منا ایوز؛ لاله مشرف
چکیده
در سالهای اخیر فیبرهای رژیمی به دلیل داشتن آثار مفید فیزیولوژیکی و متابولیکی در بدن مورد توجه بسیاری از محققان قرار گرفته است. میزان فیبرهای رژیمی مورد نیاز بدن، حدود 30 گرم در روز توصیه شده است اما مصرف آن در تغذیة روزانه معمولاً کمتر است. غنیسازی مواد غذایی با سبوس گندم به عنوان منبع غنی از فیبرهای رژیمی با توجه به ابعاد ...
بیشتر
در سالهای اخیر فیبرهای رژیمی به دلیل داشتن آثار مفید فیزیولوژیکی و متابولیکی در بدن مورد توجه بسیاری از محققان قرار گرفته است. میزان فیبرهای رژیمی مورد نیاز بدن، حدود 30 گرم در روز توصیه شده است اما مصرف آن در تغذیة روزانه معمولاً کمتر است. غنیسازی مواد غذایی با سبوس گندم به عنوان منبع غنی از فیبرهای رژیمی با توجه به ابعاد و آثار تخریبی آن بر شبکه گلوتنی، اغلب مشکلاتی در خصوصیات رئولوژیکی و کیفی خمیر و در نهایت نان تهیه شده به وجود میآورد. در این تحقیق از سیستم تحلیل و پردازش تصویری برای اندازهگیری اندازه ذرات سبوس استفاده شد. پس از آن به منظور کاهش آثار تخریبی سبوس بر خصوصیات رئولوژیکی خمیر، هیدراتاسیون گرم در دمای 45 درجه سلسیوس در مورد سبوس با اندازۀ ریز قبل از اضافه کردن آن به آرد اعمال شد. نتایج آزمون فارینوگراف نشان میدهد که میزان جذب آب، زمان گسترش، پایداری و عدد والوریمتری خمیر حاوی سبوس فرایند شده به روش هیدراتاسیون به ترتیب حدود 1، 15، 50، و 10 درصد افزایش و درجة نرمی خمیر از 120 به 70 درجة برابندر کاهش یافت. تیمار مذکور مقادیر فیبر سبوس را حدود 25درصدافزایش و گلوتاتیون را 55 درصد کاهش داد.
محمدحسین آقخانی؛ علیرضا پوررضا
دوره 8، شماره 3 ، آذر 1386، ، صفحه 141-150
چکیده
به کمک فناوری ماشین بینایی، محصولات کشاورزی با هزینة کمتر و با دقت و کیفیت بهتری جداسازی و درجهبندی میشوند. در این تحقیق از این فناوری برای جداسازی تخم مرغهای معیوب و درجهبندی آنها از نظر اندازه و جرم استفاده شده است. با نصب یک دوربین ویدیویی دیجیتال روی خط انتقال تخم مرغ، تصاویر برداشتشده از تخم مرغها برای پردازش ...
بیشتر
به کمک فناوری ماشین بینایی، محصولات کشاورزی با هزینة کمتر و با دقت و کیفیت بهتری جداسازی و درجهبندی میشوند. در این تحقیق از این فناوری برای جداسازی تخم مرغهای معیوب و درجهبندی آنها از نظر اندازه و جرم استفاده شده است. با نصب یک دوربین ویدیویی دیجیتال روی خط انتقال تخم مرغ، تصاویر برداشتشده از تخم مرغها برای پردازش به رایانه دستگاه ارسال میشود. رایانه سیستم به کمک نرمافزار تهیهشده، قادر است تصاویر دریافتی را برحسب درصد لکههای موجود روی آن، شکستگی، و ابعاد پردازش کند. پس از آن، فرمانهای لازم مطابق با پیشفرضهای مورد نظر برای بخش مکانیکی دستگاه واقع در مسیر خط انتقال، صادر میشود. در آزمایشهای اولیه برای تعیین دقت نرمافزار، تمام تخم مرغهای معیوب را به درستی تشخیص داده شد و میزان خطا در تخمین حجم و وزن،به طور متوسط کمتر از 1 درصد بود.