنها اعضای هیات علمی مؤسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی باشند، هزینه دریافت نمی‌شود.
-    به منظور ارج نهادن به زحمات داوران محترم مجله و اعضای محترم هیات تحریریه در هر سال برای انتشار یک مقاله که نویسنده اول یا نویسنده مسئول باشند هزینه دریافت نخواهد شد.

تمامی پرداخت‌ها به صورت آنلاین از سایت موسسه تحقیقات فنی و مهندسی یا واریز به حساب شماره حساب 510100004001042903014689 IR بانک مرکزی جهوری اسلامی ایران بنام تمرکز وجوه درآمد اختصاصی موسسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی انجام خواهد شد.

 

برای پرداخت آنلاین هزینه بررسی و چاپ مقاله اینجا را کلیک کنید.

 توجه فرمائید وجوه واریز شده به­ هیچ عنوان قابل استرداد نخواهد بود.

 

                                                 

    راهنمای تهیه مقاله         فرمت چکیده مبسوط            فرم تعارض منافع          فرم تعهد نگارندگان

  

مجله "تحقیقات مهندسی سازه­ های آبیاری و زهکشی":

مقاله‌های علمی در زمینه‌های فنی و مهندسی سازه­ های آبیاری و زهکشی را که به زبان فارسی نوشته شده و قبلاً منتشر نشده یا برای انتشار در مجله یا نشریه‌ای دیگر ارسال نشده باشد، برای بررسی و داوری می­ پذیرد. عمده­ ترین محورهای موضوعی پذیرش مقاله در این مجله به شرح زیر است:

-       مسائل مربوط به طراحی، ساخت، بهره­ برداری و ارزیابی سازه­ های تأمین و انحراف آب (مخازن ذخیره آب، آبگیرها، سرریزها، سدهای انحرافی، ...)؛

-       مسائل مربوط به سازه­ های انتقال (کانال­ های روباز، مجاری بسته)، تنظیم و توزیع آب (دریچه­ ها، تبدیل­ ها، کنترل­ کننده­ های سطح آب ...)؛

-       مسائل مرتبط با ایستگاه­ های پمپاژ، سازه­ های اندازه­ گیری آب، و سایر تاسیسات وابسته در شبکه­ های آبیاری و زهکشی؛

-       مسائل مختلف طراحی، اجرا و بهره­ برداری از شبکه­ های آبیاری و زهکشی؛

-       مسائل مرتبط با طراحی، اجرا و بهره ­برداری از سامانه­ های مختلف آبیاری؛

-       جنبه­ های هیدرولیکی انواع سازه­ ها و سامانه­ های آبیاری و زهکشی؛

-       اقدامات بهسازی و علاج بخشی سازه ­ها و سامانه­ های آبیاری و زهکشی؛

-       مسائل اقتصادی، اجتماعی، بهره­ برداری و نگهداری، از سازه­ ها و تاسیسات شبکه­ های آبیاری؛

-       ارزیابی عملکرد و اثربخشی اراضی تجهیز و نوسازی شده در شبکه­ های آبیاری؛

-    مسائل مواد و مصالح ساختمانی مورد استفاده در شبکه­ های آبیاری و زهکشی نظیر بتن، مصالح سنگی، فیلترها، انواع لوله­ ها، لاستیک و پلاستیک، ژئوممبران­ ها، ژئوسنتتیک­ ها و ... ؛

-       مصالح و روش­ های مختلف پوشش کانال­ ها و مسائل فنی مرتبط با آن؛

-       مسائل ژئوتکنیکی بستر سازه ­های آبیاری و زهکشی و مسائل خاک­ های مشکل آفرین در شبکه­ های آبیاری و زهکشی؛

-       سایر موارد مرتبط با مهندسی سازه­ ها و طراحی و اجرای شبکه­ های آبیاری و زهکشی

 

همچنین مقاله­ های گردآوری یا تحلیلی که توسط پژوهشگران صاحب­نظر در زمینه مسائل، چالش­ ها و چشم­ اندازهای توسعه، مدیریت و بهره­ برداری و نگهداری از شبکه­ های آبیاری و زهکشی تهیه شده است، پس از بررسی و تصویب هیأت تحریریه به صورت یادداشت فنی به چاپ خواهد رسید.

