تعیین حجم و جرم لیمو با استفاده از سیستم ماشین بینایی

مصطفی خجسته‌نژند؛ محمود امید؛ احمد طباطبایی‌فر

دوره 10، شماره 2 ، شهریور 1388، ، صفحه 87-98

چکیده
  خواص فیزیکی محصولات کشاورزی از مهمترین پارامترهای طراحی سیستم‌های بسته‌بندی، فراوری، انتقال، و درجه‌بندی هستند.  در میان این خواص حجم، جرم، سطح تصویر شده، و مرکز ثقل محصولات از عوامل مهم در سیستم‌های سایز‌بندی هستند.  در این مطالعه، از روشقطعه‌بندی با استفاده از سیستم ماشین بینایی برای تخمین حجم لیمو استفاده شده است.  ...  بیشتر

درجه‌بندی تخم‌ مرغ به روش ماشین بینایی (یادداشت تحقیقاتی)

محمدحسین آق‌خانی؛ علیرضا پوررضا

دوره 8، شماره 3 ، آذر 1386، ، صفحه 141-150

چکیده
  به کمک فناوری ماشین بینایی، محصولات کشاورزی با هزینة کمتر و با دقت و کیفیت بهتری جداسازی و درجه­بندی می­شوند.  در این تحقیق از این فناوری برای جداسازی تخم مرغ­های معیوب و درجه­بندی آنها از نظر اندازه و جرم استفاده شده است.  با نصب یک دوربین ویدیویی دیجیتال روی خط انتقال تخم مرغ، تصاویر برداشت­شده از تخم مرغ­ها برای پردازش ...  بیشتر