تأثیر شرایط مختلف کاه‌بر، الک و سرعت جریان هوا بر کیفیت تمیز کردن دانه‌های زیرة سبز

محمدحسین سعیدی‌راد؛ باقر عمادی؛ مجتبی ناصری؛ سعید ظریف نشاط

دوره 13، شماره 2 ، شهریور 1391، ، صفحه 109-118

https://doi.org/10.22092/aridse.2012.102145

چکیده
  زیرة سبز گیاهی یکساله و مستعد برای مناطق خشک و نیمه خشک ایران است.  زیرة سبز به صورت دو مرحله‌ای و ابتدا با دست برداشت می شود؛ و پس از خشک شدن و کوبش، جداکردن و تمیزکردن محصول با استفاده از غربال‌های دستی انجام می‌گیرد.  در این پژوهش تأثیر عوامل مؤثر بر جداکردن و تمیز کردن ماشینی دانه‌های زیره پس از کوبش، با استفاده از یک دستگاه ...  بیشتر

عوامل مؤثر بر نیرو و انرژی برای جداکردن زیره از بوته زیرة سبز

محمد حسین سعیدی‌راد؛ احمد طباطبائی‌فر؛ فوژان بدیعی

دوره 11، شماره 2 ، شهریور 1389، ، صفحه 49-58

چکیده
  زیرة سبز گیاهی یکساله و یکی از گیاهان زراعی مستعد برای مناطق خشک و نیمه‌خشک ایران است.  زیرة سبز  به­ دلیل نیاز آبی کم و کوتاه بودن فصل رشد آن در سال­های اخیر مورد توجه کشاورزان قرار گرفته است.  زیرة سبز در زمان برداشت مقاومت کمی در برابر ریزش دارد و اگر توجه نشود بخش عمده­ای از محصول از دست می­رود.  دلیل ریزش دانه در ...  بیشتر

تأثیر خصوصیات کوبنده، ضدکوبنده و رطوبت محصول بر کیفیت کوبش زیره سبز

محمد حسین سعیدی‌راد؛ ارژنگ جوادی؛ عباس مهدی‌نیا

دوره 10، شماره 4 ، اسفند 1388، ، صفحه 51-60

چکیده
  زیرة سبزگیاهی یکساله و یکی از گیاهان زراعی مناسب برای کشت در مناطق خشک و نیمه‌خشک ایران است.  برای جلوگیری از ریزش محصول در زمان برداشت، زیره سبز را در مرحله اول با دست یا داس برداشت می­کنند و در مرحلة دوم و پس از خشک ­شدن ساقه­ها آن را چوبدست یا با حرکت دادن چهارپایان و تراکتورهای کوچک روی خرمن، می­کوبند.  این روش برداشت ...  بیشتر