زهرا شیخ الاسلامی؛ مهدی کریمی
چکیده
هر فرد روزانه برای حفظ سلامتی و کمک به فعالیت دستگاه گوارش و پیشگیری از سرطان روده بزرگ باید 35-25 گرم فیبر رژیمی مصرف کند. این ماده در میوهها و سبزیها وجود دارد اما از طریق اضافه کردن مقدار سبوس (حاوی سلولز) به نان نیز تأمین میشود. سودمندی سبوس به دلیل داشتن مقدار قابل توجهی اسیدفیتیک، که مانع جذب عناصر معدنی مهم مثل آهن، ...
بیشتر
هر فرد روزانه برای حفظ سلامتی و کمک به فعالیت دستگاه گوارش و پیشگیری از سرطان روده بزرگ باید 35-25 گرم فیبر رژیمی مصرف کند. این ماده در میوهها و سبزیها وجود دارد اما از طریق اضافه کردن مقدار سبوس (حاوی سلولز) به نان نیز تأمین میشود. سودمندی سبوس به دلیل داشتن مقدار قابل توجهی اسیدفیتیک، که مانع جذب عناصر معدنی مهم مثل آهن، کلسیم، روی و ... میشود، مورد تردید است. اگر میزان اسیدفیتیک سبوس قبل از اضافه کردن به آرد کاهش یافته باشد یا در حین فرایند پخت نان کاهش یابد، میتواند به عنوان منبع غنی فیبر و بدون اثر زیانآور اسیدفیتیک به نان اضافه شود. در این تحقیق تیمار خیساندن سبوس در آب، استفاده از خمیر ترش، و افزودن پودر مالت جهت کاهش میزان اسیدفیتیک به کار گرفته شد. میزان اسیدفیتیک سبوس و نان حاصل ارزیابی گردید. نتایج نشان داد که در مقایسه با خمیر و نان شاهد تیمارها سبب کاهش معنیدار اسیدفیتیک خمیر و نان بربری حاصل از آن خمیر میشوند. کمترین میزان اسیدفیتیک در خمیر و نان مربوط به تیمار استفاده از 4 درصد پودر مالت و بیشترین میزان اسیدفیتیک مربوط به تیمار شاهد به دست آمد. اما چون استفاده از 4 درصد آرد مالت به خواص کیفی نان لطمه میزند استفاده از تیمار 10 درصد خمیر ترش یا 2 درصد آرد مالت تیمارهای بهینه انتخاب شدند.
زهرا شیخ الاسلامی؛ ابراهیم گنجیمقدم
دوره 8، شماره 1 ، خرداد 1386، ، صفحه 1-12
چکیده
زردآلو میوهای فرازگراست و فرآیند رسیدگی آن بر اثر اتیلن تسریع میشود. جلوگیری از فعالیت یا بیوسنتز اتیلن میتواند فرآیند رسیدگی را کاهش دهد. این تحقیق با هدف بررسی اثر نوع بستهبندی و مدت زمان نگهداری زردآلوی رقم شاهرودی در سردخانهبه منظورکاهش ضایعات و افزایش عمر انبارمانی در مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی خراسان ...
بیشتر
زردآلو میوهای فرازگراست و فرآیند رسیدگی آن بر اثر اتیلن تسریع میشود. جلوگیری از فعالیت یا بیوسنتز اتیلن میتواند فرآیند رسیدگی را کاهش دهد. این تحقیق با هدف بررسی اثر نوع بستهبندی و مدت زمان نگهداری زردآلوی رقم شاهرودی در سردخانهبه منظورکاهش ضایعات و افزایش عمر انبارمانی در مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی خراسان اجرا شد. جهت تجزیه و تحلیل دادهها از طرح کامل تصادفی در قالب آزمایش فاکتوریل دو عامله با چهار تکرار استفاده شد. فاکتور اول نوع بستهبندی در چهار سطح(بستهبندی انقباضی، بستهبندی با فیلم پلیاتیلن، بستهبندی با فیلم پلیاتیلن + جاذب اتیلن وشاهد) و فاکتور دوم زمان نگهداری در 5 سطح (0، 15، 30، 45 و 60 روز) تعیین شد. مقایسة میانگینها به روش دانکن اجرا شد. نتایج نشان داد که بهکارگیری بهترین بستهبندی که بتواند خصوصیات کیفی میوه را پس از 60 روز حفظ کند بستهبندی با پوشش پلیاتیلن همراه با جاذب اتیلن است.