مسئولیت مطالب علمی ارائه شده در هر مقاله بر عهدة نویسنده (یا نویسندگان) است. ترتیب نام نویسندگان بر عهدة شخص مکاتبه­ کننده خواهد بود و مکاتبات با وی انجام خواهد شد. مجله در رد یا قبول و اصلاح مقالات آزاد است و مقاله‌های دریافتی مسترد نخواهند شد. مجله در نشر مطالب به صورت الکترونیکی، اینترنتی یا اینترانتی مجاز است (با ذکر ماخذ).

 

مدارک مورد نیاز برای ثبت مقاله

مدارک مورد نیاز برای ثبت مقاله برای بررسی و داوری متشکل از سه فایل شامل؛ برگه مشخصات، فرم تعهد نویسندگان و اصل مقاله است. ضروری است این فایل­ها منحصراً از طریق وبگاه اختصاصی مجله (http://idser.areeo.ac.ir) بارگذاری و ارسال شوند. توصیه می­شود حجم فایل­ های ارسالی حتی­ المقدور کاهش یابند. مشخصات و محتوای هر یک از فایل­ های مذکور به شرح زیر خواهند بود:

 1-    برگه مشخصات مقاله

این قسمت در یک صفحه جداگانه تهیه می­ شود و در برگیرندة عنوان مقاله، نام و نام خانوادگی و مرتبة علمی نگارنده (یا نگارندگان)، آدرس کامل، شمارة تلفن، شمارة دورنگار، آدرس پست الکترونیکی، و منبعی خواهد بود که مقاله از آن استخراج شده است (پایان­ نامه دانشجویی، طرح تحقیقاتی و مانند آن). برگة مشخصات مقاله باید به دو زبان فارسی و انگلیسی ارائه شود.

2-    فرم تعهد نویسندگان

فرم تعهد نویسندگان شامل درخواست بررسی مقاله از سردبیر، اعلام رعایت شرایط مجله در تدوین مقاله،  اظهار عدم چاپ و یا ارسال به چاپ در نشریات دیگر، لیست اسامی نویسندگان با ترتیب و امضای نویسندگان و مشخصات نویسنده مسئول می­ باشد.

3-    فایل اصل مقاله

اصل مقاله در قالب فایل ورد (Microsoft Word) روی کاغذ A4 در 18 صفحه با فاصلة سطرها یک سانتی‌متر و حاشیة از بالا 3/8 سانتی­ متر و 2/5 سانتی‌متر از چپ و راست و پایین صفحه با قلم فارسی نازنین (B Nazanin)، اندازه 13، تهیه شود. این فایل شامل عنوان کامل، بدون  ذکر نام و مشخصات نگارنده (یا نگارندگان)،  چکیدة فارسی، واژه‌های کلیدی، مقدمه، مواد و روش ­ها، نتایج و بحث، نتیجه‌گیری، قدردانی، مراجع مورد استفاده، چکیده مبسوط و واژه‌های کلیدی به زبان انگلیسی است. در نام­ گذاری فایل از انتخاب نام و یا هر مشخصه دیگری از نویسندگان نظیر نام دانشگاه یا شهر و ... اکیداً خودداری شود.

ویژگی­ ها و الزامات هر یک از بخش­ های اصلی مقاله به شرح زیر خواهند بود.


عنوان مقاله (حداکثر در 25 کلمه)

چکیده
چکیده فارسی بیانگر فرضیه، هدف پژوهش، توصیف مختصر مواد و روش‌ها، نتایج اصلی به‌دست آمده و نتیجه‌گیری کلی از پژوهش است.

واژه‌های کلیدی
واژه‌های کلیدی شامل سه الی پنج واژة مجزا یا مرکب خواهد بود و برای نشان دادن ماهیت و گرایش موضوع مقاله به هنگام طبقه‌بندی در سامانه‌های اطلاع رسانی است. از کلمات و عباراتی به‌عنوان واژه‌های کلیدی استفاده شود که در عنوان مقاله مورد استفاده قرار نگرفته‌اند.
ضروری است واژه‌های کلیدی به ترتیب حروف الفبا چیده شوند.

