شهین زمردی شهین زمردی
چکیده
بهمنظور بهبود خواص کیفی و افزایش دوره نگهداری زردآلو، پژوهشی با استفاده از آزمایش فاکتوریل با 2 فاکتور و 2 تکرار اجرا شد. فاکتور اول نوع تیمار در 4 سطح شامل: شاهد، پوشش داده شده با زئین، فروبری شده در محلول کلرید کلسیم 1 درصد و پوشش داده شده با زئین حاوی 1 درصد کلرید کلسیم، فاکتور دوم مدت زمان نگهداری در سردخانه در 5 سطح 1، 15، 30، 45 ...
بیشتر
بهمنظور بهبود خواص کیفی و افزایش دوره نگهداری زردآلو، پژوهشی با استفاده از آزمایش فاکتوریل با 2 فاکتور و 2 تکرار اجرا شد. فاکتور اول نوع تیمار در 4 سطح شامل: شاهد، پوشش داده شده با زئین، فروبری شده در محلول کلرید کلسیم 1 درصد و پوشش داده شده با زئین حاوی 1 درصد کلرید کلسیم، فاکتور دوم مدت زمان نگهداری در سردخانه در 5 سطح 1، 15، 30، 45 و 60 روز بود. نتایج تجزیه آماری دادهها نشان میدهد که در پایان دوره نگهداری، در دو تیمار پوشش داده شده با زئین، میزان سفتی بافت، ویتامین C و اندیس L*بهطور معنیدار بیشترین و درصد افت وزنی و درصد مواد جامد انحلالپذیرکمترین مقدار است. امتیاز ظاهری و رنگ نمونههای پوششدار نیزبهطور معنیدار بیشتر از امتیاز ظاهری و رنگ میوههای بدون پوشش است. از لحاظ طعم، بین زردآلوهایپوششدادهشدهو پوشش داده نشده اختلافمعنیداریدیده نمیشود. بنابراین، پوشش زئین نه تنها تاثیر نامطلوب بر خواص حسی زردآلوها ندارد، بلکه موجب بهبود خواص کیفی زردآلوها نیز میشود. ترکیب همزمان کلریدکلسیم و پوشش زئین، نسبت به پوشش زئین تنها، تاثیر معنیداری بر خصوصیات زردآلوها ندارد. فروبری در محلول کلرید کلسیم 1 درصد نیز موجب حفظ سفتی بافت، حفظ ویتامین C و کاهش افت وزنی زردآلوها، در مقایسه با نمونه شاهد، میشود.