عبداله ایمانمهر؛ برات قبادیان؛ سعید مینایی؛ محمدهادی خوشتقاضا
دوره 8، شماره 4 ، اسفند 1386، ، صفحه 33-46
چکیده
نقالهای نیوماتیکی افقی دانة کلزا با دبی جرمی 90 کیلوگرم در ساعت در لولهای به قطر داخلی 58 میلیمتر طراحی و ساخته شد. برای این منظور ابتدا برخی خواص فیزیکی و آیرودینامیکی دانه کلزا، مورد نیاز در طراحی دستگاه، اندازهگیری شد. مهمترین بخش در طراحی نقاله نیوماتیک، محاسبة افت فشار سیستم است که دو بخش را شامل میشود: افت ...
بیشتر
نقالهای نیوماتیکی افقی دانة کلزا با دبی جرمی 90 کیلوگرم در ساعت در لولهای به قطر داخلی 58 میلیمتر طراحی و ساخته شد. برای این منظور ابتدا برخی خواص فیزیکی و آیرودینامیکی دانه کلزا، مورد نیاز در طراحی دستگاه، اندازهگیری شد. مهمترین بخش در طراحی نقاله نیوماتیک، محاسبة افت فشار سیستم است که دو بخش را شامل میشود: افت فشار هوا و افت فشار مواد. پس از محاسبه حداکثر افت فشار سیستم، ساخت نقاله با انتخاب یک دمندة سانتریفیوژ مناسب، ساخت تغذیهکنندة دورانی و مکانیزم انتقال قدرت آن، ایجاد ایستگاه اندازهگیری افت فشار، ترکیب اجزا و ساخت شاسی، تکمیل شد. سرعت تهنشینی دانهها در عمل 47/11 متر بر ثانیه به دست آمد که بیشتر از مقدار پیشبینیشده در رابطة تئوری بود. در آزمایشها با تغییر سرعت ورودی هوای دمنده در 5 سطح (03/13، 11/14، 83/14، 18/15، و 29/15 متر بر ثانیه)، میزان جریان جرمی دانهها در 3 سطح (50، 70، و 90 کیلوگرم بر ساعت)، و طول لولة انتقال در دو سطح (2و 4 متر)، افت فشار افقی سیستم با کمک لولة پیتو و مانومتر مورب اندازهگیری شد. بدین ترتیب تأثیر پارامترهای فوق بررسی و مدل رگرسیونی از افت فشار افقی سیستم بر حسب پارامترهای متغیر ارائه شد.
عبدالله ایمانمهر؛ برات قبادیان؛ سعید مینائی؛ جواد فردمال
دوره 7، شماره 4 ، اسفند 1385، ، صفحه 119-128
چکیده
دانستن خصوصیات فیزیکی دانههای کلزا برای طراحی بهینه دستگاههایی که در انتقال، جابهجایی، فرآوری و ذخیره این محصول به کار میرود، لازم است. در این مطالعه، برخی خصوصیات فیزیکی دانه کلزا اندازهگیری و ارزیابی شد. در این آزمایشها خواص فیزیکی دانههای کلزا (واریته لیکورد) شامل، ابعاد محوری، قطر میانگین هندسی، سطح ...
بیشتر
دانستن خصوصیات فیزیکی دانههای کلزا برای طراحی بهینه دستگاههایی که در انتقال، جابهجایی، فرآوری و ذخیره این محصول به کار میرود، لازم است. در این مطالعه، برخی خصوصیات فیزیکی دانه کلزا اندازهگیری و ارزیابی شد. در این آزمایشها خواص فیزیکی دانههای کلزا (واریته لیکورد) شامل، ابعاد محوری، قطر میانگین هندسی، سطح جانبی، سطح مقطع، حجم، کرویت و شاخص شکل دانهها در 3 سطح رطوبتی (بر پایة وزن تر) با 10 تکرار اندازهگیری شد. آنالیز واریانس نتایج نشان داد که خواص فیزیکی دانهها در سطح 1 درصد در سطوح مختلف رطوبتی دارای اختلاف معنیداری است. ارتباط بین خواص اندازهگیری شده و درصد رطوبت دانهها به کمک روابط رگرسیونی بیان شد. مقایسة میانگین به روش دانکن نشان داد که با افزایش درصد رطوبت دانهها، اندازة ابعاد محوری، سطح جانبی، سطح مقطع و حجم دانهها افزایش و درصد کرویت و شاخص شکل دانهها کاهش مییابد.