منحنی‌های هم دمای دفع و جذب رطوبت گل گیاه علف چای Hypericum perforatum L.

حسین احمدی چناربن؛ سعید مینایی؛ علی‌رضا بصیری؛ مرتضی الماسی؛ اکبر عرب حسینی

دوره 12، شماره 4 ، اسفند 1390، ، صفحه 73-86

https://doi.org/10.22092/aridse.2012.102278

چکیده
  علف چای Hypericum perforatum L. یکی از گیاهان دارویی است که مهم‌ترین ویژگی گونه‌های ایرانی آن، بالا بودن درصد هیپریسین در برگ و گل‌های آن است.  منحنی‌های هم دما، رابطه تعادلی بین فعالیت آبی و مقدار رطوبت محصول در دمای ثابت را نشان می‌دهند و آگاهی از آن‌ها در فرآیند انبارمانی و خشک کردن محصول ضروری است.  در این تحقیق، رطوبت تعادلی هم دمای ...  بیشتر

تعیین منحنی‌های هم‌دمای دفعی رطوبت در دماهای خشک کردن پسته

حمید رضا گازر؛ علیرضا بصیری

دوره 6، شماره 2 ، شهریور 1384، ، صفحه 125-142

چکیده
  پسته یکی از مهمترین محصولات باغی کشور است که ارزش اقتصادی بالا دارد و صادرات آن بر اهمیت فرآوری و بسته بندی این محصول می­افزاید. یکی از مراحل مهم در فرآوری پسته، خشک کردن و رساندن رطوبت محصول به محدودة مجاز 4 تا 6 درصد (بر پایة وزن خشک) مناسب برای انبارمانی است. برای طراحی بهینة سیستم خشک­کن، نیاز به آگاهی از رفتار محصول در شرایط مختلف ...  بیشتر