ارزیابی زنده‌مانی و تأثیر‏ لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس (LA-5) بر برخی ویژگی‌های پنیر کوزه (یادداشت تحقیقاتی)

فاطمه دهنوی؛ اصغر خسروشاهی‌اصل؛ شهین زمردی

دوره 14، شماره 3 ، آذر 1392، ، صفحه 113-120

https://doi.org/10.22092/aridse.2013.102090

چکیده
  زنده­مانی لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس در پنیر کوزه در دورة 120 روز نگهداری در دمای 8-6 درجة سلسیوس  بررسی شد.  برای این منظور سه تیمار از پنیر کوزه شامل کنترل (C) حاوی فقط استارتر تجارتی، تیمار (LA) حاوی فقط باکتری لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس بدون استارتر تجارتی و تیمار (LAS) دارای استارتر تجارتی و باکتری لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس، به صورت ...  بیشتر

اثر کلرور کلسیم و دمای نگهداری بر فاکتورهای کیفی و انبارمانی سه رقم گوجه‌فرنگی

مشهید هناره؛ شهین زمردی؛ حمیده ژاله رضایی

دوره 10، شماره 4 ، اسفند 1388، ، صفحه 61-72

چکیده
  اثر کلرورکلسیم در غلظت­­های صفر (شاهد)، 5، و10 در هزار به مدت دو سال (82-1381) بر فاکتورهای کیفی و عمر انباری سه رقم گوجه­فرنگی پتوارلی CH، کورال، و ریوگرند در مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی آذربایجان‌غربی مطالعه شد.  کلرورکلسیم در سه مرحله و بیشتر روی میوه­های گوجه­فرنگی محلول­پاشی شد.  گوجه­فرنگی تولیدی به صورت سبز ...  بیشتر

کنترل قهوه‌ای شدن آنزیمی برگه‌‌های گلابی با استفاده از اسید سیتریک

اصغر خسروشاهی اصل؛ شهین زمردی

دوره 8، شماره 1 ، خرداد 1386، ، صفحه 75-84

چکیده
  به منظور حفظ رنگ برگة گلابی از واکنش‌های قهوه‌ای شدن، طرحی به صورت آزمایش­های فاکتوریل در قالب پایه‌های کاملاً تصادفی با 3 فاکتور و سه تکرار در سال 1382 در مرکز تحقیقات کشاورزی آذربایجان غربی به اجرا درآمد.  فاکتور اول رقم گلابی در2سطح شاه میوه و ویلیامز، فاکتور دوم زمان فرو بردن برش­ها در محلول اسیدی در 2 سطح 5  و 10 دقیقه و فاکتور ...  بیشتر

بررسی اثر کم آبیاری درکمیت، کیفیت و قابلیت نگهداری گوجه‌فرنگی

شهین زمردی؛ امیر نورجو؛ عالیه امامی

دوره 7، شماره 2 ، شهریور 1385، ، صفحه 19-30

چکیده
  به منظور بررسی اثرهای کم آبیاری درکیفیت و عمر انبارداری گوجه­فرنگی، طرحی در قالب بلوک­های کامل تصادفی با چهار تیمار آبیاری 125، 100، 75، 50 درصد نیازکامل آبیاری و چهار تکرار در ایستگاه تحقیقات کشاورزی کهریز مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی آذربایجان غربی طی سال­های 1380-1379 (به مدت دو سال) اجرا شد.  آب مورد نیاز گیاه با استفاده از ...  بیشتر

تأثیر نوع بسته بندی و پرمنگنات پتاسیم برکیفیت و عمر انبارمانی سه رقم سیب در سردخانه1

شهین زمردی

دوره 6، شماره 3 ، آذر 1384، ، صفحه 143-156

چکیده
  اتیلن موجب رشد، پیری زودرس و کاهش عمر انبارمانی سیب در مدت زمان نگهداری در انبار می­شود. به منظور حذف اتیلن و افزایش عمر انبارمانی سیب، طرحی با استفاده از آزمایش­های فاکتوریل در پایة کاملاً تصادفی با 3 فاکتور و 3 تکرار در مرکز تحقیقات کشاورزی آذربایجان غربی اجرا شد. عامل اول رقم سیب در سه سطح شامل ارقام گلدن دلیشس، رددلیشس و جاناتان، عامل ...  بیشتر