تاثیر دما، سرعت جابه‌جایی هوا، و روش آماده‌سازی در فرایند خشک‌شدن انگور بیدانة سفید

محمد غلامی‌پرشکوهی؛ سعید مینایی؛ علیمحمد برقعی؛ علیرضا بصیری

دوره 8، شماره 4 ، اسفند 1386، ، صفحه 65-80

چکیده
  یکی از مهم­ترین مراحل تولید کشمش، خشک­کردن انگور است.  در این مرحله، رطوبت اولیة محصول به 15 تا 17 درصد بر پایة خشک کاهش می‌یابد.  دستیابی به شرایط بهینه در فرایند خشک­کردن می‌تواند اثر مهمی بر زمان فراوری و بهبود شاخصهای کیفی این محصول داشته باشد.  دما، سرعت جابه­جایی هوای گرم، و روش آماده سازی محصول از عوامل اصلی فرایند ...  بیشتر

بررسی راهکارهای افزایش عمر انبارمانی و کاهش ضایعات بعضی از ارقام انگور ایران

محمدعلی نجاتیان

دوره 8، شماره 3 ، آذر 1386، ، صفحه 31-50

چکیده
  میوة انگور، به مقدار زیاد و به شکل­های مختلف (تازه­خوری، کشمش، سرکه، شیره، آب‏میوه، غوره، و غیره) مصرف  می­شود.  هر سال نیز مقادیر قابل توجهی انگور در انبارها و سردخانه‏ها نگهداری می‏شود تا خارج از فصل به بازار عرضه شود.  این نوع انگورها با کاهش شدید کیفیت و وزن همراه هستند.  این طرح با هدف بررسی عوامل مختلف مؤثر در ...  بیشتر

بررسی تاثیر روش آبیاری قطره‌ای و سطوح مختلف آب بر عملکرد و کارایی مصرف آب در انگور

محمد جلینی

دوره 7، شماره 3 ، آذر 1385، ، صفحه 70-78

چکیده
  هدف از اجرای این تحقیق، بررسی تأثیر مقدار آب آبیاری و روش آبیاری قطره­ای روی عملکرد انگور و تعیین کارآیی مصرف آب است.  آزمایش در قالب بلوک­های کامل تصادفی و به صورت فاکتوریل در چهار تکرار در ایستگاه تحقیقات کشاورزی گلمکان وابسته به مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان خراسان پیاده شد.  فاکتورهای طرح  شامل مقادیر آب در ...  بیشتر

بررسی تأثیر ورقه‌های گریپ‌گارد بر کیفیت و کنترل آلودگی قارچی انگور در سردخانه1

پروین شرایعی؛ محمدعلی شاه بیک؛ علی مختاریان

دوره 5، شماره 3 ، آذر 1383، ، صفحه 1-16

چکیده
  در این تحقیق به منظور بررسی تأثیر ورقه­های گریپ گارد بر کیفیت‌ انگور و کنترل بیماریهای انباری در سردخانه طرحی به صورت‌ آزمایش فاکتوریل با پایة کاملاً تصادفی با سه تکرار روی ارقام کلاهداری و کج ­انگوری ‌به اجرا درآمد. ورقه‌های گریپ‌گارد حاوی0، 4، 7 و10 درصد محلول متابی‌سولفیت سدیم‌ در دو ردیف، ته و وسط، جعبه­ها قرار داده شدند. ...  بیشتر