بررسی اثر پاربویل کردن بر خصوصیات تبدیل و کیفی سه رقم طارم، شیرودی و فجر

عاصفه لطیفی؛ محمدرضا علیزاده

دوره 15، شماره 2 ، شهریور 1393، ، صفحه 77-88

https://doi.org/10.22092/aridse.2014.102053

چکیده
  نیم‌جوش کردن یا پاربویل کردن مخلوطی از تیمار آبی و حرارتی بر شلتوک و شامل سه مرحلۀ اصلی است: خیساندن در آب، حرارت‌دهی با بخار و خشک کردن.  مهم­ترین هدف پاربویل کردن کاهش درصد شکستگی برنج است، هرچند ارزش غذایی آن نیز افزایش می‌یابد.  در این پروژه سه رقم برنج: طارم محلی، شیرودی و فجر تحت تیمار پاربویل شده قرار داده شدند و فاکتورهای ...  بیشتر

مقایسه سه نوع کمباین متداول برنج در منطقه مازندران

محمود صفری؛ محمدرضا علیزاده؛ کریم گرامی

دوره 14، شماره 4 ، اسفند 1392، ، صفحه 73-86

https://doi.org/10.22092/aridse.2014.102101

چکیده
  در کشورهای توسعه یافته،کمباین‌های برداشت برنج با عرض کارهای مختلف در دو نوع خوشه تغذیه و بوته تغذیه در دسترس هستند.  در سال‌های اخیر هر دو نوع کمباین برنج از کشورهای آسیای شرقی از جمله چین، ژاپن و کره جنوبی وارد کشور شده ولی عملکرد آن­ها از نظر فنی و اقتصادی بررسی یا ارزیابی نشده است.  این تحقیق، به منظور رسیدن به هدف فوق و انتخاب ...  بیشتر

بررسی تأثیر روش‌های مختلف برداشت بر مقدار ضایعات دو رقم برنج در استان خوزستان

نعیم لویمی؛ عبدالعلی گیلانی؛ محمدرضا علیزاده

دوره 9، شماره 3 ، آذر 1387، ، صفحه 89-106

چکیده
  برداشت نیمه‌مکانیزه و چند مرحله‌ای برنج در استان خوزستان، ضایعات و افت زیادی به دنبال دارد.  برای برداشت برنج در منطقه، بسته به شرایط و امکانات، یکی از روش­های مستقیم یا غیرمستقیم یا استفاده از یکی از کوبنده‌های میخی یا سوهانی (کمباین‌های دارای کوبنده‌های میخی و یا سوهانی) معمول است.  به­منظور بررسی اثرروش­های مختلفبرداشت ...  بیشتر

بررسی اثر رقم، سرعت گردشی تیغه، و رطوبت شلتوک برکارایی ماشین ریشک‌زن

محمدرضا علیزاده؛ سعید مینایی؛ تیمور توکلی هشتجین؛ محمدهادی خوش‌تقاضا

دوره 8، شماره 4 ، اسفند 1386، ، صفحه 127-142

چکیده
  ریشک‌زدایی شلتوک با استفاده از ماشین ریشک‌زن فرایندی است برای افزایش یکنواختی در آهنگ تخلیه و انتقال شلتوک از مخازن، بالابر‌ها، و ناودانی‌ها.  در این تحقیق، اثر رقم و سرعت گردشی تیغه‌های ریشک‌زن و نیز تاثیر رطوبت شلتوک بر پارامتر‌های عملکردی ماشین ریشک‌زن بررسی شده است.  داده‌ها بر اساس آزمایش‌ فاکتوریل با سه فاکتور رقم ...  بیشتر

تبدیل خرمنکوب متداول برنج به یک خرمنکوب جریان محوری و ارزیابی عملکرد آن

عزت‌الله‌ عسکری اصلی ارده؛ محمدرضا علیزاده؛ صمد صبوری

دوره 8، شماره 3 ، آذر 1386، ، صفحه 111-126

چکیده
  برای کوبیدن محصولات دانه‌ای، از روش­های متفاوت استفاده می‌شود.  خرمنکوب‌های متداول، بر اساس ضربة وارد بر محصول (داخل واحد کوبش) کار می‌کنند و از این جهت ممکن است باعث ایجاد ضایعات در دانه ‌شوند.  در روش دیگری که به روش جریان محوری معروف است و اخیراً در اکثر ماشین­های برداشت غلات از آن استفاده می‌شود، به دانه آسیب کمتری وارد ...  بیشتر

تعیین انرژی مصرفی در دو روش سنتی و نیمه مکانیزه برای تولید برنج1 (بررسی موردی در استان گیلان)

میرحسین پیمان؛ رضا روحی؛ محمدرضا علیزاده

دوره 6، شماره 1 ، خرداد 1384، ، صفحه 67-80

چکیده
  نقش انرژی در توسعه و کارایی کشاورزی بسیار با اهمیت است. در سال­های گذشته مصرف انرژی، به­ویژه سوخت‏های فسیلی و کودهای شیمیایی در کشاورزی افزایش چشمگیری داشته است و انرژی وارد شده در واحد سطح برای تولید محصول بسیار بیش از گذشته شده است. عوامل اصلی افزایش مصرف انرژی در بخش کشاورزی، افزایش جمعیت، محدودیت زمین‏های قابل کشت، ارزان ...  بیشتر