تأثیر قارچ‌کش، گرمادرمانی، بسته‌بندی پلی‌اتیلنی، دما و زمان نگهداری بر ویژگی‌های کیفی نارنگی جیرفت

سپیده خراسانی؛ احمد کلباسی؛ محمدعلی شاه بیک؛ محمدرضا نگارستانی

دوره 13، شماره 1 ، خرداد 1391، ، صفحه 73-88

https://doi.org/10.22092/aridse.2012.102115

چکیده
  در این پژوهش اثر گرمادرمانی (3روز در دمای36 درجه سلسیوس)، قارچ‌کش بی‌فنیل (غوطه وری در محلول 4 درصد بی‌فنیل به مدت 2 دقیقه)، پوشش پلی‌اتیلن، و ترکیب این تیمارها بر کیفیت و عمر انباری میوه نارنگی رقم کینو منطقه جیرفت بررسی شد.  نمونه‌ها در دو محیط (انبار ساده و سردخانه) مدت 3 ماه نگهداری شدند.  میزان کل مواد جامد انحلال‌پذیر در آب ...  بیشتر

بررسی تیمارهای فیزیکی و شیمیایی بر عمر انباری لیموشیرین رقم محلی

فرشته سلاجقه

دوره 10، شماره 2 ، شهریور 1388، ، صفحه 1-10

چکیده
  پژوهش حاضر به­ منظور تعیین اثر تیمارهای فیزیکی و شیمیایی بر عمر انباری لیموشیرین رقم محلی منطقة جیرفت و بم استان کرمان صورت گرفت.  میوه‌ها پس از برداشت تحت تأثیر تیمارهایی شامل قارچ‌کش، گرمادرمانی، و پوشش پلی‌اتیلن و ترکیبی از آنها قرار گرفتند و در جعبه­های استاندارد مرکبات به مدت 3 ماه در دمای 3 درجة سانتی­گراد با رطوبت نسبی90-85 ...  بیشتر

بررسی اثرات گرمادرمانی، ضدعفونی و بسته بندی بر روی عمر انبارمانی میوة موز رقم کاوندیش1

ایران محمدپور

دوره 6، شماره 2 ، شهریور 1384، ، صفحه 39-52

چکیده
  موز (Banana) از میوه­های گرمسیری است که به­علت مطلوبیت و خواص تغذیه­ای بالایی که داردتولید آن در مناطق جنوبی کشور در حال توسعه است. موز میوه­ای فرازگراست که در مرحلة بلوغ سبزرنگ برداشت و سپس رسانده می­شود. در این تحقیق، اثر تیمارهای فیزیکی و شیمیایی بر عمر نگهداری میوة موز رقم دوارف کاوندیش بررسی می­شود. هنگام برداشت موز شاخص ...  بیشتر