عبداله ایمانمهر؛ برات قبادیان؛ سعید مینایی؛ محمدهادی خوشتقاضا
دوره 8، شماره 4 ، اسفند 1386، ، صفحه 33-46
چکیده
نقالهای نیوماتیکی افقی دانة کلزا با دبی جرمی 90 کیلوگرم در ساعت در لولهای به قطر داخلی 58 میلیمتر طراحی و ساخته شد. برای این منظور ابتدا برخی خواص فیزیکی و آیرودینامیکی دانه کلزا، مورد نیاز در طراحی دستگاه، اندازهگیری شد. مهمترین بخش در طراحی نقاله نیوماتیک، محاسبة افت فشار سیستم است که دو بخش را شامل میشود: افت ...
بیشتر
نقالهای نیوماتیکی افقی دانة کلزا با دبی جرمی 90 کیلوگرم در ساعت در لولهای به قطر داخلی 58 میلیمتر طراحی و ساخته شد. برای این منظور ابتدا برخی خواص فیزیکی و آیرودینامیکی دانه کلزا، مورد نیاز در طراحی دستگاه، اندازهگیری شد. مهمترین بخش در طراحی نقاله نیوماتیک، محاسبة افت فشار سیستم است که دو بخش را شامل میشود: افت فشار هوا و افت فشار مواد. پس از محاسبه حداکثر افت فشار سیستم، ساخت نقاله با انتخاب یک دمندة سانتریفیوژ مناسب، ساخت تغذیهکنندة دورانی و مکانیزم انتقال قدرت آن، ایجاد ایستگاه اندازهگیری افت فشار، ترکیب اجزا و ساخت شاسی، تکمیل شد. سرعت تهنشینی دانهها در عمل 47/11 متر بر ثانیه به دست آمد که بیشتر از مقدار پیشبینیشده در رابطة تئوری بود. در آزمایشها با تغییر سرعت ورودی هوای دمنده در 5 سطح (03/13، 11/14، 83/14، 18/15، و 29/15 متر بر ثانیه)، میزان جریان جرمی دانهها در 3 سطح (50، 70، و 90 کیلوگرم بر ساعت)، و طول لولة انتقال در دو سطح (2و 4 متر)، افت فشار افقی سیستم با کمک لولة پیتو و مانومتر مورب اندازهگیری شد. بدین ترتیب تأثیر پارامترهای فوق بررسی و مدل رگرسیونی از افت فشار افقی سیستم بر حسب پارامترهای متغیر ارائه شد.
جعفر امیریپریان؛ محمدهادی خوشتقاضا؛ احسانالله کبیر؛ سعید مینایی
دوره 8، شماره 4 ، اسفند 1386، ، صفحه 113-126
چکیده
محاسبة حجم محصولات کشاورزی به روش ریاضی، به دلیل شکل هندسی نامنظم آنها چندان دقیق نیست. یکی از راهحلهای ممکن، پردازش تصویر در ماشینهای جداساز پیوسته بر اساس بینایی ماشین است. هدف از این تحقیق، یافتن روشی مناسب برای برآورد حجم سیبزمینی با استفاده از پردازش تصویر است. به کمک یک دوربین دیجیتال و یک آینة تخت، از هر نمونه ...
بیشتر
محاسبة حجم محصولات کشاورزی به روش ریاضی، به دلیل شکل هندسی نامنظم آنها چندان دقیق نیست. یکی از راهحلهای ممکن، پردازش تصویر در ماشینهای جداساز پیوسته بر اساس بینایی ماشین است. هدف از این تحقیق، یافتن روشی مناسب برای برآورد حجم سیبزمینی با استفاده از پردازش تصویر است. به کمک یک دوربین دیجیتال و یک آینة تخت، از هر نمونه تنها یک تصویر از دو نمای آن تهیه شد. با کاربرد نرمافزار MATLAB®، تصاویر پردازش و ابعاد سیبزمینی بر حسب موقعیت لبه در ماتریس تصویر اندازهگیری شد. در این پژوهش حجم سیبزمینی پس از تصویربرداری، با دو روش برآورد شد: روش اول، تعیین رابطة تجربی مبتنی بر برآورد حجم بر اساس سه قطر اصلی و روش دوم، تقسیم تصویر به قطعات کوچکتر به شکل مخروط ناقص با مقطع بیضی و برآورد حجم از مجموع حجم قطعات. اندازة سه قطر اصلی و طول قطعات مخروط ناقص، با پردازش تصویر تعیین شدند. با انداهگیری حجم واقعی سیبزمینی از طریق جابهجایی آب، میزان خطای هر دو روش محاسبه و مقایسه شد. در این تحقیق، 50 عدد سیبزمینی (رقم مارفونا) بهعنوان نمونههای مورد آزمایش انتخاب شدند. نتایج نشان داد که روش تقسیم تصویر به 64 قسمت، حجم را با دقت بسیار بالاتری (خطای حدود 15/8 درصد) نسبت به روش رابطة تجربی (خطای 5/20 درصد) برآورد میکند. بنابراین، برای درجهبندی سیبزمینی بر اساس حجم، روش تقسیم تصویر به عنوان روش کاربردی پیشنهاد میشود.
محمدرضا علیزاده؛ سعید مینایی؛ تیمور توکلی هشتجین؛ محمدهادی خوشتقاضا
دوره 8، شماره 4 ، اسفند 1386، ، صفحه 127-142
چکیده
ریشکزدایی شلتوک با استفاده از ماشین ریشکزن فرایندی است برای افزایش یکنواختی در آهنگ تخلیه و انتقال شلتوک از مخازن، بالابرها، و ناودانیها. در این تحقیق، اثر رقم و سرعت گردشی تیغههای ریشکزن و نیز تاثیر رطوبت شلتوک بر پارامترهای عملکردی ماشین ریشکزن بررسی شده است. دادهها بر اساس آزمایش فاکتوریل با سه فاکتور رقم ...
