برای کاهش تلفات و حفظ کیفیت محصولات کشاورزی در هنگام برداشت و پس از برداشت و به منظور طراحی و بهینهسازی ماشینهای پس از برداشت نیاز به اطلاعات کافی از خواص فیزیکی و مکانیکی آنها است. در این تحقیق برخی خصوصیات فیزیکی و مکانیکی میوة شلیل رقم ایندیپندنس (Independence) ناحیة تاکستان در استان قزوین بررسی شد. مقادیر قطر بزرگ، قطر متوسط، ...
بیشتر
برای کاهش تلفات و حفظ کیفیت محصولات کشاورزی در هنگام برداشت و پس از برداشت و به منظور طراحی و بهینهسازی ماشینهای پس از برداشت نیاز به اطلاعات کافی از خواص فیزیکی و مکانیکی آنها است. در این تحقیق برخی خصوصیات فیزیکی و مکانیکی میوة شلیل رقم ایندیپندنس (Independence) ناحیة تاکستان در استان قزوین بررسی شد. مقادیر قطر بزرگ، قطر متوسط، قطر کوچک، جرم، حجم، وزن مخصوص، قطر میانگین هندسی، مساحت سطح و ضریب کرویت به ترتیب برابر با 61 میلیمتر، 59 میلیمتر، 57 میلیمتر، 74/97 گرم، 17/123 سانتیمتر مکعب، 99/0 گرم بر نیوتن و10/59 میلیمتر، 30/102 سانتیمتر مربع، و 97 درصد بهدست آمد. از لحاظ ویژگیهای شیمیایی، شلیل رقم ایندیپندنس ترش مزه است و اسیدیته و قند آن برابر با 11 درصد براورده شده است. نتایج مطالعةضریباصطکاک این میوهرویبرخیموادمانند چوبچندلایه،ورقگالوانیزهوآلومینیم نشاندادکه اینضریباز321/0(رویسطحآلومینیم)تا 389/0 (رویسطح چوبچندلایه)متغیراست. علاوهبرآننیرویشکست،تغییرشکل،انرژیشکست،وچغرمگی درنقطةشکستبرایمیوه شلیل بهترتیببرابربا9/58 نیوتن،10 میلیمتر،3/0 ژولو 34/1 کیلوژول بر مترمکعب تعیینشد.