محسن زلفی؛ فرامرز خدائیان؛ سیدمحمدعلی ابراهیم زاده موسوی؛ مریم هاشمی
چکیده
در این پژوهش، فیلمهای مرکب خوراکی کفیران- پروتئینهای آب پنیر با نسبتهای مختلف (30:70، 50:50، 70:30، 90:10) به روش قالبریزی ساخته شدند. نتایج بررسی خواص فیزیکی شامل ضخامت، میزان رطوبت، انحلالپذیری در آب و خواص مکانیکی شامل کرنش در نقطه پارگی و استحکام کششی، آهنگ عبور بخار آب و ریزساختار فیلمها نشان میدهد که افزایش مقدار ...
بیشتر
در این پژوهش، فیلمهای مرکب خوراکی کفیران- پروتئینهای آب پنیر با نسبتهای مختلف (30:70، 50:50، 70:30، 90:10) به روش قالبریزی ساخته شدند. نتایج بررسی خواص فیزیکی شامل ضخامت، میزان رطوبت، انحلالپذیری در آب و خواص مکانیکی شامل کرنش در نقطه پارگی و استحکام کششی، آهنگ عبور بخار آب و ریزساختار فیلمها نشان میدهد که افزایش مقدار پروتئینهای آب پنیر از صفر تا 50 درصد (حجمی/حجمی) باعث کاهش نفوذپذیری نسبت به بخار آب فیلمها از 11-10×95/3به میزان 11-10×39/3 گرم بر متر بر ثانیه بر پاسکال شده است و استحکام کششی و انعطافپذیری فیلمها افزایش و بهترتیب از 30/5 و 39/60 به 54/6 مگاپاسکال و 79/83 درصد رسیده است، ولی با افزایش مقدار پروتئینهای آب پنیر از 50 درصد، نفوذپذیری افزایش و استحکام کششی و انعطافپذیری فیلمها کاهش مییابد. تصاویر میکروسکوپ الکترونی نشان دهنده ایجاد ساختار یکنواخت در فیلمهای مرکب است و جداسازی فاز مشاهده نمیشود، که به دلیل سازگاری این دو بیوپلیمر با هم است.
پریناز مرادی دزفولی؛ مریم هاشمی؛ مریم موسیوند؛ محمود خسروشاهلی
چکیده
در بررسی حاضر سویه باسیلوس سابتیلیسK40b از ریزوسفر برنج جدا و پتانسیل تولید آنزیم زایلاناز آن با استفاده از روش بیوشیمیایی ارزیابی شد. حضور ژن زایلاناز در سویه K40b به روش مولکولی ردیابی و پس از تعیین توالی در بانک ژن مرکز اطلاعات زیست فناوری ثبت شد. توالی این ژن شامل 563 نوکلئوتید است که یک رشته پپتیدی 187 اسید آمینهای را کد میکند. ...
بیشتر
در بررسی حاضر سویه باسیلوس سابتیلیسK40b از ریزوسفر برنج جدا و پتانسیل تولید آنزیم زایلاناز آن با استفاده از روش بیوشیمیایی ارزیابی شد. حضور ژن زایلاناز در سویه K40b به روش مولکولی ردیابی و پس از تعیین توالی در بانک ژن مرکز اطلاعات زیست فناوری ثبت شد. توالی این ژن شامل 563 نوکلئوتید است که یک رشته پپتیدی 187 اسید آمینهای را کد میکند. مقایسه توالی ژن زایلاناز سویه مورد بررسی با توالیهای مرجع نشان میدهد که آنزیم تولید شده توسط سویه باسیلوس سابتیلیس K40b متعلق به خانواده 11 گلیگوزید هیدرولاز است و بالاترین شباهت را به زایلانازهای باسیلوسی دارد. روش سطح پاسخ با استفاده از طرح مرکب مرکزی نیز به منظور تعیین دما و pH بهینه فعالیت کاتالیتیکی آنزیم زایلاناز تولید شده بهکار گرفته شد. دامنه مورد بررسی متغیرهای دما و pH در این مطالعه بهترتیب 75-25 درجه سلسیوس و5/8-5/4 بود. بر اساس نتایج حاصل از آنالیز واریانس، مدل درجه دوم بهعنوان مدل مناسب برای پیشبینی متغیر پاسخ (فعالیت آنزیم زایلاناز) پیشنهاد شد. نتایج نشان میدهد که آنزیم زایلاناز تولید شده توسط سویه مورد بررسی در pH بین 2/5 تا 2/6 و دمای 50 تا 60 درجه سلسیوس بیشترین فعالیت را دارد. همچنین، بر اساس نتایج بهینهسازی مشخص شد که pH قلیایی و دمای بیشتر از 70 و کمتر از 50 درجه سلسیوس نیز موجب کاهش قابل توجهی در فعالیت کاتالیتیکی آنزیم خواهد شد.
