پروین شرایعی؛ محمدعلی شاه بیک؛ علی مختاریان
دوره 5، شماره 3 ، آذر 1383، ، صفحه 1-16
چکیده
در این تحقیق به منظور بررسی تأثیر ورقههای گریپ گارد بر کیفیت انگور و کنترل بیماریهای انباری در سردخانه طرحی به صورت آزمایش فاکتوریل با پایة کاملاً تصادفی با سه تکرار روی ارقام کلاهداری و کج انگوری به اجرا درآمد. ورقههای گریپگارد حاوی0، 4، 7 و10 درصد محلول متابیسولفیت سدیم در دو ردیف، ته و وسط، جعبهها قرار داده شدند. ...
بیشتر
در این تحقیق به منظور بررسی تأثیر ورقههای گریپ گارد بر کیفیت انگور و کنترل بیماریهای انباری در سردخانه طرحی به صورت آزمایش فاکتوریل با پایة کاملاً تصادفی با سه تکرار روی ارقام کلاهداری و کج انگوری به اجرا درآمد. ورقههای گریپگارد حاوی0، 4، 7 و10 درصد محلول متابیسولفیت سدیم در دو ردیف، ته و وسط، جعبهها قرار داده شدند. جعبههای تیمار شده به مدت 3 ماه در دمای صفر درجه سانتیگراد و رطوبت نسبی 90-95 درصد نگهداری شدند. هر ماه یک بار میزان آلودگی قارچی، پوسیدگی حبهها، میزانکل مواد جامد قابل حل، اسید قابل تیتر، pH، درصد قند و درصد رطوبت و در پایان ماه سوم مقدار گوگرد باقیمانده، ویتامین ث، و خصوصیات ارگانولپتیکی اندازهگیری شد. نتایج آزمایشها نشان داد که درصد آلودگی قارچی و درصد پوسیدگی در اثر استفاده از ورقههای گریپ گارد کاهش مییابد. استفاده از این ورقهها باعث تغییر در میزان مواد جامد قابل حل و کاهش اسید قابل تیتر میشود و از افزایش pH در مدت نگهداری جلوگیری میکند. میزان ویتامین ث در اثر افزایش غلظت محلول متابیسولفیت سدیم افزایش پیدا میکند. با توجه به نتایج حاصل، استفاده از ورقههای گریپ گارد حاوی 10 درصدمحلول متابیسولفیت سدیم باعث حفظ بهتر خصوصیات کمی و کیفی انگور میشود. میزان باقیماندة دی اکسید گوگرد در پایان ماه سوم نگهداری در حد استاندارد بود و حفظ این خصوصیات در رقم کلاهداری خیلی بهتر از رقم کج انگوری مشاهده شد. نتایج استفاده از ورقههای گریپگارد حاوی 7 درصد محلول متابیسولفیت سدیم در ردة دوم قرارگرفت.