چکیده مبسوط (Extended Abstract)
چکیده مبسوط انگلیسی شامل مقدمه، مواد و روش ها، نتایج و بحث، نتیجه‌گیری، قدردانی و کلمات کلیدی است که طبق فرمت مجله (در بخش راهنمای نگارندگان) تهیه شده در انتهای مقاله آورده می‌شود.

مقدمه
در این بخش باید موضوع مورد پژوهش معرفی، اهمیت و ضرورت مسئله به روشنی بیان گردد. همچنین لازم است به اهم کارهای پژوهشی و تجربیات انجام شدة قبلی در خصوص موضوع مقاله اشاره و نتایج آنها مورد نقد و بررسی قرار گیرند. در ادامه لزوم پژوهش مورد نظر تشریح و هدف مطالعة حاضر مشخص شود.

مواد و روش‌ها
این قسمت شامل شرح کامل مواد و روش‌های مورد استفاده در اجرای پژوهش است. در مورد روش‌-های متداول و شناخته شده، ذکر منبع مربوطه کافی است. ذکر مشخصات فنی و نام‌های دقیق علمی و تجارتی مواد و دستگاه‌‌ها و همچنین معیارهای مورد استفاده ضرورت دارد. استفاده از دستگاه و ابزارهای آزمایشی و روش‌های استاندارد بسیار حائز اهمیت است. در موارد خاص ذکر دلایل و توجیه فنی و علمی ضروری است.

نتایج و بحث
این بخش در برگیرندة نتایج حاصل از پژوهش به صورت متن(ها)، جدول(ها)، شکل(ها) و تصویر(ها) است. در این قسمت علل و روابط بین آنها در ایجاد نتایج حاصل، با استفاده از منابع علمی دیگر، مورد بحث قرار می‌گیرد. ضرورت دارد جدول ها و شکل ها با اندازة مناسب و کیفیت بالا تهیه شود، ارقام خوانا باشند، و تغییرات آشکار در منحنی ها با واحدهای سنجش سیستم بین‌المللی (SI) تهیه شود.
نتایج بررسی های آماری باید به یکی از روش های علمی در جدول(ها) منعکس شود مگر در مواردی که ذکر ارقام به صورت خام ضروری باشد.

نتیجه‌گیری
این قسمت شامل یک استنتاج نهایی، خلاصة پژوهش، و ذکر کاربرد (یا کاربردهای) احتمالی موضوع مورد تحقیق است. موارد و مطالب ارائه شده در این بخش به عنوان نتیجه گیری الزاماً باید با استناد به نتایج حاصل از انجام پژوهش انجام شده باشد و از ذکر مطالب کلی و عمومی خودداری گردد. نگارندگان می‌توانند پیشنهادهای خود نیز را برای انجام تحقیقات تکمیلی ارائه کنند.

قدردانی
در این بخش (در صورت تمایل)، از اشخاص حقیقی، حقوقی، سازمان‌ها، و نهادهای مؤثر در انجام پژوهش و حمایت مالی آن قدردانی می‌‌شود.

مراجع
موارد کلی:
- تعداد مراجع مقاله نباید کمتر از 10 مورد باشد.
- قلم مورد استفاده Times New Roman 10.5 است.
- کلیة مراجعی که در متن مقاله بیان شده است باید در فهرست مراجع و بعد از متن آورده شوند. نگارندگان موظف‌اند مشخصات مراجع را چه در این بخش، چه در متن مقاله به درستی و مطابق با مشخصاتی بیاورند که در هر یک از مراجع دیده می‌شود.
- در متن مقاله فقط به نام نگارنده (یا نگارندگان) و سال انتشار مرجع اشاره شود (به‌صورت شماره اشاره نشود).
مثال: (Razavi, 2003)، (Regier & Schubert, 2001)
- اگر مرجع بیشتر از دو نگارنده دارد نام نفر اول همراه با «et al.,» ذکر شود اما در فهرست مراجع اسامی تمامی نگارندگان درج شود.
مثال: (Budiman et al., 1999)
- مراجع به ترتیب حروف الفبای نام نگارندگان مرتب شود.
- چنانچه از یک نویسنده بیش از یک مقاله در یک سال در متن ارجاع شده باشد، در کنار سال مقاله از حروف a و b و c و ... استفاده شود.
- تمام مراجع باید به انگلیسی نوشته شوند و لازم است مراجع فارسی نیز به انگلیسی نوشته شده و در انتهای مرجع (in Persian) اضافه شود.
- از روش زیر برای مرتب کردن مراجع استفاده شود.

