حسین احمدی چناربن؛ سعید مینایی؛ علیرضا بصیری؛ مرتضی الماسی؛ اکبر عرب حسینی
چکیده
علف چای Hypericum perforatum L. یکی از گیاهان دارویی است که مهمترین ویژگی گونههای ایرانی آن، بالا بودن درصد هیپریسین در برگ و گلهای آن است. منحنیهای هم دما، رابطه تعادلی بین فعالیت آبی و مقدار رطوبت محصول در دمای ثابت را نشان میدهند و آگاهی از آنها در فرآیند انبارمانی و خشک کردن محصول ضروری است. در این تحقیق، رطوبت تعادلی هم دمای ...
بیشتر
علف چای Hypericum perforatum L. یکی از گیاهان دارویی است که مهمترین ویژگی گونههای ایرانی آن، بالا بودن درصد هیپریسین در برگ و گلهای آن است. منحنیهای هم دما، رابطه تعادلی بین فعالیت آبی و مقدار رطوبت محصول در دمای ثابت را نشان میدهند و آگاهی از آنها در فرآیند انبارمانی و خشک کردن محصول ضروری است. در این تحقیق، رطوبت تعادلی هم دمای جذب و دفع گل گیاه علف چای در چهار دمای 40، 50 ،60، و 70 درجه سلسیوس و در محدوده فعالیت آبی 11/0 تا 84/0 به روش وزنسنجی ایستا تعیین شد. از مدلهای هندرسون، هالسی، ازوین، چانگ فاست و گاب برای برازش دادههای حاصل از آزمایش استفاده شد. در تعیین منحنیهای هم دمای جذب و دفع رطوبت، به ترتیب، مدلهای چانگ فاست و هالسی دارای بهترین برازش بودند.
حمید رضا گازر؛ علیرضا بصیری
دوره 6، شماره 2 ، شهریور 1384، ، صفحه 125-142
چکیده
پسته یکی از مهمترین محصولات باغی کشور است که ارزش اقتصادی بالا دارد و صادرات آن بر اهمیت فرآوری و بسته بندی این محصول میافزاید. یکی از مراحل مهم در فرآوری پسته، خشک کردن و رساندن رطوبت محصول به محدودة مجاز 4 تا 6 درصد (بر پایة وزن خشک) مناسب برای انبارمانی است. برای طراحی بهینة سیستم خشککن، نیاز به آگاهی از رفتار محصول در شرایط مختلف ...
بیشتر
پسته یکی از مهمترین محصولات باغی کشور است که ارزش اقتصادی بالا دارد و صادرات آن بر اهمیت فرآوری و بسته بندی این محصول میافزاید. یکی از مراحل مهم در فرآوری پسته، خشک کردن و رساندن رطوبت محصول به محدودة مجاز 4 تا 6 درصد (بر پایة وزن خشک) مناسب برای انبارمانی است. برای طراحی بهینة سیستم خشککن، نیاز به آگاهی از رفتار محصول در شرایط مختلف رطوبتی و دمایی در محیط است که با استفاده از منحنیهای همدما میسر خواهد شد. در این تحقیق، برای بهدست آوردن رطوبت تعادلی پسته در دماهای خشک کردن، برای دو رقم از پستههای خندان ایران به نامهای کله قوچی و فندقی، منحنیهای همدمای دفعی در دماهای 45، 60 ، 75، و 90 درجة سانتیگراد به دست آمد. برای این منظور از روش استاتیک و محلول نمکهای اشباع ذکر شده در دستور العمل COST-90 استفاده شد. پس از آن دادهها با مدلهای GAB ، هندرسون، اسمیت، هالسی و ازوین برازش و ضرایب مربوطه تعیین شد. نتایج نشان میدهد که در هر دو رقم با افزایش دما مقدار رطوبت تعادلی کاهش مییابد. همچنین در بین مدلهای به کار رفته در تحقیق، مدلهای GAB و اسمیت نسبت به سایر مدلها دارای بهترین برازش بودند. علاوه بر آن، نتایج نشان داد که با افزایش دما مقدار رطوبت تک لایه در پسته کاهش مییابد. همچنین، معادلة رگرسیون تغییرات رطوبت تک لایه با تغییرات دما در محدودة دمایی ذکر شده برای هر دو رقم به دست آمد.