تأثیر غوطه‌وری در امولسیون روغنی و دمای نگهداری بر کیفیت انبارمانی خربزه

پروین شرایعی

دوره 13، شماره 2 ، شهریور 1391، ، صفحه 69-82

https://doi.org/10.22092/aridse.2012.102132

چکیده
  این تحقیق با هدف تعیین بهترین دمای نگهداری ارقام خربزه (قصری، خاقانی، تاشکندی) و انتخاب مناسب­ترین غلظت و زمان غوطه­وری در امولسیون روغن آفتابگردان و بیکربنات سدیم اجرا شد.  واریته­های مختلف خربزه پس از برداشت و پس از آنکه فرآیندهای مقدماتی حداقل (سردکردن مقدماتی و سورت کردن) روی آنها اجرا شد، با استفاده از امولسیون روغن آفتابگردان ...  بیشتر

بررسی اثر سرعت دورانی کوبنده، فاصله کوبنده از ضد‌کوبنده و طول ساقه برش‌یافته بر برخی از خصوصیات کیفی گندم

حسین صحرائیان جهرمی؛ سید ناصر علوی نائینی

دوره 13، شماره 1 ، خرداد 1391، ، صفحه 89-100

https://doi.org/10.22092/aridse.2012.102117

چکیده
  گندم مهم‌ترین ماده غذایی در الگوی مصرف مردم است.  بیش از 50 درصد انرژی مورد نیاز هر فرد در ایران از نان تأمین می‌شود و تلاش در جهت کاهش ضایعات این محصول بسیار مهم است.  در این تحقیق، تأثیر سطوح مختلف سرعت دورانی کوبنده (700، 800، 900، و 1000 دور بر دقیقه)، فاصلۀ کوبنده از ضد‌کوبنده (8، 10، 12، و 14 میلی‌متر)، و طول ساقۀ برش‌یافته (60-50، 70-61، و ...  بیشتر

بهینه‌سازی شرایط استخراج و ترسیب در تهیه ایزوله پروتئینی از کنجاله کلزا

جلال محمدزاده؛ مسعود یقبانی

دوره 7، شماره 4 ، اسفند 1385، ، صفحه 129-138

چکیده
  کنجاله کلزا 43-38 درصد پروتئین دارد و از نظر کیفی پروتئین­های آن ترکیبی از اسیدهای آمینه مناسب و در حد دانه‌های غلات است.  تولید ایزوله پروتئینی در واقع هم موجب استفاده بهینه از کنجاله کلزا می­شود و هم به عنوان منبع انرژی و پروتئین جهت تقویت و غنی­سازی اکثر مواد غذایی می­تواند به کار رود.  استخراج­پذیری و رسوب پروتئین‌های ...  بیشتر

تأثیرات کم‌آبیاری بر خصوصیات کیفی و عملکرد ارقام ذرت دانه‌ای در منطقه اصفهان1

حمیدرضا سالمی؛ لاله مشرف

دوره 7، شماره 1 ، خرداد 1385، ، صفحه 71-84

چکیده
  در مدیریت آبیاری، کم‌آبیاری روشی است که بر اساس آن ضمن وارد نیامدن خسارات شدید به گیاه در اثر تنش خشکی، در مقدار آب آبیاری صرفه‌جویی می‌شود.  غلات از جمله محصولات زراعی هستند که امکان به کارگیری مدیریت کم‌آبیاری برای آنها وجود دارد.  به منظور مشخص کردن اثر کم‌آبیاری بر خصوصیات کیفی ذرت دانه‌ای (ارقام 647 و 704)، تحقیقی سه ساله ...  بیشتر

بررسی تأثیر ورقه‌های گریپ‌گارد بر کیفیت و کنترل آلودگی قارچی انگور در سردخانه1

پروین شرایعی؛ محمدعلی شاه بیک؛ علی مختاریان

دوره 5، شماره 3 ، آذر 1383، ، صفحه 1-16

چکیده
  در این تحقیق به منظور بررسی تأثیر ورقه­های گریپ گارد بر کیفیت‌ انگور و کنترل بیماریهای انباری در سردخانه طرحی به صورت‌ آزمایش فاکتوریل با پایة کاملاً تصادفی با سه تکرار روی ارقام کلاهداری و کج ­انگوری ‌به اجرا درآمد. ورقه‌های گریپ‌گارد حاوی0، 4، 7 و10 درصد محلول متابی‌سولفیت سدیم‌ در دو ردیف، ته و وسط، جعبه­ها قرار داده شدند. ...  بیشتر