نحوه نوشتن مراجع در انتهای مقاله
 
مقاله با یک نویسنده: نام خانوادگی، حرف اول نام.، (سال). عنوان مقاله. عنوان کامل مجله (با فونت ایتالیک). شماره مجله، صفحات مقاله.


Elsafi, S. H. (2014). Artificial neural networks (ANNs) for flood forecasting at Dongola Station in the River Nile, Sudan. Alexandria Engineering Journal, 53(3), pp.655-662

.
مقاله با دو نویسنده: نام خانوادگی نویسنده اول، حرف اول نام.، & نام خانوادگی نویسنده دوم، حرف اول نام.، (سال). عنوان مقاله. عنوان کامل مجله (با فونت ایتالیک). شماره مجله، صفحات مقاله.


Kashefipour, S. M. & Falconer, R. A. (2002). Longitudinal dispersion coefficients in natural channels. Water Research, 36(6), pp.1596-1608

مقاله با بیش از دو نویسنده: نام‌خانوادگی نویسنده اول، حرف اول نام.، نام‌خانوادگی نویسنده دوم، حرف اول نام.، نام‌خانوادگی نویسنده سوم، حرف اول نام.، ... & نام‌خانوادگی نویسنده آخر، حرف اول نام.، (سال). عنوان مقاله. عنوان کامل مجله (با فونت ایتالیک). شماره مجله، صفحات مقاله.

Alminagorta, O. & Merkley, P. (2009). Transitional flow between orifice and nonorifice regimes at a rectangular sluice gate. Journal of Irrigation and Drainage Engineering, 135(3), pp. 382-387. 


مقاله با نویسنده اول و دوم مشترک: در این موارد ابتدا مرجع با تعداد نویسندگان کمتر آورده می-شود و در صورت یکسان بودن تعداد نویسندگان، پس از آخرین نویسنده مشترک، مقالات بر اساس حروف الفبا مرتب می‌شوند.


Kashefipour, S. M., Lin, B. & Falconer, R. A. (2006). Modelling the fate of faecal indicators in a coastal basin. Water Research, 40(7), pp.1413-1425.
Kashefipour, S. M., Lin, B., Harris, E. & Falconer, R. A. (2002). Hydro-environmental modelling for bathing water compliance of an estuarine basin. Water Research, 36(7), pp.1854-1868.


مقاله کنفرانس
نام‌خانوادگی نویسنده اول، حرف اول نام.، نام‌خانوادگی نویسنده دوم، حرف اول نام.، نام‌خانوادگی نویسنده سوم، حرف اول نام.، ... & نام‌خانوادگی نویسنده آخر، حرف اول نام.، (سال). عنوان مقاله. عنوان کامل کنفرانس (با فونت ایتالیک). ماه و روز/روزهای برگزاری کنفرانس. محل برگزاری، شهر، کشور.


Pagliara, S. & Carnacina, I. (2010). Scour and dune morphology in presence of large wood debris accumulation at bridge pier. In International Conference on Fluvial Hydraulics. Sep. 8-10. Braunschweig, Germany.

Nici, K. & Shafai-Bejestan, M. (2009). Investigation of the effect of rhombic roughness on hydraulic jump alternate depth. In 8th International Civil Engineering. Dec. 15. Shiraz University. Iran. (in Persian)

کتاب
نام خانوادگی نویسنده، حرف اول نام. (تاریخ چاپ کتاب). عنوان کتاب (با فونت ایتالیک). محل چاپ کتاب. ناشر.

 
Chanson, H., 2004. Hydraulics of open channel flow. Butterworth-Heinemann.

یک فصل از یک کتاب
نام خانوادگی نویسنده فصل مورد نظر، حرف اول نام. (تاریخ چاپ کتاب). عنوان فصل (با فونت ایتالیک). حرف اول نام. نام خانوادگی نویسنده کتاب (Ed.) و در صورت داشتن چند نویسنده (Eds.) (با فونت ایتالیک) عنوان کتاب (شماره صفحات فصل). محل چاپ کتاب، ناشر.


