ارزیابی فنی بذرکارهای کاشت مستقیم (کاشت بی‌خاک‌ورزی) رایج در کاشت گندم در منطقه خراسان رضوی

سعید ظریف نشاط؛ محمدحسین سعیدی‌راد؛ صمد نظرزاده اوغاز؛ عباس مهدی‌نیا

دوره 16، شماره 1 ، خرداد 1394، ، صفحه 109-118

https://doi.org/10.22092/aridse.2015.102019

چکیده
  این آزمایش به منظور ارزیابی بذرکارهای کاشت مستقیم رایج در کشت غلات در خراسان رضوی در یک سیستم تناوبی مبتنی بر گندم با استفاده از طرح آزمایشی بلوک‌های کامل تصادفی در سه تکرار اجرا شد.  تیمارهای این آزمایش عبارت­اند از کاشت مستقیم گندم در بقایای گندم با استفاده از خطی کارهای کشت مستقیم با نام‌های تجاری: 1- اسفوجیا، 2- بالدان،  3- ...  بیشتر

ارزیابی دو مکانیزم اعمال نیروهای فشاری و ضربه‌ای برای جداسازی کلاله از گل زعفران خشک شده

محمدحسین سعیدی‌راد؛ عباس مهدی‌نیا؛ سعید ظریف نشاط؛ صمد نظرزاده اوغاز

دوره 15، شماره 1 ، خرداد 1393، ، صفحه 1-10

https://doi.org/10.22092/aridse.2014.102057

چکیده
  از مهمترین مشکلات زراعت زعفران، مکانیزه نبودن برداشت است.  نیاز به نیروی کار فراوان در دوره‌ای محدود برای برداشت زعفران باعث محدود شدن توسعة کشت این محصول استراتژیک و همچنین بالارفتن هزینه‌های تولید شده است.  یکی از روش‌های نگهداری گل زعفران، خشک کردن آن است تا در فرصت مناسب بتوان کلاله از گل را جدا کرد.  به‌منظور دستیابی ...  بیشتر

تأثیر شرایط مختلف کاه‌بر، الک و سرعت جریان هوا بر کیفیت تمیز کردن دانه‌های زیرة سبز

محمدحسین سعیدی‌راد؛ باقر عمادی؛ مجتبی ناصری؛ سعید ظریف نشاط

دوره 13، شماره 2 ، شهریور 1391، ، صفحه 109-118

https://doi.org/10.22092/aridse.2012.102145

چکیده
  زیرة سبز گیاهی یکساله و مستعد برای مناطق خشک و نیمه خشک ایران است.  زیرة سبز به صورت دو مرحله‌ای و ابتدا با دست برداشت می شود؛ و پس از خشک شدن و کوبش، جداکردن و تمیزکردن محصول با استفاده از غربال‌های دستی انجام می‌گیرد.  در این پژوهش تأثیر عوامل مؤثر بر جداکردن و تمیز کردن ماشینی دانه‌های زیره پس از کوبش، با استفاده از یک دستگاه ...  بیشتر

مقایسه فنی و اقتصادی ادوات خاک‌ورزی مورد استفاده در سله‌شکنی زعفران در سه زمان آبیاری مختلف

محمدحسین سعیدی‌راد؛ نجم‌الدین منصوریان؛ محمد بهداد

دوره 8، شماره 2 ، شهریور 1386، ، صفحه 93-104

چکیده
  سله­شکنی مزارع زعفران در ابتدای فصل رشد این محصول، یکی از کارهای حساس مرحلة داشت است که باید با  دقت پیش رود.  زیرا در این زمان جوانه­های زعفران تا نزدیکی سطح خاک بالا آمده­اند.  پس از اولین آبیاری سالیانه زعفران، کشاورزان به منظور تسهیل در بیرون آمدن گل­­­ زعفران، سله ایجاد شده در سطح خاک را با استفاده از وسایل مختلفی ...  بیشتر