بهجت تاجالدین؛ مریم هاشمی؛ سیدمجتبی خیامنکویی
چکیده
زردآلو میوهای نرم با عمر ماندگاری کوتاه است که پس از برداشت ضایعات قابل توجهی دارد. بستهبندی مناسب میتواند ضایعات این محصول باغی را در مراحل پس از برداشت و در مرحله بازاررسانی تا حد زیادی کاهش دهد. بدین منظور، میوه زردآلو (رقم 58- شاهرود) بهصورت شاهد (بدون تیمار)، پوشش با یک نوع واکس نانویی بر پایه ...
بیشتر
زردآلو میوهای نرم با عمر ماندگاری کوتاه است که پس از برداشت ضایعات قابل توجهی دارد. بستهبندی مناسب میتواند ضایعات این محصول باغی را در مراحل پس از برداشت و در مرحله بازاررسانی تا حد زیادی کاهش دهد. بدین منظور، میوه زردآلو (رقم 58- شاهرود) بهصورت شاهد (بدون تیمار)، پوشش با یک نوع واکس نانویی بر پایه کیتوزان، و داخل ظروف حاوی کیتوزان بستهبندی و در دمای صفر درجه سلسیوس قرار داده شد. نتایج آزمونهادر دوره نگهداری نشان داد که از نظر میزان افت وزن و رطوبت، تیمار پوشش و تیمار شانه نسبت به شاهد، و تیمار پوشش نیز نسبت به تیمار شانه نتیجه بهتری بهدست میدهد. صرفنظر از انتهای دوره نگهداری که نتایج حاصل از تیمار ظروف نانویی به شاهد و به تیمار پوشش نزدیک میشود، تیمار شانه بافت بهتری را برای زردآلو فراهم میکند. میانگین میزان تغییرات رنگ برای تمامی تیمارها با یک روند افزایشی تغییر میکند اما اختلافمعنیداریدر تغییرات رنگ زردآلوهایشاهد با زردآلوهای تحتدو تیمار دیگروجودندارد. از نظر تنفس، بین عامل پوشش و مدت زمان نگهداری تفاوت معنیداری در سطح 1 درصد وجود دارد اما در مورد تولید اتیلن، تفاوت معنیداری وجود ندارد. میکروسکوپ الکترونی روبشی نمونهها مشخص کرد که نمونههای شاهد سطح تخریب شده دارند و فرسایش بافت بهخوبی روی زردآلو مشهود است اما تصاویر نمونههای تیمار پوشش نشان میدهد که نانوامولسیون روی زردآلو بهخوبی قرار گرفته است و در سطح نمونه هیچ فرسایش و ترکخوردگی مشاهده نمیشود که ناشی از عملکرد خوب نانو پوشش روی آن میباشد. بهطور کلی، وجود اختلاف معنیدار بین برخی از صفات کیفی زردآلو، نشاندهنده تاثیر نوع بستهبندی در بروز این تفاوتها است.