بیشتر
ریشکزدایی شلتوک با استفاده از ماشین ریشکزن فرایندی است برای افزایش یکنواختی در آهنگ تخلیه و انتقال شلتوک از مخازن، بالابرها، و ناودانیها. در این تحقیق، اثر رقم و سرعت گردشی تیغههای ریشکزن و نیز تاثیر رطوبت شلتوک بر پارامترهای عملکردی ماشین ریشکزن بررسی شده است. دادهها بر اساس آزمایش فاکتوریل با سه فاکتور رقم در دو سطح (هاشمی و بینام)، سرعت گردشی تیغههای ریشکزن در پنج سطح (600، 700، 800، 900، و 1000 دور بر دقیقه)، و رطوبت شلتوک در چهار سطح (9، 11، 13، و 15 درصد بر پایة تر) بر پایة طرح کاملاً تصادفی در سه تکرار جمعآوری شد. نتایج نشان داد که اثر رقم در سطح احتمال 5 درصد بر بازده ریشکزنی و در سطح احتمال 1 درصد بر ترک دانه، اثر سرعت گردشی بر بازده ریشکزنی، شلتوک شکسته، و پوستکنده در سطح احتمال 1 درصد و بر ترک دانه در سطح احتمال 5 درصد، و اثر رطوبت بر بازده ریشکزنی و شلتوک شکسته در سطح احتمال 1 درصد معنیدار است. با افزایش سرعت گردشی تیغه از 600 به 1000 دور بر دقیقه، بازده ریشکزنی ماشین ریشکزن از 33/45 به 33/80 درصد، شلتوک شکسته از 59/0 به 14/1 درصد، شلتوک پوستکنده از 56/0 به 11/1 درصد، و شلتوک ترکدار از 50/5 به 67/7 درصد افزایش مییابد. با افزایش رطوبت شلتوک از 9 به 15 درصد بر پایة تر، بازده ریشکزنی ماشین ریشکزن از 03/75 به 90/57 درصد، شلتوک شکسته از 92/0 به 77/0 درصد، شلتوک پوستکنده از 81/0 به 74/0 درصد، و شلتوک ترکدار از 73/6 به 10/6 درصد کاهش مییابد. بازده ماشین در ریشکزنی رقم هاشمی به طور معنیدار بیش از شلتوک رقم بینام است. در فرایند ریشکزنی شلتوک دو رقم مورد آزمایش سرعت گردشی حدود 800-700 دور بر دقیقه و رطوبت 11-9 درصد بر پایة تر مناسب میباشد.
محمدهادی خوشتقاضا؛ رضا امیری چایجان؛ غلامعلی منتظر؛ سعید مینایی
دوره 8، شماره 2 ، شهریور 1386، ، صفحه 135-156
چکیده
هدف از این تحقیق پیشبینی ضریب تبدیل شلتوک به برنج سفید در خشککردن به روش بستر ثابت به کمک شبکههای عصبی مصنوعی است. چند پارامتر در عملکرد خشککنهای بستر ثابت مؤثرند که به عنوان متغیرهای مستقل برای شبکة عصبی مصنوعی در نظر گرفته شدهاند. این متغیرها عبارتاند از رطوبت نسبی هوای محیط، دمای هوای محیط، سرعت هوای ورودی، ...
بیشتر
هدف از این تحقیق پیشبینی ضریب تبدیل شلتوک به برنج سفید در خشککردن به روش بستر ثابت به کمک شبکههای عصبی مصنوعی است. چند پارامتر در عملکرد خشککنهای بستر ثابت مؤثرند که به عنوان متغیرهای مستقل برای شبکة عصبی مصنوعی در نظر گرفته شدهاند. این متغیرها عبارتاند از رطوبت نسبی هوای محیط، دمای هوای محیط، سرعت هوای ورودی، عمق بستر شلتوک، دمای هوای ورودی، رطوبت اولیه و رطوبت نهایی. برای ایجاد الگوهای آموزش و ارزیابی به وسیلة یک خشککن آزمایشگاهی، 357 آزمایش خشک کردن اجرا شد. سپس نمونههایی از عمقهای مختلف خشککن جدا و عملیات پوستکنی و سفیدکردن با دستگاههای آزمایشگاهی انجام شد. ضریب تبدیل برای تمام عمقها اندازهگیری و میانگین آنها به عنوان ضریب تبدیل آزمایش منظور شد. از شبکههای پس انتشار پیشرو و پسانتشار پیشخور با الگوریتمهای یادگیری لونبرگ- مارکوارت و تنظیم بیزی برای آموزش الگوهای موجود استفاده شد. نتایج نشان داد که شبکة پسانتشار پیشخور با توپولوژی 1-7-7-7 و الگوریتم آموزش لونبرگ- مارکوارت و راهبرد توابع یکسان برای تمام لایهها (تانژانت سیگمویید) قادر است راندمان تبدیل شلتوک را به برنج سفید با ضریب تعیین 55/96 درصد و خطای متوسط مطلق 019/0 در شرایط مختلف خشککردن شلتوک در گسترة بستر ثابت پیشبینی کند. نتایج نشان داد که دمای هوای ورودی و پس از آن میزان رطوبت نهایی، بیشترین تأثیر را بر ضریب تبدیل شلتوک دارند.