Pfister, M., Schleiss, A. J., & Tullis, B. (2013). Effect of driftwood on hydraulic head of piano key weirs. In S. Erpicum., F. Laugier., M. Pfister., M. Pirotton., G. M. Cicero., & A. J. Schleiss (Eds.) Labyrinth and Piano Key weirs II (pp 225-265). CRC Press, Leiden, Netherlands.

گزارش
نام خانوادگی نویسنده، حرف اول نام. (تاریخ چاپ). عنوان گزارش. محل چاپ کتاب، ناشر.


Stockstill, R.L. (1998). Innovative lock design, report 1, case study, New McAlpine Lock Filling and Emptying System, Ohio River, Kentucky. Technical Rep. INP-CHL, 1.

پایان نامه
نام خانوادگی نویسنده، حرف اول نام. (تاریخ چاپ). عنوان پایان‌نامه (عنوان مقطع)، دانشگاه، کشور.


Salahinia, S. (2015). Experimental investigation of the subsurface flow under rainfall recharge and soil variabilitz (M. Sc. Thesis), Faculty of Engineering, Department of Civil Engineering, Yasouj University, Yasouj, Iran. (in Persian)

Sedghi-Asl, M. (2009). Investigation of Dupuit Approximate Limits for gradually varied flow in coarse grained porous media (Ph. D. Thesis), University of Tehran, Tehran, Iran. (in Persian)

مرجع بدون نویسنده مشخص


Anon. 1998. ASAE Standard: ASAE S368.1. Compression tests of food materials of convex shape. ASAE. St. Joseph. MI 49085-9659. USA

.
لطفا در تهیه مقاله به این موارد توجه فرمائید:
اسامی و مشخصات فارسی و انگلیسی نگارند‌گان باید در صفحه‌ای جداگانه تهیه شود و مقاله اصلی بدون عناوین نگارندگان تهیه و ارسال شود.
(حداکثر صفحات مقاله بیش از 18 صفحه نباشد)

    مقاله دارای ساختار منسجم و شامل بخش های چکیده، مقدمه، مواد و روش ها، نتایج، و بحث و نتیجه گیری، قدردانی، مراجع و چکیده مبسوط انگلیسی باشد.
     در صورت وجود نمودار در مقاله، لازم است نمودارها به‌صورتی در مقاله آورده شود که امکان ویرایش داشته باشد همچنین فایل اکسل مربوطه نیز ارسال شود.
    لازم است تمامی توضیحات محورها و تمامی واحدها در نمودارها هم به فارسی و هم انگلیسی نوشته شوند و اعداد محورها در جداول و نمودارها به انگلیسی نوشته شود.
    واحدها در متن مقاله باید به فارسی نوشته شود.
    در صورت استفاده از معادل انگلیسی برای کلمات یا عبارات داخل متن لازم است معادل انگلیسی به‌صورت پانویس (footnote) نوشته شود.
    پرانتزهای داخل متن بر اساس نوع نوشتار (فارسی یا انگلیسی انتخاب و نوشته شود و از نوشتن پرانتز فارسی در بخش انگلیسی خودداری شود.

فونت های مورد استفاده در مقاله:
    تیترهای اصلی (شامل چکیده، مقدمه، مواد و روش‌ها، نتایج، بحث و نتیجه‌گیری، قدردانی و مراجع): B Titr 11 Bold
    متن مقاله: با فونت فارسی B Nazanin 12.5  ساده و انگلیسی Times New Romans 10.5 ساده
    عناوین اصلی:  B Nazanin Bold 12
    عناوین فرعی:  B Nazanin Bold 11
    عناوین جداول و شکل ها: B Mitra 10 Bold و  Times New Roman 9 Bold
    زیرنویس و توضیحات جداول:  B Mitra 9  و Times New Roman 8

هیأت تحریریه مجله علمی  "تحقیقات مهندسی سازه­ های آبیاری و زهکشی" از رهنمودها و پیشنهادات محققان، صاحب­نظران و اندیشمندان گرامی برای بهبود روند بررسی، چاپ و ارتقاء سطح کیفی مجله استقبال می­ نماید.