تأثیر زمان برداشت، روش‌های برداشت و خشک کردن بر خصوصیات کیفی زرشک

محمد حسین سعیدی‌راد؛ سید میثم مظلوم زاده

دوره 13، شماره 1 ، خرداد 1391، ، صفحه 101-110

https://doi.org/10.22092/aridse.2012.102118

چکیده
  خراسان جنوبی با سطح زیر کشت 14000 هکتار، ۹۸/۷ درصد از تولید زرشک ایران را دارد.  آگاهی از زمان و روش مناسب برداشت و شیوة خشک کردن می‌تواند باعث تولید محصول با کیفیت بالاتر و ارتقای جایگاه این محصول در بازارهای داخلی و جهانی شود.  در این تحقیق به منظور دستیابی به شرایط بهینه تولید، تأثیر سه عامل روش برداشت زرشک در سه سطح (شاخه‌بر، خوشه‌چینی، ...  بیشتر

تعیین مقاومت برشی ساقه و نیروی لازم برای کندن گل زعفران

هادی واله قوژدی؛ سید رضا حسن بیگی بیدگلی؛ محمد حسین سعیدی‌راد؛ محمد حسین کیانمهر

دوره 11، شماره 3 ، آذر 1389، ، صفحه 41-54

چکیده
  مقاومت برشی، انرژی لازم برای برش به ازای واحد سطح، همچنین نیرو و انرژی مورد نیاز برای کندن گل­ پارامترهایی مهم در طراحی و توسعة مکانیزم­های برداشت هستند.  در این تحقیق تأثیر سرعت برش و زاویة تیزی تیغه بر مقاومت برشی و انرژی لازم برای برش به ازای واحد سطح ساقة زعفران(Crocus sativus L.)  در رطوبت­های مختلف برش تعیین شد.  تأثیر سرعت ...  بیشتر

عوامل مؤثر بر نیرو و انرژی برای جداکردن زیره از بوته زیرة سبز

محمد حسین سعیدی‌راد؛ احمد طباطبائی‌فر؛ فوژان بدیعی

دوره 11، شماره 2 ، شهریور 1389، ، صفحه 49-58

چکیده
  زیرة سبز گیاهی یکساله و یکی از گیاهان زراعی مستعد برای مناطق خشک و نیمه‌خشک ایران است.  زیرة سبز  به­ دلیل نیاز آبی کم و کوتاه بودن فصل رشد آن در سال­های اخیر مورد توجه کشاورزان قرار گرفته است.  زیرة سبز در زمان برداشت مقاومت کمی در برابر ریزش دارد و اگر توجه نشود بخش عمده­ای از محصول از دست می­رود.  دلیل ریزش دانه در ...  بیشتر

تأثیر خصوصیات کوبنده، ضدکوبنده و رطوبت محصول بر کیفیت کوبش زیره سبز

محمد حسین سعیدی‌راد؛ ارژنگ جوادی؛ عباس مهدی‌نیا

دوره 10، شماره 4 ، اسفند 1388، ، صفحه 51-60

چکیده
  زیرة سبزگیاهی یکساله و یکی از گیاهان زراعی مناسب برای کشت در مناطق خشک و نیمه‌خشک ایران است.  برای جلوگیری از ریزش محصول در زمان برداشت، زیره سبز را در مرحله اول با دست یا داس برداشت می­کنند و در مرحلة دوم و پس از خشک ­شدن ساقه­ها آن را چوبدست یا با حرکت دادن چهارپایان و تراکتورهای کوچک روی خرمن، می­کوبند.  این روش برداشت ...  بیشتر

بررسی عوامل مؤثر بر مقاومت مکانیکی دانه زیره در بارگذاری شبه استاتیکی

محمد حسین سعیدی‌راد؛ احمد طباطبائی‌فر؛ فوژان بدیعی

دوره 9، شماره 3 ، آذر 1387، ، صفحه 23-34

چکیده
  به­منظور تعیین مقاومت مکانیکی دانة زیره، در این تحقیق اثر عوامل مختلف شامل رطوبت، اندازة دانه، سرعت و جهت بارگذاری بر نیرو و انرژی لازم برای شکست دانه زیره تحت بارگذاری شبه استاتیکی مطالعه شد.  نتایج نشان می­دهد که رطوبت و جهت بارگذاری در سطح احتمال 1 درصد تأثیری معنی­دار بر نیرو و انرژی لازم برای شکست دانه دارند.  تأثیر اندازة ...  بیشتر