پریناز مرادی دزفولی؛ مریم هاشمی؛ مریم موسیوند؛ محمود خسروشاهلی
چکیده
در بررسی حاضر سویه باسیلوس سابتیلیسK40b از ریزوسفر برنج جدا و پتانسیل تولید آنزیم زایلاناز آن با استفاده از روش بیوشیمیایی ارزیابی شد. حضور ژن زایلاناز در سویه K40b به روش مولکولی ردیابی و پس از تعیین توالی در بانک ژن مرکز اطلاعات زیست فناوری ثبت شد. توالی این ژن شامل 563 نوکلئوتید است که یک رشته پپتیدی 187 اسید آمینهای را کد میکند. ...
بیشتر
در بررسی حاضر سویه باسیلوس سابتیلیسK40b از ریزوسفر برنج جدا و پتانسیل تولید آنزیم زایلاناز آن با استفاده از روش بیوشیمیایی ارزیابی شد. حضور ژن زایلاناز در سویه K40b به روش مولکولی ردیابی و پس از تعیین توالی در بانک ژن مرکز اطلاعات زیست فناوری ثبت شد. توالی این ژن شامل 563 نوکلئوتید است که یک رشته پپتیدی 187 اسید آمینهای را کد میکند. مقایسه توالی ژن زایلاناز سویه مورد بررسی با توالیهای مرجع نشان میدهد که آنزیم تولید شده توسط سویه باسیلوس سابتیلیس K40b متعلق به خانواده 11 گلیگوزید هیدرولاز است و بالاترین شباهت را به زایلانازهای باسیلوسی دارد. روش سطح پاسخ با استفاده از طرح مرکب مرکزی نیز به منظور تعیین دما و pH بهینه فعالیت کاتالیتیکی آنزیم زایلاناز تولید شده بهکار گرفته شد. دامنه مورد بررسی متغیرهای دما و pH در این مطالعه بهترتیب 75-25 درجه سلسیوس و5/8-5/4 بود. بر اساس نتایج حاصل از آنالیز واریانس، مدل درجه دوم بهعنوان مدل مناسب برای پیشبینی متغیر پاسخ (فعالیت آنزیم زایلاناز) پیشنهاد شد. نتایج نشان میدهد که آنزیم زایلاناز تولید شده توسط سویه مورد بررسی در pH بین 2/5 تا 2/6 و دمای 50 تا 60 درجه سلسیوس بیشترین فعالیت را دارد. همچنین، بر اساس نتایج بهینهسازی مشخص شد که pH قلیایی و دمای بیشتر از 70 و کمتر از 50 درجه سلسیوس نیز موجب کاهش قابل توجهی در فعالیت کاتالیتیکی آنزیم خواهد شد.
علیرضا قدسولی؛ حمید بخشآبادی؛ مرتضی محمدی
چکیده
مالتسازی فرآیند پیچیدة زیستفناوری و شامل مراحل خیساندن، جوانهزنی و خشک کردن و پروردن دانههای غلات در شرایط کنترل شده دما و رطوبت نسبی است. در این پژوهش، تأثیر مدت زمان خیساندن (24، 36، و 48 ساعت) و جوانهزنی (3، 5، و 7 روز) روی خصوصیات کمی و کیفی عصاره مالت (راندمان عصارهگیری گرم، رنگ عصاره، نیتروژن انحلالپذیر، شاخص کلباچ، ...
بیشتر
مالتسازی فرآیند پیچیدة زیستفناوری و شامل مراحل خیساندن، جوانهزنی و خشک کردن و پروردن دانههای غلات در شرایط کنترل شده دما و رطوبت نسبی است. در این پژوهش، تأثیر مدت زمان خیساندن (24، 36، و 48 ساعت) و جوانهزنی (3، 5، و 7 روز) روی خصوصیات کمی و کیفی عصاره مالت (راندمان عصارهگیری گرم، رنگ عصاره، نیتروژن انحلالپذیر، شاخص کلباچ، مواد جامد انحلالپذیر کل، و راندمان عصارهگیری سرد) تهیه شده از لاین EBYT88-17جو بررسی شد. تجزیه و تحلیل آماری نتایج و بهینهسازی فرایند به روش سطح پاسخ اجرا شد. نتایج نشان میدهد که با افزایش مدت زمان خیساندن در مدت زمانهای طولانی جوانهزنی، راندمان عصارهگیری گرم روند افزایشی قابل توجهی دارد. میزان رنگ عصاره نیز با افزایش مدت زمان خیساندن و جوانهزنی افزایش مییابد و مقدار نیتروژن انحلالپذیر عصاره از 081/0 تا 46/0 درصد تغییر میکند. نتایج بهینهسازی فرایند نیز حاکی از این بود که اعمال شرایط 99/47 ساعت خیساندن و 89/6 روز جوانهزنی، به استحصال عصارهای میانجامد با حداکثر راندمان سرد و گرم و مواد جامد انحلالپذیر کل.
اکبر جوکار؛ علی زمردیان؛ ندا مفتون آزاد؛ لادن جوکار
چکیده
هدف از اجرای این پروژه تعیین شرایط بهینة خشک کردن دانة انار با خشککن خورشیدی است. در این تحقیق از یک خشککن خورشیدی کابینتی به صورت فعال و مختلط استفاده شد. تیمارها با استفاده از روش سطح پاسخ در 9 حالت مختلف در نظر گرفته شدند که تیمار مرکزی (3 متربرثانیه سرعت جریان هواو 2 سانتیمتر ضخامت) 5 بار تکرار شد. در این تحقیق از دانههای ...
بیشتر
هدف از اجرای این پروژه تعیین شرایط بهینة خشک کردن دانة انار با خشککن خورشیدی است. در این تحقیق از یک خشککن خورشیدی کابینتی به صورت فعال و مختلط استفاده شد. تیمارها با استفاده از روش سطح پاسخ در 9 حالت مختلف در نظر گرفته شدند که تیمار مرکزی (3 متربرثانیه سرعت جریان هواو 2 سانتیمتر ضخامت) 5 بار تکرار شد. در این تحقیق از دانههای انار رقم بریت استفاده شد و نمونهها تا رسیدن رطوبت آنها به تقریبا 10 درصد خشک شدند. مدت زمان خشک شدن، ویتامین ث، رنگ، اسیدیته، و وضعیت میکروبی نمونهها بررسی شد. اثر ضخامت محصول و سرعت عبور هوا بر زمان خشک شدن، و دیگر عاملهای کیفی ذکر شده، به جز اسیدیته و طعم، معنیدار بود(05/0p<). افزایش سرعت عبور هوا و ضخامت محصول موجب شد که زمان خشک شدن، زردی محصول (عاملb رنگ)، و کپک و مخمر افزایش اما روشنی (عاملL رنگ)، قرمزی (عامل aرنگ)، و ویتأمین ث، کاهش یابد. همچنین مشخص شد که محصول تولید شده در روش خورشیدی کیفیت بالاتری نسبت به محصول تولید شده در روش آفتابی دارد. ضخامت 6/0 سانتیمتر و سرعت جریان هوای 3متربرثانیه در خشککن خورشیدی بهترین کیفیت و کمترین زمان خشک شدن را نشان دادند. زمان خشک شدن نمونهها در این شرایط نسبت به زمان خشک شدن در روش آفتابی 85 درصد کاهش یافت.