سید محمد حسن سعیدی؛ مجید رحیم پور؛ محمد ذونعمت-کرمانی؛ محمدرضا مددی
چکیده
سرریز کلید پیانویی سازهای است که سطح و دبی جریان را تنظیم میکند و قابلیت استقرار در مخازن سدها و کانالها را داراست. ویژگی اصلی این سرریز توانایی عبور دادن دبی زیاد بهازای بار آبی اندک است. این نوع سرریز با توجه به خصوصیات هندسی، در چهار نوع A، B، C و D طبقه بندی میشود. در پژوهش حاضر برای بررسی تأثیر عرض کلیدهای ورودی و خروجی ...
بیشتر
سرریز کلید پیانویی سازهای است که سطح و دبی جریان را تنظیم میکند و قابلیت استقرار در مخازن سدها و کانالها را داراست. ویژگی اصلی این سرریز توانایی عبور دادن دبی زیاد بهازای بار آبی اندک است. این نوع سرریز با توجه به خصوصیات هندسی، در چهار نوع A، B، C و D طبقه بندی میشود. در پژوهش حاضر برای بررسی تأثیر عرض کلیدهای ورودی و خروجی بر مشخصههای هیدرولیکی جریان، 16 مدل فیزیکی از سرریزهای کلید پیانویی نوع A و D ساخته شد. برای دستیابی به اهداف این پژوهش، بیش از 300 آزمایش روی یک کانال آزمایشگاهی اجرا و نشان داده شد که بهازای بار آبی مشخص، سرریز نوع A، نسبت به سرریز نوع D، ظرفیت تخلیه بالاتری دارد. همچنین معلوم شد هندسۀ خاص سرریز نوع A ، مانع تشکیل پدیدۀ مخرب جریان موجکی روی آن میشود. بر اساس یافتههای پژوهش، مشخص شد که مدل سرریز با نسبت عرض کلیدهای ورودی به خروجی برابر 66/1، در مقایسه با مدلهای دیگر، تا 30 درصد عملکرد بهتری دارد.
عبدالله ایمانمهر؛ برات قبادیان؛ سعید مینائی؛ جواد فردمال
دوره 7، شماره 4 ، اسفند 1385، ، صفحه 119-128
چکیده
دانستن خصوصیات فیزیکی دانههای کلزا برای طراحی بهینه دستگاههایی که در انتقال، جابهجایی، فرآوری و ذخیره این محصول به کار میرود، لازم است. در این مطالعه، برخی خصوصیات فیزیکی دانه کلزا اندازهگیری و ارزیابی شد. در این آزمایشها خواص فیزیکی دانههای کلزا (واریته لیکورد) شامل، ابعاد محوری، قطر میانگین هندسی، سطح ...
بیشتر
دانستن خصوصیات فیزیکی دانههای کلزا برای طراحی بهینه دستگاههایی که در انتقال، جابهجایی، فرآوری و ذخیره این محصول به کار میرود، لازم است. در این مطالعه، برخی خصوصیات فیزیکی دانه کلزا اندازهگیری و ارزیابی شد. در این آزمایشها خواص فیزیکی دانههای کلزا (واریته لیکورد) شامل، ابعاد محوری، قطر میانگین هندسی، سطح جانبی، سطح مقطع، حجم، کرویت و شاخص شکل دانهها در 3 سطح رطوبتی (بر پایة وزن تر) با 10 تکرار اندازهگیری شد. آنالیز واریانس نتایج نشان داد که خواص فیزیکی دانهها در سطح 1 درصد در سطوح مختلف رطوبتی دارای اختلاف معنیداری است. ارتباط بین خواص اندازهگیری شده و درصد رطوبت دانهها به کمک روابط رگرسیونی بیان شد. مقایسة میانگین به روش دانکن نشان داد که با افزایش درصد رطوبت دانهها، اندازة ابعاد محوری، سطح جانبی، سطح مقطع و حجم دانهها افزایش و درصد کرویت و شاخص شکل دانهها کاهش مییابد.